reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

A ja wpadłam tylko powiedzieć dobry wieczór
miałam dziś troszkę zabiegany dzień, bo załatwiałam z mężem troszkę spraw, no i muszę się Wam pochwalić,ze mój mąż już też wpadł w zakupowe szaleństwo przed urodzeniem dzidzi, jutro zrobię zdjęcia i się Wam pochwalę co kupiliśmy
miłego wieczoru Wam życzę

reklama
Kochane macie jakiś pomysł na prezent na roczek dla chłopczyka, mój mąż jest chrzestnym;(

Wydaje mi się, że dziewczyny mają rację najlepiej zapytać rodziców. Mogę jedynie powiedzieć że moi znajomi kupili kiedyś chrześniakowi obligacje skarbowe 10 letnie :-) Wiem też pomyślałam że głupi pomysł ale po zastanowieniu się to takie roczne dziecko nawet nie wie że ma urodziny nie mówiąc już o tym że cały czas jest pewnie rozpieszczane przez wszystkich prezentami :-) a tak jak skończy jedenaście lat to będzie miał jakąś kasę z obligacji, oczywiście plus to co wtedy dostanie jeszcze od rodziców chrzestnych :-)

Ja dziś po wizycie, z maluchem wszystko ok tzn serce bije a moja macica jest rozluźniona :-) jakkolwiek to brzmi :-) USG nie miałam ponieważ nie chciałam znów malucha męczyć skoro niedawno miał dokładniejsze robione :-) Po wejściu na wagę zaznałam szoku, spodziewałam się jakiś 5 kg na plusie, biorąc pod uwagę to ile ostatnio jadłam zwłaszcza słodkiego a tu niewiele ponad 2 kg :szok:
Pytałam się o to spanie to faktycznie nie powinno się spać na wznak bowiem uciska się jakąś żyłę i może dojść do omdlenia, powiedział że nawet w szpitalu stoły w sali do CC są lekko przechylone w lewą stronę dla bezpieczeństwa. Tyle że to spanie dotyczy kobiet już w zaawansowanej ciąży tzn kiedy ta macica i dziecko jest duże, czyli takie jak teraz u nas :baffled: Czyli nie potrzebie dużo wcześniej katowałam się spaniem na lewym boku :wściekła/y:

W ogóle jakaś nie w humorze byłam podczas tej wizyty, ale to te hormony.
Zdałam sobie sprawę że kolejny tydzień się kończy a mojej pracy mgr to nawet pół strony nie przybyło :zawstydzona/y:

Agi78 szerokiej drogi i zamelduj się po dojechaniu :-)

Strasznie się cieszę bo na szczeście z serduszkiem maleństwa u mojej koleżanki nie jest tak źle:-)
i to co wychodzi to mija po porodzie z czasem - tak powiedzieli przynajmniej to co udało jej się zrozumieć po angielsku
Zrobiłam szaroltkę i pół blachy już nie ma:-D, a jeszcze jest pyszna w wersji na ciepło z bitą śmietaną i gałką loda i tak na słodko zakończę ten dzień. Niestety mój stres związany z wizytą w przyszłym tk nie mija, mam nadzieję, że wszystko będzie ok:-(
dobranoc, życzę wszystkim przespanej nocy.

Na forum to zawsze widać kiedy się weekend zaczyna:-D
Byliśmy u znajomych i po powrocie ze zdziwieniem zauważyłam, że mam tylko pół strony do nadrabiania:szok::szok: A to coś bardzo dziwnego, patrząc na produkcję stron jaka się tu dokonuje:-D
Coś mnie gardło pobolewa.... chyba mnie w pracy czymś zarazili:-:)-(
Więc chyba idę się już tylko myć i przed telewizor a potem w kimę:-):-)
Życzę wszystkim miłego weekendu, ja niestety na uczelnię:-(
lena pochwal się meblami jak już będą stały:-)
Oj pochwalę się pocHwalę;)wŁaśnie wrócił brat z nimi;)

Na wizycie dziś nie miałam robionego usg, ale zato słyszałam bicie serduszka Karolki :-).
Niestety wynik cukru po obciążeniu 75g glukozy wyszedł mi zły:-(. Jakoś dziwnie:
na czczo 93 mg%,
po godzinie 135 mg%,
a po 2godz 151 mg%.
Dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej.
Spadła mi również morfologia.

