reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Lena - nie stresuj się :) wiem, łatwo powiedzieć (sama czasami ryczałam razem z małą :p) ale spróbuj np. jak się stresujesz oddać małą mężowi, babci lub komukolwiek i sama się wyluzuj (mała będzie spokojniejsza i jest szansa że brzuszek nie będzie jej bolał) ;)
Co do odbijania to jeżeli w pionie nie wychodzi to spróbuj położyć małą na brzuszku i niech chwilę poleży (możesz ją na sobie położyć :D)

Lena - nie stresuj się :) wiem, łatwo powiedzieć (sama czasami ryczałam razem z małą :p) ale spróbuj np. jak się stresujesz oddać małą mężowi, babci lub komukolwiek i sama się wyluzuj (mała będzie spokojniejsza i jest szansa że brzuszek nie będzie jej bolał) ;)
Co do odbijania to jeżeli w pionie nie wychodzi to spróbuj położyć małą na brzuszku i niech chwilę poleży (możesz ją na sobie położyć :D)

Najgorsze jest to, że czytam i wszędzie co innego, jedni piszą, że obowiązkowo inni, że nie musi;(Już sama nie wiem;(

Melduję się i jak jako dwupaczek :-( U mnie kompletnie nic się nie dzieje...ani czopa ani skurczyka jakiegoś choćby najmarniejszego, nic...Plan na dzisiaj to mega spacer z psem i małżem i chyba będę go seksić, trudno, musi się chłopina poświęcić bo mi juz kompletnie na łepetynę padnie

Natasza30 to podobnie jak u mnie.... zupełna cisza:-(
Jak tak dalej pójdzie to jutro idę do pracy!! I niech się dzieje co chce.... (może to małą wystraszy:p:p)

DZiewczyny witajcie porannie;)
Proszę poradźcie mi co mam robić bo mojej się nie odbija;(Boję się aby przez to nie miala kolek;(Noszę ją prawie pionowo i nic;(Ulewać też się nie ulewa;(

Lena ja jako dwupak narazie moge tylko poradzić to co nam polożna na szkole rodzenia mówiła, jeśli się dzieciaczkowi nie odpija to polożyć sobie na pionowo na ramieniu i stanąc na palcach i opaść na piety i to podobno pomaga na największe uparciuchy...sama bym już chciała z doświadczenia to wiedzieć achhhhhhhhh marzenia :-):-):-)
My jutro znowu na test oksy .....ale tak mnie kuje mocno dzisiaj w lewej pachwinie ze szok może to poczatek...końca ciązy :baffled:

hejus kobitki

no dzisiaj do 4 mały spał w lozeczku,ale jak dałam mu cycola to zasnełam razem z nim i tak spal z nami - upiekło sie dzinksowi :-D

co do pieluch my nosimy 2,bo kupilam je jeszcze w ciazy w promocji i z braku laku zaczelismy je zakladac,ale zapinam rzep na rzep.

mojemu tez sie czasem nie odbija ,wiec klade go na boczku.Do tego sie krztusi cos ostatnio - obrzarciuszek jeden.

Ja już tego swojego uparciucha to nie wiem w jaki sposób czy straszyć czy prosić czy grozić...nie działa nic :-( Chociaż mam jeszcze jeden dzień w zapasie to MOŻE cosik się ruszy?!

reklama
witajcie
my 2 w 1
miałam zaglądnąć rano ale jakoś czasu brakło, teraz jestem juz po wizycie w szpitalu i....
coś się ruszyło, rozwarcie na dobre ponad 3 cm, skurcze sie pojawiły ok 75-80% ale jeszcze nie regularne
moja ginka mnie pociesza że napewno dziś a do jutra to juz na bank urodzę
zastanawiała się nawet czy mnie juz nie położyć w szpitalu ze względu na to że 1 poród był bardzo szybki ale ja mam tam jakieś 15 minut i obiecałam że nie będę czekać do ostatniej chwili, tak więc zjem coś i idę "wykończyć" psa na spacerze;-):-):-) co by było szybciej:-D

nie myślałam że mój synuś taki punktualny będzie

Cześć mamuśki,

Mam nową koncepcję z rana. Wszystkie niedobitki na porodówkę!! MARSZ! RZĄDKIEM!!
Pamiętam jak napisałam, że przekażę od was wszystkich informacje a potem pójdę się sama rozpakować, coś czuję że mała wzięła sobie moje słowa do serca!!
Druga nadzieja jeszcze w tym że jutro wraca babcia z wakacji, może też posłuchała jak babcia mówiła żeby poczekała jak wróci!!
Zaraz rozpocznę taniec brzucha, bioderek i wszystkiego innego!! CHCĘ JUŻ URODZIĆ!!!:wściekła/y::wściekła/y:

kochana koncepcja jak najbardziej słuszna, życzę ogromnie żeby i Natalcia do niej się zastosowała

Do góry