reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie Kochane.
u mnie nadal bez zmian, skurcze jakby ustały, albo są mniej uciążliwe.
Rano byłam u mamy w labolatorium zrobić mocz i krew i jedna Pani doktor jak mnie zobaczyła mówi do mnie,że daje mi góra czas do końca tygodnia,że mam tak nisko brzuch,że widać,że to końcówka:-)
A ja od rana sprzątnęłam gruntownie kuchnię,łazienkę i ubikację a mój mąż do mnie: Co Ty tak sprzątasz, Boże Narodzenie za pół roku:-D:-D:-D
myślałam,że coś się ruszy, a ja jak dotąd miałam jeden mały skurczyk:-p

Dziś mam wizytę na 17, ale wcześniej Dzień Mamy u Patryka w przedszkolu, więc odezwę się wieczorem:-)
Miłego dnia!!!

reklama
Dziewczyny ja powiem tak moim skromnym zdaniem oczywiscie, ze w dyskontach nie ma dobrych rzeczy w takich ofertach i niewiem, moze lepiej sie wstrzymac i kupic np.na allegro 15zł drozszy,ale juz sprawdzony ten termometr.

Wogole w Biedronce maja byc kubusiowe rzeczy - jakies grzechotki widzialam,butelki ,smoczki. 31maja pisalo czy 30tego jakos tak. I wogole promocje na kaszki i deserki,moze warto zakupic.

A w Lidlu teraz beda te kocyki ? Kupiłabym sobie taki.

A mi goraco, niedobrze, słabo i serce wali jak oszalałe . No i małły w końcu sie kręcic mocnej zaczął ,bo juz schiza miałam. Chciałabym miec urzadzacnko do mierzenia Ktg w domu..

Moj sie wczoraj pytał,jak ma zamiescic informacje dla was jak sie rozpakuję :-)

no coś Ty???!!! Nie myj okien, nie powinno się tego robić, przynajmniej teraz; jesli chcesz szybciej urodzić lepiej zmęcz się sprzątaniem;
przy myciu okien może odleić się łożysko; nie zawsze tak jest ale ja jestem ostrożna. Moja koleżanka myła okna pod koniec 8 miesiąca i skończyło się to całkowitym odklejeniem łożyska i niestety tragicznie dla dziecka
Przepraszam, nie chcę nikogo straszyć ale chyba lepiej poczekać z tym myciem
regi30 to czeka Cię cesarka z taka wagą

Neti - juz po fakcie - w sobotę umyłam w pokoju, dzis w kuchni - zostało okno w ganku, ale to ma M umyć, bo ono jest większe i cięższe (takie 3-częściowe) - słyszałam, że mycie okien przyspieszyć może poród ale o łożysku nie wiedziałam - mam nadzieję, że nic mi nie będzie - teraz to będę sięobserwować - ale nic mnie nie boli ani nie ciągnie to mam nadzieję, że jest ok - jakby sie odklejało to by bolało chyba, tak?

Askut - wszystkiego naj z okazji imienin

Neti - juz po fakcie - w sobotę umyłam w pokoju, dzis w kuchni - zostało okno w ganku, ale to ma M umyć, bo ono jest większe i cięższe (takie 3-częściowe) - słyszałam, że mycie okien przyspieszyć może poród ale o łożysku nie wiedziałam - mam nadzieję, że nic mi nie będzie - teraz to będę sięobserwować - ale nic mnie nie boli ani nie ciągnie to mam nadzieję, że jest ok - jakby sie odklejało to by bolało chyba, tak?

Askut - wszystkiego naj z okazji imienin

podczas odklejania łożyska występuje krwawienie obfite

Cytrusik wlasnie ostatnio kupilam sobie cisnieniomierz w aptece, aptekarka dorazala itd, firma medyczna
i pokazuje co mu sie aktualnie podoba
raz 135/90, potem 110/70
tez juz przez niego mialam chwile grozy

a te na allegro to chyba tez takie no name

no sama nie wiem, bo z dzieckiem to juz nie chce przechodzic przez jakies niepotrzebne stresy bo termometr zle zmierzyl temperature
i badz tu babo madra

Witam widze ze wieszkosc sie nie wyspala , ja tez tak srednio ale to juz przez sublokatora, juz mu oznajmilam dzis ze to byla ostatnia noc z nami bo nikt nie daje rady sie wyspac. Przywedrowal o 1 i zaczal koncert zyczen, pic cieplo siku.....

Ewela ja dzis bylam w biedronce u nas dzidziusiowe rzeczy juz sie pojawily , chyba jeszcze nie wszytsko ale sa pieluszki jedzonko proszki loveli do bialego i koloru.

W jakich proszkach pralyscie?

Regi mega dzidzia !!