Miłej nocy i kolorowych snów:-)

Cześć cześć
Mój mąż i kuzynka mają jutro i pojutrze egzaminy na swoich podyplomowych studiach, więc siedzą teraz i kują, jak dobrze, że ja nie muszę :-)

Fajny ten podjęty temat i wątek dotyczący staników i naszych cycków, muszę sobie kupić centymetr, bo okazało się, że w domu nie ma :confused: Zastanawiam się tylko... bo mój biust jest już bardzo obwisły, a inny obwód mają piersi w "zwisie", a inny kiedy je podniosę ręką , czy nawet stanikiem... :baffled:to jak to mierzyć?....

Jestem w szoku jakim powodzeniem cieszą się knedle :szok: Miło mi :-)

Dziękuję też za wszystkie komplementy dotyczące mojego fortepianu- uwielbiam go!!!:-)

Gosia***- myślę, że truskawki można dodać do knedli i takie i takie... Przepis, ktory podałam i tak z założenia dotyczył świeżych truskawek ;-), hehe, doczytałam, że jakoś sobie poradziłaś ;-)
ita- hehe, wczoraj właśnie z Anglii przyleciało nasze szwagrostwo z chrześniakiem mojego męża :-), zmówili się z Twoimi, czy jak? :-D Przyjadą do nas do Bydgoszczy w przyszłym tygodniu :-)
Żelaza nie biorę, choć być może już powinnam... :baffled:
agula1982- gratuluję córeczki
agasto- rewelacyjna ta przyczepka!!!
annajak- zdrowka życzę, no i odpoczywaj ile się da!
czarna wiedźma- dobrze, że się zameldowałaś :tak: Powodzenia z magisterką! I pisz w miarę możliwości często- brakuje tu Twojego dowcipu :tak:
Koriander- ja teeeż chcę do Amsterdamu na piknik... zwłaszcza, że u nas znow bleeee zima... A jak tam- remoncik skończony?
eagle- mam identyczny problem z dopięciem się w zimową kurtkę :-( Teraz mnie jakieś choróbsko łapie, bo biegam z pracy do pracy niedopięta... Wiosno wiosenko, gdzie jesteś ?
karo- moja Małgosia też jest bardzo nisko, kopniaki w pęcherz, w pachwiny i w cipkę to norma :wściekła/y: Lekarz to widział, ale też mi nic nie mówił o ryzyku pęknięcia pęcherza płodowego....
lena - no to czekam na fotki sypialni, ja się ostatnio chwaliłam swoim "mebelkiem", pochwal sie i Ty :tak: Co do pomysłu na prezent na roczek to zależy ile chcecie wydać... polecam stoliczek edukacyjny Chicco Chicco Stolik edukacyjny - informacje i opinie użytkowników - bangla.pl , krzesełko-uczydełko fisher price Krzesełko uczydełko fisher price NIŻSZA CENA ! (931601630) - Aukcje internetowe Allegro albo po prostu jeździk- jajlepiej duży to na dłużej starczy np. zobacz JEŹDZIK-pchacz,UFO bezpieczny DUŻY*PG (935045397) - Aukcje internetowe Allegro ! Każda z tych zabawek służyła Piotrusiowi bardzo długo, krzesełko ma cały czas, a jeździk do dzisiejszego dnia to najważniejsza zabawka!
zdec- zdrówka! nie daj się choróbsku!
Agi78- Szerokiej drogi!
paulka82- czekamy jutro na prezentację zdjęciową zakupków :-)
anecznik- gratuluję udanej wizyty, trzymam kciuki za powrót weny twórczej :-)

A odnośnie truskawek to ja bardziej sie martwię kiedy zacznie się sezon na zielony groszek- bo jak jest to zjadam go po 2 kilo dziennie, żeby się zaspokoić na cały rok.... no a groch dla karmiącej to tak zaniebardzo.... ;-)

Weekend siedzę w domku, więc wreszcie będę z Wami na bieżąco, na prawdę trudno po powrocie z pracy wszystko wieczorem nadrobić....

