reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

kasiulka-nawet nie wiedziałam że przy cesarce trzeba czekać na skurcze no ale jak tak lepiej to chyba wiedzą co robią w takim razie życzę mocniejszych skurczyków:tak:

reklama
witam się z Wami po kilku dniach niepisania:zawstydzona/y:ale podczytywałam:tak:

oj ile się nowych mamuś przez ten czas rozpakowało:-)
wszystkim świeżo upieczonym mamkom którym nie gratulowałam serdecznie gratuluję:-) Niech dzieciaczki wynagrodzą Wam bóle porodu!!!

na odpowiednim wątku zamieściłam wiadomość od Lencji

a my z Tymonkiem od 4dni spacerujemy:-D:-D:-D:-Djakie to szczęście że wkońcu mogłam wyjść z domu:tak: Mały jest baaaardzo zadowolony z tych wypadów, a jak smacznie po nich śpi, nawet nie można Go na karmienie wybudzić:happy2:

chciałam też dodać, że dostałam dziś wieści od nemezizaki- niektóre ją może jeszcze pamiętają. ( zwłaszcza warszawianki z naszego spotkania). dziś o 13.21 urodził się jej synek Wiktor, waga 3410, 55 cm, 10 punktów.

ja pamiętam, radziłam jej się w sprawie wózka i w rezultacie mamy identyczne:-D nemezizaki moje gratulacje:-D

a i jeszcze rogal do karmienia sprawdza się świetne choc ja mam problemy z laktacja i sie meczym ale z rogalem idzie nam lepiej i plecy nie bola
gratuluję córeczki:-) a z tym rogalem zgadzam się w 100%:tak::tak:też jestem z niego baaardzo zadowolona

Cześć Dziewczyny:-D

Gosia urodziła dzisiaj o 12.30 po południu, a na porodówce była od 3 rano!!
Maja waży 4050 g i ma 58 cm, wszystko jest OK, dostała 10 pkt.

Jesteśmy szczęśliwi, pozdrawiamy:-D:-D

Jacek, mąż Gosi

gratulacje dla Was!!!Majeczka napewno wynagrodzi mamie ten długi, ciężki poród:tak:

podczytam dalej zaległości, może coś jeszcze uda mi się odpisać zanim Tymek się wybudzi;-)

Kochana ja mam takie przebarwienia;/ zachcialalo mi sie opalac na sloncu i mam takie zlane piegi a dodatkowo wygladam jakbym w goglach sie opalala poniewaz okolicu oczu mi sie nie opalily;/ to wyobraz sobie jak wygladam;/
Ja dokładnie tak samo. Juz dawno mi to powychodzilo kiedy sllonca nie bylo jeszcze,a teraz chcac nie chcac troche sie czlowiek opali na podwórku. Na tych 'zlanych piegach' mam jeszcze jakby zacieki białe,no i gogle tez. Czad normalnie. Podklad juz tego nie przykrywa. Mam nadzieje,ze szybko zniknie,choc watpie...

Witajcie ponownie,

Zaczynam trochę nie nadążać za rozpakowywującymi się mamami, ale wszystkim serdecznie gratuluję:-)
Przepraszam również za opóźnienia dotyczące przekazywania informacji przede wszystkim od gosiagro:-( Nie miałam chwili żeby wskoczyć na internet:zawstydzona/y:
Na wątku SMS jest jeszcze SMS od hefi:-)

A oto zdjęcie małej IGI paulki82:

Załączniki

• 0_0.jpg
    0_0.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 60
I te plamy na twarzy mnie dobijaja. Takie slonce i coraz ciemniejsze sa. Macie na twarzy czy gdzies takie przebarwienia?? Ja mam jakby takie wielkie piegi :eek: Ostatnio gdzies przeczytałam,ze moga być dość trwałe.:shocked2:

no ja mam też te plamy- niby od ucisku wątroby i się zastanawiam, czy długo będę walczyć z nimi po ciąży, ktoś mi mówił, że kilka tyg się utrzymuja, ale pożyjemy zobaczymy....

Co do plam, to ja mam całe uda w spękanych naczynkach krwionośnych łącznie z pośladkami:wściekła/y::wściekła/y: Wygląda to paskudnie,a w dodatku zupełnie nie wiem czy będzie możliwe pozbycie się ich.

Kasiulka- to oby te skurcze pojawiły się jak najszybciej! Niech Ci nie będzie smutno, że może nie zauważyłyśmy Twojej obecności, jest nas teraz tak dużo..., część rozpakowana, część w szpitalach, część zmęczona zniecierpliwiona, większość pomimo dobrych chęci jednak skupiona teraz na samych sobie lub maluchach.... mnie też czasem tu nie ma kilka dni i prawie nigdy nikt tego nie zauważa.... Teraz zacznie się nowa era na wątku, na moim wątku "piotrusiowym" po urodzeniu maluchów z miesiąca na miesiąc zaczęły się dziewczyny wykruszać, teraz zostały tylko dwie nudziary, ja też już tam nie piszę... Zobaczymy, czy my przetrwamy- mam nadzieję, że tak! :tak: A gdzie leżysz? Na Polnej?
ita- ale Ci zazdroszczę tych spacerków z Tymonkiem...
Paulka82- Igunia jest cudowna!!!
askut- cudownie, wreszcie zdjecia do pooglądania i podziwiania. Zuza śliczna, jakie ma fajne "kocie" oczy :-) I ten uśmiech- obłędny!

Zabieram się za prasowanie, a Wam już życzę dobrej nocy!

reklama
Do góry