reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Kajkapol - jeszcze raz głebokie wyrazy współczucia:-( to straszne co Was spotkało:no:
Avena - ułożenie pośladkowe to wskazanie do cc w każdym szpitalu - tylko podejdź sobie wcześniej do tego szpitala i zapytaj czy masz być wcześniej na cc jak sie nie obróci czy zrobią Ci usg jak przyjdziesz rodzić itp. przynajmniej ja bym tak zrobiła

reklama
Pisałam już w wątku o ułożeniu maluszków, ale tu chyba więcej osób zagląda. Otóż na wczorajszym usg okazało się że malutka jak cały czas była w ułożeniu główkowym tak teraz jest w pośladkowym, tak fikała koziołki że się odwróciła główką w górę. I lekarz powiedział że teraz to musiałby się cud stać by spowrotem wróciła na główkowe i jest to wskazanie do cesarki. Wiecie coś może czy bezwzględnie robią cc przy takim ułożeniu i pierwszej ciąży. Wczoraj z tego wszystkiego zapomniałam dopytać, ten lekarz mi tylko mówił jak jest w szpitalu w którym on pracuje, a ja mam rodzić w innym. A wizyta u mojej lekarki dopiero w poniedziałek. Może któraś z Was orientuje się w temacie:-)
Wiem, że u nas w szpitalu rodzą sie dzieci pośladkowo ale gdy nie są zbyt duże i nie ma żadnego innego zagrożenia...Ale częściej chyba jest CC

Pisałam już w wątku o ułożeniu maluszków, ale tu chyba więcej osób zagląda. Otóż na wczorajszym usg okazało się że malutka jak cały czas była w ułożeniu główkowym tak teraz jest w pośladkowym, tak fikała koziołki że się odwróciła główką w górę. I lekarz powiedział że teraz to musiałby się cud stać by spowrotem wróciła na główkowe i jest to wskazanie do cesarki. Wiecie coś może czy bezwzględnie robią cc przy takim ułożeniu i pierwszej ciąży. Wczoraj z tego wszystkiego zapomniałam dopytać, ten lekarz mi tylko mówił jak jest w szpitalu w którym on pracuje, a ja mam rodzić w innym. A wizyta u mojej lekarki dopiero w poniedziałek. Może któraś z Was orientuje się w temacie:-)

zawsze przy ułożeniu posladkowym wykonuje się cc

Przy pierwszym porodzie wykonuje się CC, jeśli to jest drugi poród może się odbyć SN

Ja właśnie odebrałam wyniki morfologii...płytki znów rosną....Dziś mam 99tys....Pozostałe rzeczy też juz prawie w normie...Hemoglobina 11,6...czyli najlepszy wynik od poczatku ciąży...Krwinki białe już tylko 10,8....bo po sterydach dochodziły nawet do 20....Ach....Cieszę się ...ale i troche martwie....byłoby cudownie gdyby ta tendencja wzrostowa sie utrzymała....bo boje się sytuacji kiedy płytki krwi mi spana a ja właśne wtedy zacznę rodzić.....
Jutro chyba popytam gdzie mogę zrobić KTG...sprawdze małą a przy okazji zobaczymy czy mam jakies skurcze czy nie....Ja niby nic nie czuję....ale brzuch mi sie czasem napina.....Tylko nie wiem czy to mała sie jakoś tak układa...czy to skurcz.....
A Wy gdzie chodzicie na KTG...do Waszych ginekologów, szpitala czy może jakiejś przychodni????

Ja na KTG chodzę do szpitala jak mam skierowanie to nic nie płacę a jak nie mam to 30 zł;(

I daja potem wydruk z takiego KTG....bo ja mam rodzic na Karowej w Warszawie i myślałam żeby zrobić sobie KTG u nas w szpitalu w Siedlcach...ale nie wiem czy się zgodzą skoro nie będę ich pacjentką....

lenaDTR jeśli chodzi o mierzenie temperatury to wydaje mi się, że pod paszką też spokojnie można zmierzyć, trzeba tylko chwilkę rączkę przytrzymać, przecież w tych elektrycznych pomiar to kwestia kilku sekund a nie minut jak było w tych rtęciowych.

avena też mi się wydaje, że jeśli mała nie odwróci się tak jak trzeba to nikt nie będzie ryzykował z naturalnym porodem.

Ja dziś dopakowałam do torby dwa wafelki czekoladowe :-) moje kochanie się śmieje, że teraz to już mogę iść rodzić skoro najważniejsze spakowałam :-)

Kiedy piszecie jaki termin na poród by Wam najbardziej odpowiadał to tak jak bym słyszała siebie a zwłaszcza mojego P. który codziennie próbuje dogadać się z maluchem które dni wchodzą w grę, a ostatnio to nawet porę dnia mu wyznacza :-) Twierdzi, że on trzyma sztamę z synem u maluch mu żadnego numeru nie wywinie, od taka solidarność plemników. Ja oczywiście w tej kwestii mam niewiele do powiedzenia :-D

I daja potem wydruk z takiego KTG....bo ja mam rodzic na Karowej w Warszawie i myślałam żeby zrobić sobie KTG u nas w szpitalu w Siedlcach...ale nie wiem czy się zgodzą skoro nie będę ich pacjentką....
Każdy szpital udostępnia Ci KTG i nie pytają skąd jesteś:)Tak na koniec badania przychodzi lekarz i musi podbić Ci ten wydruk;)

zabrałam się do sprzątania mieszkania ale jakos nie mam mocy, strasznie chce mi się spać o chyba się położę
zaczął padać deszcz więc to chyba powód mojej nadmiernej senności; nie chce mi się pić kawy
upiekłam juz ciasto więc przynajmniej to mnie cieszy

kajkapol nawet nie wiem co napisać, tak bardzo mi przykro z powodu Waszego dramatu

reklama
Do góry