Dobranoc!

Wpadłam jeszcze napisać dobranoc, mam nadzieję, że tej nocy jednak sie wyśpimy :tak: a jak nie to mam nadzieję, że chociaż część z nas, bo w końcu padniemy ze zmęczenia :eek:

Gratuluję udanych wizyt :tak:
Agi78 - jasne, że będziemy trzymać kciuki za waszą bezpieczną podróż :biggrin2: jak już będziesz miała możliwość to się zamelduj, że wszystko w porządku i zdaj relację z podróży ( nie dziwię sie, że sie boisz takiej długiej jazdy, ja jak mam godzinę jechać to ledwo żyję) Ale trzeba być twardym :-D

Dobranoc dziewczyny :happy2:

Edit: Cholera coś skasowałam i musiałam dwa razy to samo pisać :sorry2::dry:

Strasznie się cieszę bo na szczeście z serduszkiem maleństwa u mojej koleżanki nie jest tak źle:-)
i to co wychodzi to mija po porodzie z czasem - tak powiedzieli przynajmniej to co udało jej się zrozumieć po angielsku
Zrobiłam szaroltkę i pół blachy już nie ma:-D, a jeszcze jest pyszna w wersji na ciepło z bitą śmietaną i gałką loda i tak na słodko zakończę ten dzień. Niestety mój stres związany z wizytą w przyszłym tk nie mija, mam nadzieję, że wszystko będzie ok:-(
dobranoc, życzę wszystkim przespanej nocy.

Wrzuć może przepis na szarlotkę??? Ja teraz pożeram wszystko co słodkie...:zawstydzona/y::-D

Dziewczyny ja krótko, bo wczoraj już nie dałam rady poczytać. Gratuluje wszystkich udanych wizyt:tak:cieszę się że maluchy zdrowo rosną:-)
EWA1981 mam nadzieję że w poradni diabetologicznej coś zaradzą:tak:najważniejsze że ktoś się Tobą zajmie- trzymam kciuki.

kajdusia knedle rzeczywiście rewelacyjne:tak:tak się objadłam wczoraj, że aż wstyd się przyznać:zawstydzona/y::-D

Ja dziś spalam jak suseł:tak:tyle że synuś jakos mało wyrozumiały i nie pomyślała że w sobotę rodzice chcę się wyspać jak zwykle przed 7 przywędrował do nas z podusią i kotem.:-D

hej weekendowo.:-)

My dziśiaj też sie wyspaliśmy, synek też nad ranem do nas wpadł i juz spał do rana ;-) ale dobrze ze łóżko duże to sie mieścimy :-D widzę ze jak weekend to tu w miare cicho jest;-) ja ide zaraz rozpalic w piecu i sie położę... jakoś mi sie spać chce ... ehhh...

reklama
Witajcie porannie sobotnio :happy:
Ale szaro buro i ponuro za oknem:baffled:
Ja dziś wyspana jak rzadko kiedy, mąż na szkoleniu w firmie czyli pół soboty spędzam w domku sama.
Musze pomyśleć nad obiadkiem na dziś, może Kajdusiowe knedle skoro takie pochwały zbierają?:tak:
No i na wątku gotujących czerwcówek athena wrzuciła przepis na bułeczki drożdżowe z owocami i coś mi się zdaje, że je zrobię.
Porobiłam też zdjątka moich ostatnich zakupów dla Nelci i zaraz się na odpowiednim wątku pochwalę, a póki co wszystkim Wam miłego dzionka życzę.

Do góry