Agi trzymam kciuki za plytki mi akurat ostatnio na odwrot przestalo leciec z nosa a plytki poszybowaly w dol. Za to marze juz o uzyciu nitki dentystycznej i solidnym myciu zebow ale tylko pasta a nie krwia. Nie jestem w stanie umysc zebow bez mozna to nazwac krwotoku, leje mi sie na maxa a najgorsze ze bez powodu czyli bez mycia tez

Klementinka elektronicznymi cisnieniomierzami nie mozna mierzyc raz za razem bo wlasnie pokazuja takie cuda musisz zrobic conajmniej 10 min przerwy

Askut wszytskiego naj naj !!

Ja sobie dzis rano uswioadomilam ze lekarz powiedzial ze szyjki starczy na jakies 2 -3 tyg a ja nie mam nadal nic a planowalam rzeczy po Olafie poprac dwa razy raz w normalnych naszych proczkach plus ewentualne odplamiacze a potem jeszcze raz w dzidziusiowym proszku a tu pogoda taka ze nic nie wyschnie

ja odkąd ciśnieniomierz elektroniczny zrobił mnie w takie bambuko, że głowa mała, w ogóle mam podejście b. sceptyczne do takich gadżetów, zwłaszcza jeśli to taka firma wiecie.. lidlowa ;) więc może lepiej zainwestować w coś konkretnego w aptece czy sklepie medycznym ? :sorry:

Jak Cię zrobił w bambuko?? Teraz też mierze elektronicznym i może niepotrzebnie się ciesze :-(

jesli chodzi o tetno i cisnienie dziecka to ja mam od miesiaca co tydz robione KTG i pytam zawsze czy wszystko dobrze bo widze na monitorku ze moja corcia ma 150-160 to zawsze mowia ze to jest idealne dla dziecka jak niekiedy pisalo 120-130 to wpadaly i pytaly co sie dzieje bo za niskie takie to maja dorosli ludzie.
niewiem czy u was tez tak ale dziele sie tym co mi mowia....
u nas dzis znowu lato na dworze i swieto wiec jestesmy w komplecie w domciu!!!!

U mnie było podobnie kiedy tętno do 120 spadało to przychodziła siostrzyczka i kazała mi się trochę z boku na bok poprzekręcać żeby małego rozruszać :-)

Dziewczyny ja powiem tak moim skromnym zdaniem oczywiscie, ze w dyskontach nie ma dobrych rzeczy w takich ofertach i niewiem, moze lepiej sie wstrzymac i kupic np.na allegro 15zł drozszy,ale juz sprawdzony ten termometr.

Wogole w Biedronce maja byc kubusiowe rzeczy - jakies grzechotki widzialam,butelki ,smoczki. 31maja pisalo czy 30tego jakos tak. I wogole promocje na kaszki i deserki,moze warto zakupic.

Nie zawcześnie na kaszki i deserki?? Przez te ok pół roku z pewnością będzie jeszcze nie jedna promocja :-) U mni pewnie by nawet długo nie przetrwały :-D

Też mi się wydaje, że pojawiłaby się krew. Jednak skoro do tej pory nic się nie dzieje to chyba nie masz powodu do stresu

chyba kupię ten termometr, ma gwarancję 3 lata, jak coś się stanie to się wymieni.

Tylko ciekawe jak jest z dokładnością. Gdyby można było zabrać do domu i sprawdzić :-)

Ostatnia edycja:
ogladam właśnie program na tvn style " kobieta na zakręcie". Kobieta opowiada o swojej walce z Zusem dotyczącym zwolnienia lekarskiego podczas ciąży. Zus po roku czasu od urodzenia przez nią dziecka podważa czy zwolnienia były zasadne i czy ciąża była zagrożona że otrzymywała zwonienie podczas ciąży czy też mogła pracować. Pozywa przy tym lekarza.
Kur...a mać!!! Przepraszam wszystkie z Was które może pracują w tej instytucji ale aż się prosi by wrzucic tam bombę!!! Panuje tam ogólny chaos, bałagan a generalnie kasę którą płacimy teraz i tak nie odzyskamy

coś o tym wiem... szkoda że przeoczyłam ten rogram. ZUS...........masakra jakaś

reklama
Koriander, Kajdusia no wlasnie przypomnialyscie mi ze czop to raczej galareta wiec to z rana to chyba zwykly "splyw", jak to Kajdusia nazwala
tak wypatruje u siebie tych oznak a jeszcze pewnie przenosze i w lipcu urodze;-)

u mnie znowu zrobil sie piekny pazdziernik w maju

Lena a dlaczego nie jestes przekonana do tych termometrow?
Nie wiem po pierwsze firma nie znana, po drugie nie wiadomo czy ma atest, no i czy to nie chiński wyrób który może zaszkodzić dziecku...a po trzecie cena nie jest wcale atrakcyjna....lepiej dołożyć z 20 zł macie wtedy z atestem znanej marki przetestowany i srawdzony.....

Do góry