reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

czesc dziewczyny
ja tez nadal 2w1. W czoraj znowu byla grana IP. Juz mam dosyc :( przez pol dnia bolal mnie brzuch jak na okres z bolu zasnelam i obudzilam sie ok 22, poszlam do toalety a tam krew. Pomyslalam w pierwszej chwili ze to na pewno nic, wzielam prysznic i polozylam sie spac. Co oczywiscie graniczylo z cudem bo caly czas o tym myslalam i co chwile biegalam do lazienki sprawdzic czy leci czy nie. Pojechalismy wiec na IP - diagnoza: skracanie szyjki i do domu.
Ja juz mam tak tego dosyc... boje sie ze cos sie z dzieckiem moze stac, albo ze ja nie zauwaze ze to juz. Az mi sie ryczec chce :(
Rozmawialm z pania dr i powiedziala ze kiedys bylo tak ze z takimi objawami zatrzymywali juz w szpitalu i czekali na porod. A teraz jest odgorny nakaz ze przyjmuja z regularnymi skorczami albo jak odchodza wody. Wszystko zwiazane z brakiem kasy w NFZ. Szczerze to mimi iz nie lubie szpitali to wolalabym tam zostac zeby byc pod opieka.

reklama
witajcie:-).
Co za koszmarną noc mieliśmy. Karolka prawie całą noc krzyczała z małymi przerwami. Oboje nad nią siedzieliśmy i nazmianę brzuszek masowaliśmy i na brzuszku układaliśmy. Nad ranem udało się zrobić kupkę i zasnęła spokojnie.
Teraz widzę że na buzi cała jest zsypana czerwonymi krostkami.
Muszę się trochę przespać bo padam.

Dzwoniłam do pielęgniarki środowiskowej...rzeczywiście miałyście rację wcale się nie musi odbić;)Jak nie odbija jej się do 20 min to mam jej nie męczyć;)

Ale małej nie musiałaś całej przebierać?? :-D

Nie, ona jakoś się uchroniła od ubrudzenia się :))

A co do pieluszek to my od samego początku używamy rozmiaru 2 i jakoś nie zbierałam nigdy kupki z pleców... jeszcze, może te atrakcje jeszcze przede mną? :-D

Zastanawiam się kiedy na spacery w taką pogodę wychodzić... Teraz (w południe) to chyba nie bardzo ale z drugiej strony to nie ma jeszcze wielkich upałów, jest ciepło ale bez przesady... Sama już nie wiem:baffled:

EWA te krostki to może być trądzik, nam wczoraj pediatra powiedziała żeby przemywać małej raz dziennie buźkę spirytusem i że do 6-7 tygodnia powinno zniknąć.

Lencja my wychodzimy po 15tej na spacerki bo wcześniej to u nas skwar straszny i nawet nie ma czym oddychać na dworze.

EWA1981 - może to jedynie potówki?? Tym bardziej że mała pewnie się nieźle w nocy napociła przez to płakanie. Wtedy wystarczy lekkie ochłodzenie malucha tak by się nie pocił, skuteczna jest również mąka ziemniaczana jako puder tyle że wiadomo z buzia to trudniej :-) Same też zejdą w krótkim czasie :-D

reklama
Biedna AniaCh strasznie długo się męczy:( Mam nadzieję że nie długo będzie jakiś większy postęp...
Umyłam te podłogi, no i co?? I NIC:wściekła/y::wściekła/y: Byłam godzinę na spacerze!! Już nie wierzę w żadne sposoby przyspieszenia porodu:wściekła/y:

Do góry