reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ja już objedzona po obiadku mężulek przygotował dobry makaronik z piersią i sosikiem i jak obiad skończyliśmy on ledwo zipał a ja jeszcze poszłam po naleśniczka z dzemem do lodówki nic nie powiedziałtylko na mnie spojrzał z przerażeniem ale tego było mało dalej mi się chciało słodkiego więc musiał zasuwać do sklepu po snikersa teraz to dopiero mam w miare napełniony brzuszek:-)

reklama
cześć brzuchatki!

ja już po wizycie- bez usg- no ale posłuchałam serduszka i jestem szczęśliwa. No ale.....dosłałam opierdziel od mojej ginki bo szyjka mi się trochę skróciła. Kazała mi dużo leżeć i wyluzować bo za dużo łaże i dzwigam....także teraz więcej odpoczynku. Pytałam też o odczuwanie ruchów tak bardzo nisko ( prawie w @) Twierdzi, ze to normalne i nie ma powodów do niepokoju. Widocznie jest nisko ułożona i tylko tak czuję najmocniejsze kopniaki. Jedna z was pisała, że ma nisko ułożoną dzidzie i to grozi pęknięciem pęcherza płodowego....przeraziłam się...czy to zawsze tak jest?

Co do truskawek...ja dziś kupiłam koszyczek importowanych....i zaraz je pożre....

athena...ja mam pod biustem 84 a w biuście 104.....powiedz gdzie ty kupujesz swoje biustonosze? Możesz coś polecić?

Odpoczywaj sobie i napewno wszystko będzie ok:tak:trzymam kciuki:-)

Ja dziś mam ciężki dzień jakiś...:-(do tego rzucilam się na te knedle (PYSZNOŚCI!!!:-)) i chyba trochę przesadziłam. Wszystko mnie boli i wogóle bleee:baffled:idę się położyć

karo85 - to ja pisałam, tak mi lekarz powiedział, o groźbie pęknięcia pęcherza płodowego, nie wiem czy tak zawsze jest... ja mam Kasię bardzo nisko, czuję ucisk w dół ma pęcherz i w ogóle, no i jak posiedzę albo pochodzę za dużo (dłużej niż 3-4 godziny) to mi się od dołu brzuch twardy robi, i tak mi brzuch ciągnie do dołu wtedy że aż mnie skóra boli, to tak jakby był za ciężki i miał się za chwilę urwać ;-), no i łożysko mam na przedniej ścianie i też nisko :-(
nie umiem tego bardziej wytłumaczyć

czesc dziewczynki ja sie z wami dziisaj juz pożegnam i na caly weekend bo lece sie wykapac i ide spac a na weekend jade do mamy bo mam zajecia na uczelni i bede u niej dwa dni wiec dopiero sie odezwe w poniedzialek chyba. Pozdrawiam Was serdecznie i zycze kazdej z Was udanego i spokojnego weekendu:-):-):-):-)
Buziaczki

Właśnie usłyszałam w Trójce dowcip na dziś: Dwie teściowe w samochodzie to gorzej niż zestaw głośnomówiący :)
i jeszcze jeden: teściowa z zięciem stojąc na balkonie patrzą na spadające gwiazdy, na grad meteorytów lecących z nieba, zięć wypowiedział w myślach jedno życzenie, teściowa już nie zdążyła
Ja na szczęście nie mogę narzekać na swoją teściową, po pierwsze mieszka daleko 320 km od nas, a po drugie mam z nią dobry kontakt, tak samo jak i z teściem - jestem z nimi nawet po imieniu.
A wiecie, że dziś jest też dzień dentysty ? :)
Zajrzałam chwilkę temu na wątek lista czerwcówek i widzę, że odezwało się tam kilka nowych osób, które nie trafiły pomimo zaproszeń na wątek główny. Zwróciłam też uwagę na wpis neti
witam. Jestem nowa na tym forum i serdecznie wszystkie pozdrawiam.
Termin mam na 14.06.2010 ale skoro tylko 5% dzieci rodzi sie w wyznaczonym terminie to mam nadzieję że urodzę w swoje urodzinki, 15.06.
Ja mam termin właśnie an 15.06 i chciałabym tego dnia właśnie urodzić bo to moje imieniny. Może więc się spotkamy na porodówce lub na sali matki z dzieckiem:-)
Coś mam dziś leniwy dzionek... Nabyłam dziś kilka ubranek dla Nelci, pochwalę się jutro na wątku zakupowym - jak będę miała w domu aparat.

witam robaczki wieczorową porą
my po spacerku nawet nam sie udał popołudniu choć pod koniec to juz wiaterek się zrobił taki nieprzyjemny, ale nie ważne
lena to poszalałaś z zakupami maleńkimi;-)
a co do prezentu może najlepiej zapytajcie co moglibyście kupić albo co by sie maluchowi przydało?
my niedawno byliśmy na roczku i przyjaciółka powiedziała że zamierzają małej zmienic fotelik samochodowy na większy i na to chcieli przeznaczyć część pieniązków z roczku więc raczej kasa im się przydała
jesli nie to może szczeniaczka-uczniaczka lub jakąś zabawkę w tym stylu, interaktywną Garnuszek na klocuszek lub może troszke bardziej przyszłościowo jakiś rowerek dla maluchów, ew. jeździk
z zabawek np http://allegro.pl/item940285232_fisher_price_wodny_swiat_kubusia_puchatka_gratis.html
albo laptopa dla dzieciaków

a teraz zmykam, wezmę ciepłą kapiel i zaszyję się w łóżeczku z książeczką
miłego wieczorku i kolorowych snów już życzę:-)

Ostatnia edycja:
Na forum to zawsze widać kiedy się weekend zaczyna:-D
Byliśmy u znajomych i po powrocie ze zdziwieniem zauważyłam, że mam tylko pół strony do nadrabiania:szok::szok: A to coś bardzo dziwnego, patrząc na produkcję stron jaka się tu dokonuje:-D
Coś mnie gardło pobolewa.... chyba mnie w pracy czymś zarazili:-:)-(
Więc chyba idę się już tylko myć i przed telewizor a potem w kimę:-):-)
Życzę wszystkim miłego weekendu, ja niestety na uczelnię:-(
lena pochwal się meblami jak już będą stały:-)

Ja tylko na chwileczkę....Jutro jedziemy do Polski ....ponad 20 godzin w aucie mnie przeraża....ale cóz jakoś trzeba bedzie przetrwac.....Trzymajcie kciuki za nasza bezpieczna i spokojną podróz....Odezwe się jak już będę w domciu.....a teraz zmykam kończyć pakowanko, jakas kolacyjka i do łózia zmykam....

reklama
właśnie miałam to samo napisać:-Dcisza jak makiem zasiał!Ja musiałam się z córcią wybrać do sklepu bo jej się lizaka zachciało ale jak już byłyśmy w sklepie o lizaku zapomiała tyle było innych rzeczy do kupienia:tak:no i ja oczywiście zakupiłam lody i teraz je sobie wcinam mniam mniam:happy2:
agi-trzymam kciuki obyście cało i zdrowo zajechali na miejsce!

Do góry