reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Athena, piękna historyjka. No ale niestety bardzo często babcie tak się zachowują wobec kobiet w ciąży. Ja jak byłam w ciąży z największą życzliwością spotkałam się ze strony mężczyzn, najgorsze były kobiety koło 45-50, które twierdziły, ze one też kiedyś były w ciąży i to nie jest choroba, albo że nikt im nie ustępował. Nie zapomnę, jak musiałam się przepychać między wózkami do kasy pierwszeństwa w hipermarkiecie, okres przedświąteczny, kolejka ponad 10 osób, żadna w ciąży, a ja jedna zdeterminowana żeby domagać się swoich praw.
Co do pełni księżyca, to chyba nijak sie ma, ja urodziłam tuż przed nowiem, a w szpitalu było wtedy ogromne zatrzęsienie, zresztą na BB również akurat coś się ruszyło, a jak była pełnia, to cisza jak makiem zasiał, zresztą ja miałam termin na pełnię :-D.
Ja miałam pierwszy fotelik z takich tańszych (Coneco) i tak sobie kojarzę, że ani razu nie zdejmowałam pokrowca :-O Zaletą było to, ze pasował do stelaża wózka, ale miał jedną poważną wadę: dziecko mi się latem bardzo pociło, musialam podkładać pieluszkę a i to niewiele pomagało. Trzeba patrzeć na materiał czy nie jest za bardzo sztuczny.

reklama
dziekuje Wam wszystkim za wyrazy wspolczucia :( wiem ze chcecie wiedziwc co sie stalo nagle moj synek przestal sie ruszac dojechalam do szpitala to juz bylo za pozno najgorsza chyba byla swiadomosc ze musze urodzic martwe dziecko moj synek mial 2 petle na szyji jedna pod pachami i dodatkowo jeszcze wezl prawdziwy na pepowinie
dziewczyny ktore jeszcze sie nie rozpakowaly niech lekarz sprawdza na usg gdzie jest pepowina niech robi dopplera zeby zadna z Was nie musiala przez to przechodzic
dziiaj pochowalismy naszego Aniolka i troche mi ulzylo
pozdawiam Was wszystkie bede tu zagladac potrzebuje tylko troche czasu
dbajcie o siebie i Wasze kruszynki

my znowu po wizycie
icon_smile.gif
Zuzia waży ok 3500 (+/- 500) więc w sam raz
icon_smile.gif
na razie cichosza przedporodowa
icon_smile.gif

termin mam na 8 czerwca a zwolnienie do 22 czerwca! moja gin mówi że pierwszy raz słyszy o niechęci wypisywania l4 i po co ma mi zabierać macierzyński. więc kochane kłóćcie się bo to nie jest normalne.

kajkapol wiem że żadne słowa tu nie pomogą ale wierze że czas zagoi Wasze rany.

kajkapol - przytulam i dużo siły życzę Wam w tych trudnych chwilach.

Słyszałam o tym, że dzieci czasami są okręcone pępowiną, ale żeby aż tak - to straszne.:-(

dziekuje Wam wszystkim za wyrazy wspolczucia :( wiem ze chcecie wiedziwc co sie stalo nagle moj synek przestal sie ruszac dojechalam do szpitala to juz bylo za pozno najgorsza chyba byla swiadomosc ze musze urodzic martwe dziecko moj synek mial 2 petle na szyji jedna pod pachami i dodatkowo jeszcze wezl prawdziwy na pepowinie
dziewczyny ktore jeszcze sie nie rozpakowaly niech lekarz sprawdza na usg gdzie jest pepowina niech robi dopplera zeby zadna z Was nie musiala przez to przechodzic

Straszne:-:)-(
Niestety wiem co to znaczy na USG usłyszeć: Dziecko nie żyje, nie ma przepływów krwi:-( I wiem co znaczy: rodzić martwe dziecko:-(
Dlatego kochana ściskam Cię najmocniej jak to tylko możliwe na odległość.
Trzymaj się kochana i Twoja rodzina również:-(

reklama

nie powiem ze wiem co czujesz bo kazda z nas przechodzi to inaczej!ale wierz mi ze czas leczy rany!

Do góry