reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

mamamikolaja a karmisz piersią? nam położna w szpitalu za przykład plusów karmienia piersią podała właśnie taki, że jak ktoś zachoruje na ospę to szkrab tego nie złapie jak jest na piersi

zdec powodzenia ^^

reklama
Kasiulka_1980 o to super że dałaś znać o tym lidlu mam bliziutko, to sprawdzę te pampki, a to sieciówka więc mam nadzieję że w każdym sklepie będzie taka cena. Ja najtaniej widziałam w rossmanie za 49,90, a w realu 54,90.

No fajnie, ja wczoraj wlasnie w tesco kupilam, drozyzna w cholere :wściekła/y:

mamamikołaja, mojej kolezanki synek wlasnie chory na ospe z Holandii - wspolczun :sorry2:

Witajcie;)
Oj brak czasu;)
ZDEC szalej póki możesz;)I nie narzekaj;)Ja non stop z Gają dobrze, że mam mamę pod soba teraz to DOCENIAM!!Dzisiaj była pierwsza wizyta patronażowa;)Wszystko OK...

Kasiulka_1980 o to super że dałaś znać o tym lidlu mam bliziutko, to sprawdzę te pampki, a to sieciówka więc mam nadzieję że w każdym sklepie będzie taka cena. Ja najtaniej widziałam w rossmanie za 49,90, a w realu 54,90.

No ja byłam w szoku, że są takie tanie. Jak przyjdzie becikowe, to kupię z 2 paczki jeszcze ;-)

Witajcie powrotnie,

Niestety postępów żadnych, rozwarcie nadal już od dwóch tygodni 3cm. A na KTG pokazało jeden ładny jak to lekarz określił skurczyk na 80, ale kurcze w ogóle go nie czułam:szok:
No i dostałam skierowanie do szpitala na jutro, ale mówił że nie zapewnia że przyjmą, najwyżej zbadają i odeślą do domu.
W każdym bądź razie jak to mówił, mam jednak za sobą "historię" i według niego powinni mnie przyjąć na obserwację. A jak nie to w niedzielę już nie będą mieli wyjścia.

Kiedyś pisałyście o terminie z pierwszego USG, że najbardziej wiarygodny... dzisiaj dopiero dopadłam teczkę z papierami (bo mój mąż wozi w torbie w samochodzie) i tam jest termin z 1.USG 2.lipiec:-D Także mam nową deskę nadzieji:-D:-D

CZy do becikowego potrzebuję PESEL dziecka??

NIE :-)

Mnie nikt o pesel nie prosił, zresztą pesel dopiero otrzymuje się ok miesiąca po odebraniu aktu urodzenia

1. Do wniosku o becikowe dołączamy następujące dokumenty:
  2. dokument stwierdzający tożsamość osoby ubiegającej się o becikowe
  3. skrócony odpis aktu urodzenia dziecka lub inny dokument urzędowy potwierdzający datę urodzenia dziecka;
  4. pisemne oświadczenie, że na dziecko nie zostało wcześniej pobrane becikowe np. przez drugiego z rodziców).
  5. zaświadczenie lekarskie o opiece medycznej od 10 tygodnia ciąży

reklama
U nas potrzebny jest pesel,ale 2tyg sie czeka.

Zdec to chyba ten USG najbardziej wiarygodny jest cos mi sie zdaje :-)

A sie dowiedzialam,ze moj gin za wypisanie tego swistka do becikowego pobiera oplate 20zł - świnia łapczywa z niego jest :no:

Do góry