reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

TWARDNIEJĄCY BRZUSZEK - PODBRZUSZE

AAAAAAAAAA RATUNKU CO bierzecie dziewczyny na taki brzuszek, bo ja mam wrażenie że mam podbrzusze takie jakieś twardawe - POMÓŻCIE BABY :szok:

Jedyne co mi przychodzi do głowy to no-spa. Mi zazwyczaj pomaga.
Dziewczyny ja się w ogóle zastanawiam jak wy rozpoznajecie że macie twardniejący brzuch, muszę się mojego na wizycie zapytać czy mój nie jest za twardy.

reklama
krakowianka na twardy brzuszek nospa + magnez i połóż się

ewuś trzymam kciuki żeby na strachu się skończyło wracaj do nas szybciutko

nie wygram ze zgagą tak mnie pali, ostatnio codziennie:eek:

Ewuś trzymamy mocno kciuki żeby to nie było nic poważnego:tak:

a ja zgage mam prawie codziennie, nie ważne co bym zjadła i ile, juz się do tego przyzwyczaiłam że jest choć wcale to miłe nie jest
mi pomaga pepsi:-)

GRYZKA - ja miałam od dwóch dni lekkie bóle podbrzusza, ale pod wieczór, nie wiem może to dlatego, że przez pół dnia siedzę przed kompem. Także pod wieczór były lekkie bóle podbrzusza.

Właśnie dzwoniłam do gina kazał brać NOSPE ale nie wiem jak długo ile dni :confused2:

TRZYTMAM KCIUKI ZA EWUS

JAK DŁUGO BRAĆ NOSPE - Czy ileś dni czy doraźnie jak zaboli lub brzuch stwardnieje?

Magnez - Jaki mam kupić ?

Ostatnia edycja:
Napisałam ewus że trzymamy za nią kciuki i żeby walczyła o USG. Niestety ma wiele rzeczy podobnie jak ja:-( Odpisała:
"Mam nadzieję że jutro zrobią mi USG, bo inaczej to w moim przypadku nikt nie wie czy jest tętno.... czuję ruchy ale nie jestem w stanie określić czy to oboje dzieci się rusza...narazie faszerują zastrzykami i tabletkami i kazali leżeć, ale nic nie pomaga...:( dziękuję kochane, życzę wszystkim zdrówka...."
Odpiszę jej żeby informowała nas na bieżąco.
Z drugiej strony to my czerwcóweczki mamy jakiegoś strasznego pecha, chyba jest tu raptem kilka dziewczyn zliczyć by je można na palcach dwóch rąk, które przechodzą ciążę bezproblemowo:-:)-(

Witam czerwcóweczki:-D
MagdaM-Przepis na oponki rewelka:-pDziękuję jeszcze raz:-)
Hmmm ale jak to ja ,nie umiem gotowac w małych ilościach:szok:podwoiłam składniki,myśląc sobie,co to jest 25szt:zawstydzona/y:Nie wzięłam oczywiście pod uwagę rozmiaru i wyszło mi ponad 80:szok:jakby było mało moja księżniczka kazała mi jesio smażyć te kóleczka ze środka:szok:Umordowana jestem ale się opłacało:-DMniam mniam pyszności:-p
Smacznego dziewczyny;-)
A tym co w trakcie roboty,wytrwałości;-)
A teraz czas na zaległości w towarzystwie oponek:-D
Nie ma sprawy:-) ciesze sie że wyszły dobre
ja zrobiłam faworki i tez podwoiłam sobie porcje a potem byłam zła sama na siebie bo mi sie ciężko ugniatało:wściekła/y: ale w faworkach jest fajne to że potem trzeba w to ciasto troche wałkiem powalić więc sie wyżyłam:-)

GRYZKA - ja miałam od dwóch dni lekkie bóle podbrzusza, ale pod wieczór, nie wiem może to dlatego, że przez pół dnia siedzę przed kompem. Także pod wieczór były lekkie bóle podbrzusza.

Właśnie dzwoniłam do gina kazał brać NOSPE ale nie wiem jak długo ile dni :confused2:

TRZYTMAM KCIUKI ZA EWUS

JAK DŁUGO BRAĆ NOSPE - Czy ileś dni czy doraźnie jak zaboli lub brzuch stwardnieje?

Magnez - Jaki mam kupić ?

No-spę można brać do 6 tabletek na dobę. Bierz na razie dopóki Cię boli, chociaż z 3 tabletki dziennie. Tylko pamiętaj zwykłą a nie forte. Co do magnezu to ja biorę Aspargin, na opakowaniu jest że lek wydawany bez recepty.

reklama
Krakowianka jak byłam na ostatniej wizycie to wspomniałam gince że czasem mi się zdaża że brzuch twardnieje, jakby skurcz go brał, dała mi rerceptę na magnez "MAGNOKAL" w składzie oprócz magnezu ma jeszcze potas i kazaóła zazywać 3xdziennie(ja zazywam 2x) a nospę biore do tego wtedy jak czuje że brzuch twardy.

tylko nie wiem czy kupisz bez recepty, zapytaj w aptece

Ostatnia edycja:
Do góry