reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

mamamikolaja a karmisz piersią? nam położna w szpitalu za przykład plusów karmienia piersią podała właśnie taki, że jak ktoś zachoruje na ospę to szkrab tego nie złapie jak jest na piersi

zdec powodzenia ^^

reklama
Kasiulka_1980 o to super że dałaś znać o tym lidlu mam bliziutko, to sprawdzę te pampki, a to sieciówka więc mam nadzieję że w każdym sklepie będzie taka cena. Ja najtaniej widziałam w rossmanie za 49,90, a w realu 54,90.

No fajnie, ja wczoraj wlasnie w tesco kupilam, drozyzna w cholere :wściekła/y:

mamamikołaja, mojej kolezanki synek wlasnie chory na ospe z Holandii - wspolczun :sorry2:

Witajcie;)
Oj brak czasu;)
ZDEC szalej póki możesz;)I nie narzekaj;)Ja non stop z Gają dobrze, że mam mamę pod soba teraz to DOCENIAM!!Dzisiaj była pierwsza wizyta patronażowa;)Wszystko OK...

Kasiulka_1980 o to super że dałaś znać o tym lidlu mam bliziutko, to sprawdzę te pampki, a to sieciówka więc mam nadzieję że w każdym sklepie będzie taka cena. Ja najtaniej widziałam w rossmanie za 49,90, a w realu 54,90.

No ja byłam w szoku, że są takie tanie. Jak przyjdzie becikowe, to kupię z 2 paczki jeszcze ;-)

Witajcie powrotnie,

Niestety postępów żadnych, rozwarcie nadal już od dwóch tygodni 3cm. A na KTG pokazało jeden ładny jak to lekarz określił skurczyk na 80, ale kurcze w ogóle go nie czułam:szok:
No i dostałam skierowanie do szpitala na jutro, ale mówił że nie zapewnia że przyjmą, najwyżej zbadają i odeślą do domu.
W każdym bądź razie jak to mówił, mam jednak za sobą "historię" i według niego powinni mnie przyjąć na obserwację. A jak nie to w niedzielę już nie będą mieli wyjścia.

Kiedyś pisałyście o terminie z pierwszego USG, że najbardziej wiarygodny... dzisiaj dopiero dopadłam teczkę z papierami (bo mój mąż wozi w torbie w samochodzie) i tam jest termin z 1.USG 2.lipiec:-D Także mam nową deskę nadzieji:-D:-D

CZy do becikowego potrzebuję PESEL dziecka??

NIE :-)

Mnie nikt o pesel nie prosił, zresztą pesel dopiero otrzymuje się ok miesiąca po odebraniu aktu urodzenia

1. Do wniosku o becikowe dołączamy następujące dokumenty:
  2. dokument stwierdzający tożsamość osoby ubiegającej się o becikowe
  3. skrócony odpis aktu urodzenia dziecka lub inny dokument urzędowy potwierdzający datę urodzenia dziecka;
  4. pisemne oświadczenie, że na dziecko nie zostało wcześniej pobrane becikowe np. przez drugiego z rodziców).
  5. zaświadczenie lekarskie o opiece medycznej od 10 tygodnia ciąży

reklama
U nas potrzebny jest pesel,ale 2tyg sie czeka.

Zdec to chyba ten USG najbardziej wiarygodny jest cos mi sie zdaje :-)

A sie dowiedzialam,ze moj gin za wypisanie tego swistka do becikowego pobiera oplate 20zł - świnia łapczywa z niego jest :no:

Do góry