reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

hej wszystkim

Oj dziewczynki dziś kiepsko spałam ,a raczej obudziłam się w nocy i przez jakieś 2 godz nie mogłam usnać, masakra, a teraz jakaś robita jestem. Nic mi się nie chce. Poszłabym po pączki, ale jakoś śnieg zaczął padać no i nie chce mi się ubierać, w te płaszcze, szaliki, czapki :no:tak wiec poczekam na męża aż mi przywiezie pączki. A teraz zjem obiad, bo jakoś dziś cały dzień jestem głodna.

piszecie o zachciankach, ja w sumie na początku ciąży, tak jednorazowo miałam ochotę na oranżadę z helleny - taką czerwoną. A tak to jakoś nie bardzo. Aczkolwiek często mam ochotę na mielone i frytki w postaci takich kuleczek pychotka:-p
jeśli chodzi natomiast o łączenie tych smaków, to ja przed ciążą miałam tak, że po obiedzie od razu musiałam zjeść coś słodkiego, i na odwrót.

Cobra18 - współczuję Tobie, szkoda, że nie możesz trochę odpocząć. Uważaj na siebie kochana. A odwiedziłaś tą stronkę, którą podesłałam Tobie na priv?

reklama
Mam niedaleko od siebie na bydgoskim taki punkt firmowy cukierni-piekarni Rumińscy z Głogowa, z tego co wiem to mają sporo punktów w całym mieście.
Oj na pewno sprobuje :tak: Jedna z moich ulubionych cukierni jest pod Arkadami (chyba Sowy), maja takie cudne babeczki kajmakowe (ktore a propos z Kajdusia wcinalysmy w Artusie :-))

słodkie:-) u mnie podobnie,nie mówię jednak płynnie po francusku, coś tam powiem ale bardziej mieszam to z polskim i angielskim a z moim chłopakiem rozmawiamy głównie po angielsku,chyba idziemy na łatwiznę :-) cały czas mówimy sobie koniec z angielskim ale to już przyzwyczajenie. Myslę,że jak będzie maluszek to wtedy się zmieni
No tez tak myslimy, chociaz my juz dlugo tak planujemy..i nic. To troche banalne, ale jak mialabym swoje uczucia wyrazac nagle w innym jezyku to dziwnie bym sie czula :sorry: Uczy sie twoj troche polskiego?

cobra a jak odmowisz pracy w weekend to jakie bylyby konsekwencje?? Moze po prostu za bardzo sie przyzwyczaili ze ty wszystkich zastapisz..
W sumie jako ciezarna masz teraz duzo wiecej praw i szefostwo musi ich przestrzegac

Ostatnia edycja:
askut widzę z suwaczka, że termin porodu wychodzi ci na 04.06, to tak jak ja:-)
To lecę robić te pączki, trzymajcie się czerwcóweczki wpadnę później!

Witam dziewczyny czwartkowo :-D udało mi sie już dzisiaj wszamać 4 pączunie :-p a jeszcze wczesna pora :tak: hih póki co frytki zajadam :-D
Przepraszam, że nie odpiszę każdej z osobna, ale strasznie tego dużo by było :-)
Gratuluję tylko udanych wizyt i trzymam kciuki za te nadchodzące :-)
cobra - jesteś pewna, że w kwietniu dostaniesz umowę o pracę? jakoś ciężko mi uwierzyć, że na dwa miesiące przed porodem Ci ją da pracodawca :sorry: bo niby z której strony mu się to opłaca?

