reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

witam brzuchatki

czytam o Waszych skurczach i zaczynam sie martwic bo u mnie to kompletnie nic sie nie dzieje, w nocy dobrze śpię tylko wstaje na siku – ok 4 razy i śpię dalej, jedynie się przebudzam jak sie przekręcam bo krocze boli :(

gratulacje dla wszystkich rozpakowanych mamusiek – i muszę się przyznać, ż etroszkę zazdroszcze :)

ale ewus sie dzielnie trzyma :)
Jak bym widziała siebie ja śpię jak niedźwiedź;)A siku górA 2 razy;)

reklama
Zobacz załącznik 248920Zobacz załącznik 248918Zobacz załącznik 248916Zobacz załącznik 248919

Zobaczcie jaki jestem piękny:)
pencil.png

SDC12870.jpg
pencil.png
ewela tu w Uk tez sa takie ja się ich balam troszkę jak sie zacynały "rozkładać"

neti79/agast22/ewelinka307
no właśnie nikt nie chce podjąć decyzji co do cc; ja całą ciążę myślałam że urodzę sn, ale jak mały zaczął tak strasznie rosnąć to teraz się boję że nie dam rady, jadę na konsultacje do Wrocławia może tam się trafi ktoś kto podejmie mądrą decyzję
koriander
ja to teraz mam nadzieje że mój 5 kg nie przekroczy :)
cytrusik
mi położna powiedziała że co 5 minut jak będą to mam jechać już do szpitala, a skoro Ty masz daleko to ja nawet jak bym miała co 10 minut to już bym była w aucie, ale skurcze muszą się utrzymywać ponad godzinę żeby wiadomo było że to te właściwe
athena83
ale śliczności :), moja bestia jęczy już o spacer a mnie tak strasznie biodro boli, marzę o ogródku żeby go wypuszczać i mieć święty spokój
Anik79
ja mam całkowity zakaz leżenia na plecach, ponieważ jak mierzyli małemu tętno podczas gdy ja leżałam na plecach to miał strasznie niskie

Cześć,
Daaaawno nie pisałam, ale w miarę jak termin się zbliża i coraz bardziej się denerwuje, to znowu zaczęłam podczytywać forum.
Jeżeli chodzi o sen, to też u mnie coraz gorzej, a co za tym idzie, w ciągu dnia chodze nie przytomna :(
Mam pytanie...czy któraś ma coś takiego, że boli ją jakby szyjka macicy (szczególnie przy chodzeniu)??

Cytrusik mialam podobna przygode

sama jak mierzylam to kolo 150/90
bylam przerazona, a jak przyjechala polozna to piekne 120/80 a na moim dalej swoje
od tego czasu nie mierze zeby sie nie stresowac, lepiej przejsc sie do apteki zeby zmierzyly, albo w pierwszej lepszej przychodni

mowicie ze ten lidlowy termometr bez atestow, chyba go sobie odpuszcze:confused:

regi medycznie wskazaniem do cięcia jest waga 4.5kg ale nie sądzę że ktoś o zdrowych zmysłach będzie kazał rodzić Ci naturalnie, wiadomo że usg to tylko waga orientacyjna i może być wyższa albo niższa ale tu każdy zakłada tą opcję "gorszą",że tak powiem, tym bardziej że jeśli rodzisz po raz pierwszy to za duże ryzyko taka waga; myślę ,że podejmą decyzję o cięciu cesarkim

tętno płodu to tak ok 130-160, kilka godz po porodzie ustala się na 120-130/min; ale nigdy nie słysząłm żeby takie tętno u dorosłego było normą, wręcz przeciwnie, nżaden dorosły z takiem tętnem nie będzie zdrowy

ja to sie ciesze,ze w lato nie rodze - przeciez to by była masakra.

Anik no kochana juz bys mogla sie wypakowac :-)

też tak uwazam:-Da póki co młody akrobacje w brzuchu wyprawia

A wyobrażasz sobie laski które chodza np w 8 miesiacu w największe upały???;)

oj wyobrażam sobie - Wiktorie rodziłam 13 wrzesnia - a lato tego roku było upalne:-Dmasakra i dlatego powiedziałam że drugie ma się wykluc przed latem:-)

Jejku jak ja Wam zazdroszcze wagi Waszych dzieciątek....Moja ważyła ok 2kg 2 tygodnie temu.....Boję się że będzie strasznie malutka.....Lekarka mnie uspakajała że skoro mama mała (155cm i 55 kg wagi) to malusia może być po mnie malutka...hehehehe...Ciekawe czego dowiem się na USG w tym tygodniu!!!!
U mnie dzis też ładnie...w ciągu większości dnia słonecznie...
Co do mojego ciśnienia....To ja zawsze miałam niskie....Ok 110/70, 100/60....a co do Malutkiej mojej...Zawsze jak mnie podłączali pod KTG to było ok 140-145...Tak też było na ostatnim USG...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry