reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ewelinka moje zwolnienia zawsze tak samo wypisywane były i było wsjo dobrze a tym razem niewiem czemu się doczepiła:(
A Twój to rzeczywiście jakiś zakręcony skoro ciągle czegoś nie dopisuje.

reklama
dawno Emalia sie nie odzywala

moze ktoras urodzila a jeszcze o tym nie wiemy

dziewczynki co sadzicie o tych termometrach co od dzisiaj w lidlu? nie drogie sa

Cześć Dziewczyny!
Współczuję wam tych nocnych męczarni. Mnie rzadko jakiś skurcz łapie. W nocy wstaję tylko siuiu zrobić i jedno co męczy to bół spojenia, przez co ciężko mi się chodzi a najgorzej przewraca z boku na bok, ale nie jest tak strasznie.

Agi - ta krew z nosa to z osłabienia naczyń, wystarczy rutinoscorbin,

Idę jakieś śniadanko zjeść.

klementinka też się zastanawiałam nad tym termometrem i chyba go kupię.

Witajcie, zadnych nowych mam nie przybylo? Niemozliwe :-D

AniaCh u mnie nie mierza tetna, nie pomoge ci.. ktg tez jeszcze nigdy nie mialam:no:
regi ale bobas! :szok: Ja mam nadzieje ze moja nie przekroczy 4kg chociaz cos czuje ze jej nie spieszno ;-)

agi78 mi ostatnio krew z nosa zaczela leciec jak siedzialam na sloncu, tak po prostu. Przed ciaza w zyciu mi sie to nie zdarzalo

athena minka psa nie do pobicia:-D:-D
Klementinka a ta wydzielina to taka bardziej zelkowata czy po prostu sluz? Ja mam od prawie 2 tyg duzo wiecej uplawow niz mialam, ale czy to czop to nie wiem, nie wyglada mi inaczej tylko jakos tak wiecej tego :confused: Te termometry z Lidla ktoras z dziewczyn juz polecala, podobno warto

askut wszystkiego naj, oby dzien ci sie milo udal :tak:

Boli mnie dzis brzuch jak na okres, ale to raczej nie skurcze, bo skurcz to chyba ok 1 min trwa? Jak to u was wyglada? Mnie tylko tak cmi, ale brzuch tez sie nie napina :eek:

Ostatnia edycja:
neti79 - nie wiedziałam,ze mycie okien moze miec az takie skutki. Jak pisałam juz wczesniej planowałam babci umyc okna za dwa tygodnie :) ale skoro tak to lepiej nie bede ryzykowac.

Jakie tetno ma wasze dziecko na USG czy KTG?[/U]

Ja też nie wiedziałam że mycie okien może mieć takie skutki. Wszyscy mówią że to dobry sposób na przyspieszenie porodu a tu masz. Miałam zamiar któregoś dnia się zabrać za mycie ale chyba dam sobie spokój.

Mojej tętno waha się tak 140-150.

Dziewczyny od wczoraj mam troche stracha....bo przy dmuchaniu nosa pojawiła się krew...wczoraj i dziś też....Mam nadzieję że to nie oznacza że te płytki znów mi spadaja...Zrobiłam dziś na wszelki wypadek morfologię....Czy Wam się zdarza czasami tak samo???

mi krew z nosa praktycznie od początku ciąży leci :/

płucz sobie nos wodą morską, mi pomaga

Witajcie Kochane!
Patrząc na Wasze nocki, widzę, że jesteście tuż tuż... Ja wręcz odwrotnie :tak:Wczoraj pierwszy raz od dawien dawna odpoczywałam zamiast biegać jak z pieprzem i żadnych kłuć w podbrzuszu, puchnięć i innych dyskomfortów :-) Skurczy nadal żadnych, moja macica przystąpi do zawodów bez treningu :-D

lilliti- jestem absolutnie zakochana w Twojej Soni!
gosiagro- super zdjęcia z zoo, Ty też ślicznie wyglądasz :-)
Agi78- krew z nosa, pękające żyłki to jedna z typowo ciążowych przypadłości (tak samo jak krwawienie z dziąseł), bo wszystko jest inaczej ukrwione... No ale w Twoim przypadku to pewnie rzeczywiście lepiej to cały czas kontrolować...
neti- z tą sennością mam to samo, znacznie bardziej niż nawet w pierwszym trymestrze....
cytrusik- no ja właśnie też się boję, że nie rozpoznam tych skurczy...:confused:
Klementinka- myślę, że ten śluz to jednak tylko śluz, ja też często mam taki nagły "spływ", też często rano, albo w ciągu dnia po wysiłku jakimś....
Askut- najlepszości z okazji imienin!!!
athena- mina pieska rzeczywiscie cudna :-)
karo- owocnej nauki dzisiaj, a jutro będziemy trzymać kciuki
AniaCH- nie pamiętam teraz ostatniego tętna Małej, jak wpadnie mi później w rękę karta ciąży to napiszę....

Też się chyba dziś kopsne do Lidla zobaczyć co jest ciekawego...

z tym przyśpieszeniem porodu to ogólnie chodzi żeby sie zmęczyć
nie chciałam nikogo straszyć ale niestety tak się może zdarzyć; macica siłą ciężkości ciągnie w dół a mycie okien i wieszanie firanek to stale trzymanie rąk w górze, to niestety może spowodować odklejenie łożyska; jesli jest niewielkie brzeżne to w szpitalu się tym zajmą ale centralne to kiepska sprawa. Moja koleżanka zapłaciła za takie przyspieszenie bardzo wysoka cenę więc jak juz chcemy sobie cos przyspieszyć to lepiej pochodzić po schodach albo posprzątać, albo wziąć gorącą kąpiel czy ostry seks :-) z myciem okien bym nie ryzykowała
moja mama jest pielęgniarka i też mi zabroniła myć okna

reklama
Do góry