reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ewelinka Zdec ja poczekam z Wami juz jest nas cala 3 :)

Magda ja wczoraj gralam w paletki i squapa :) w nocy mialam zwidy ze mi sie wody sacza :)

Moja druga pralka juz sie kreci, misiek w przedszkolu, ja tez jeszcze podjade do pracy pogoda ma byc piekna wiec zycze milego dnia. Sms od Kreatorki "ciut" dramatyczny... mam nadzieje ze szybko dojdzie do siebie

reklama
annajak - Witam na świecie Kasię i serdecznie gratuluję,
kreatorka - Witam na świecie Ninę i serdecznie gratuluję,
hefi - Witam na świecie Julkę i serdecznie gratuluję
Niech dziewczynki zdrowo rosną!!!!

Zdec, Ewelinka ja raczej też z Wami zostanę...no chyba że dzisiejsza morfologia zmusi mnie do powrotu do Instytutu...wtedy sprawy potoczą sie bardzo szybko!!!!!
Dzis piękny słoneczny dzień....Muszę wykorzystać ten dzień na długi spacer...gdyby okazało się , że jutro......

witajcie w ten piękny dzień
u nas znowu pogoda cudowna oby tak dalej
przez weekend mało co zaglądałam bo korzystaliśmy ze słoneczka ile się dało
nie nadrobiłam co naskrobałyście w tym czasie jedynie na gorąco wątek smsowy
ile to juz nam się mamuś rozpakowało:tak::-) super pracowity weekend na porodówkach był;-)
a wszystkim dzielnym mamusiom serdecznie gratuluję i życzę dużo zdrówka i apetytu dla maluszków:-)

Zdec, Ewelinka, Milka, Agi ja także dołączę do Waszego grona wyczekujących na samym końcu
chociaż w sobotę chyba śniło mi się że urodziłam 13.06:-);-):-D hahaha zobaczymy

ja od rana też juz biegam tzn. zaliczyłam już przychodnię i badania, zakupy teraz czas na śniadanko i kaweczkę
szczerze mówiąc za bardzo się nie oszczędzam ostatnio z nadzieją że może coś się ruszy a tu nic jakieś pojedyncze maleńkie skurczyki raz na dzień i nic więcej

zbieram się za dalszą lekturę a Wam życzę równie pięknego i słonecznego dnia, szybkich i bezbolesnych porodów dla tych które chcą się rozpakować i wyczekujących:-) oraz udanych spacerków dla tych co mają juz szczęścia po drugiej stronie brzuszków

Cześć dziewczyny!

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom, oj jak fajnie ze z każdym dniem przybywa dzieciaczków:-D:-D:-D.
Ja za chwilę idę na wizytę u gin. Ciekawe czego się dowiem, mam lekkiego stracha sama nie wiem dlaczego.
Pozdrawiam:-)

Witam wszystkich!
annajak, kreatorka, gosiagro, hefi - gratuluje maleństw!

U mnie nadal bez zmian. W sobote byli znajomi, którzy mają wesele 26 czerwca - liczą że będziemy ale tak czy tak nas nie będzie bo wesele 200 km od domu... W niedziele leżałam przez cały dzień jakaś taka nie do życia jestem,do tego mam alergię i siedze w domu jak w puszce zamknięta, wszystkie okna pozamykane - pomaga troszke. Dziś też nie wychodze nigdzie, mam jeszcze kilka ubranek małej do uprasownia...
Kurcze mogło by się coś ruszyć...czekam i czekam. W nocy napina mi się strasznie brzuch i kłuje w dole... to skurcze czy nie? ehhh . A jak w ogóle czuć takie skurcze porodowe? tak jak na okres czy tak mniej więcej jak łapią w łydkę? może głupie pytanie ale może to sciskanie brzucha w nocy to już jakieś początki???

A napiszcie mi ile ubranek bierzecie do szpitala? bo ja ciągle nie mogę się zdecydować co wziąć i ile... i po co tyle było tego wszystkiego kupować?? ahhh

Wszystkim życzę miłego poniedziałku a tym co zamierzają sie rozpakować szybkich i bezbolesnych porodów.

witam o poranku:-)
ja zaraz się zbieram do ImiD po wyniki paciorkowca , mam nadzieję że go nie mam.:tak:

A do tego przez całą noc i teraz boli mnie brzuszek jak na okres , myślicie że coś się zaczyna??? kurcze mogłoby ....:-D tylko jeszcze małe zakupy bo mi majtoli poporodowych brakuje . A i jeszcze małe pytanko ile saszetek Tantum Rosa bierzecie do szpitala??
zmykam po wyniki

witajcie w ten piękny dzień

Zdec, Ewelinka, Milka, Agi ja także dołączę do Waszego grona wyczekujących na samym końcu
chociaż w sobotę chyba śniło mi się że urodziłam 13.06:-);-):-D hahaha zobaczymy

Ja miałam też taki sen....z tym że mi się śniło że ja urodziłam 17czerwca....Zobaczymy czy nasze sny okażą się prorocze....:-)
Witam wszystkich!
annajak, kreatorka, gosiagro, hefi - gratuluje maleństw!

U mnie nadal bez zmian. W sobote byli znajomi, którzy mają wesele 26 czerwca - liczą że będziemy ale tak czy tak nas nie będzie bo wesele 200 km od domu... W niedziele leżałam przez cały dzień jakaś taka nie do życia jestem,do tego mam alergię i siedze w domu jak w puszce zamknięta, wszystkie okna pozamykane - pomaga troszke. Dziś też nie wychodze nigdzie, mam jeszcze kilka ubranek małej do uprasownia...
Kurcze mogło by się coś ruszyć...czekam i czekam. W nocy napina mi się strasznie brzuch i kłuje w dole... to skurcze czy nie? ehhh . A jak w ogóle czuć takie skurcze porodowe? tak jak na okres czy tak mniej więcej jak łapią w łydkę? może głupie pytanie ale może to sciskanie brzucha w nocy to już jakieś początki???

A napiszcie mi ile ubranek bierzecie do szpitala? bo ja ciągle nie mogę się zdecydować co wziąć i ile... i po co tyle było tego wszystkiego kupować?? ahhh

Wszystkim życzę miłego poniedziałku a tym co zamierzają sie rozpakować szybkich i bezbolesnych porodów.

Ola chętnie bym pomogła z tymi skurczami...ale sama nie mam pojęcia jak to powinno wyglądać.....Albo jeszcze nie mam skurczy albo są tak mało bolesne, że wogóle ich nie odczuwam....A co do ubranek ja spakowałam chyba z 5-6 kompletów na zmianę, czapeczki, rękawiczki , skarpetki no i jakiś cieplejszy sweterek jeden....Spakowałam tego więcej bo nie wiadomo ile ja zabawię w szpitalu po porodzie przez ta moja małopłytkowość....a że rodzę w Warszawie a jestem z Siedlec więc wolę mieć wszystko przy sobie żeby nie prosić rodzinki o dowiezienie czegoś....

Witam
Ja też jestem na liście czerwcówek ale mało sie odzywam ale cały czas jestem na bierząco myśle że zrozumiecie i przyjmiecie mnie od początku
mam dwójkę małych bąblów i jest ciężko i do tego przeprowadzka
Ale oki
Dawno nie pisałam więc napisze co u mnie
Mam dwa cm rozwarcia od czwartku boli brzuszek ale głupia baba powiedziała ze nie potrzebne ktg
Mam nadzieję ze AMELKA nie długo się zdecyduje i opuści mój brzuszek bo szczeże to mam już dość
I wiecie moja dzidzia jest strasznie malutka waży tylko 2200 ale powiedziano mi ze jest poprostu malutka i bedzie dobrze

reklama
Witam wszystkie Panie ciężaróweczki i przyszłe ciężaróweczki:)
Nazywam się Magda jestem z Wrocławia i mam termin porodu na 27 czerwca 2010 r wiec już lada moment:)
Na świat ma przyjść nas synuś Mikołaj :)

Do góry