Witam czerwcóweczki:-D
MagdaM-Przepis na oponki rewelka:-pDziękuję jeszcze raz:-)
Hmmm ale jak to ja ,nie umiem gotowac w małych ilościach:szok:podwoiłam składniki,myśląc sobie,co to jest 25szt:zawstydzona/y:Nie wzięłam oczywiście pod uwagę rozmiaru i wyszło mi ponad 80:szok:jakby było mało moja księżniczka kazała mi jesio smażyć te kóleczka ze środka:szok:Umordowana jestem ale się opłacało:-DMniam mniam pyszności:-p
Smacznego dziewczyny;-)
A tym co w trakcie roboty,wytrwałości;-)
A teraz czas na zaległości w towarzystwie oponek:-D

Witam czerwcóweczki:-D
MagdaM-Przepis na oponki rewelka:-pDziękuję jeszcze raz:-)
Hmmm ale jak to ja ,nie umiem gotowac w małych ilościach:szok:podwoiłam składniki,myśląc sobie,co to jest 25szt:zawstydzona/y:Nie wzięłam oczywiście pod uwagę rozmiaru i wyszło mi ponad 80:szok:jakby było mało moja księżniczka kazała mi jesio smażyć te kóleczka ze środka:szok:Umordowana jestem ale się opłacało:-DMniam mniam pyszności:-p
Smacznego dziewczyny;-)
A tym co w trakcie roboty,wytrwałości;-)
A teraz czas na zaległości w towarzystwie oponek:-D

Jak masz tak dużo to puść gołębie, to i my sobie zjemy:-):-D

cobra - jesteś pewna, że w kwietniu dostaniesz umowę o pracę? jakoś ciężko mi uwierzyć, że na dwa miesiące przed porodem Ci ją da pracodawca :sorry: bo niby z której strony mu się to opłaca?

cobra - i czy to przypadkiem nie bedzie na okres probny na przyklad ? zalezy jak "zyjecie" z szefem, ale tez podchodze do tego sceptycznie - bo "finansowo" to sie firmie nie kalkuluje .. no i ZUS by wyliczal Ci macierzynski z 1 - 2 miesiecy w sumie ..

Tak czy siak - uwazam, tak jak inne dziewczyny, ze mozesz porozmawiac "jak czlowiek z czlowiekiem" z szefem o pracy weekendowej czy "dluzszej niz x godzin" - ze jest Ci trudno brac "takie" godziny ze wzgledu na swoj stan, chociaz bardzo milo Ci tam z nimi pracowac ;] Z tego co przejrzalam w necie, wazne jest, czy z tytulu umowy-zlecenia odprowadzasz skladki chorobowe.. a tak .. to zawsze mozesz w ZUSie podpytac jakie sa opcje (mozna zadzwonic telefonicznie - zwykle bardzo wyczerpujaca udzielaja informacji ;] )

TWARDNIEJĄCY BRZUSZEK - PODBRZUSZE

AAAAAAAAAA RATUNKU CO bierzecie dziewczyny na taki brzuszek, bo ja mam wrażenie że mam podbrzusze takie jakieś twardawe - POMÓŻCIE BABY :szok:

Dziewczyny mam wiadomość od ewus, pisze w SMS:
"Niestety wczoraj musiałam jechać na pogotowie bo dostałam strasznych skurczy... na szczęście szyjka zamknięta, jak narazie nie zrobili mi nawet usg.... a skurcze nie ustają i boli dalej....:(ale muszę się jakoś trzymać i wierzyć że będzie dobrze... Pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno. smutno mi bez was"
:-:)-:)-:)-(Także dziewczyny chyba nie jest za ciekawie, już jej piszę że wszystkie trzymamy za nią kciuki i żeby walczyła o USG.

reklama
TWARDNIEJĄCY BRZUSZEK - PODBRZUSZE

AAAAAAAAAA RATUNKU CO bierzecie dziewczyny na taki brzuszek, bo ja mam wrażenie że mam podbrzusze takie jakieś twardawe - POMÓŻCIE BABY :szok:

Wez nospe - i sie odbowiazkowo poloz (wez ja max 3x dziennie - i zwykla, nie forte). Czy oprocz tego boli Cie brzuch, czy tylko twardnieje? Tak czy siak - musisz o tym wspomniec lekarzowi podczas wizyty - jakby wystepowalo cokolwiek bardziej niepokojacego, idz do niego jak najszybciej.
Jesli zas jest twardawe od dolu a miekkie od gory - to moze malec Ci sie tak po prostu ulozyl ? ;D

Do góry