reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

dziumdzia super ze poradziłaś sobie z pęcherzem domowymi sposobami:-)Niezła z niuni wypinaczka hehehe
magdalena super ze sprawy z gniazdkiem tak szybko się posuwają:-)Powodzenia na wizycie, a tętno mojego synka 140:-) 3mam kciukasy za kredyt.A Ty się tak nie stresuj więcej optymizmu,bd dobrze;-)YYYY ja osobiście nie spotkałam się ze stawianiem w tłusty czwartek.
ewelalook widze ze się troszki naczekałaś na kase.Masz rację ze zakład wysyła zwolnienie do ZUS ale tylko w przypadku zatrudniania mniej niz 20 osób
eagle,dzięki,Dodatki juz kupione czekają na przyszycie,bd cud malina:-)
lena słodkie te buciczki:tak:
anecznik ubawiłaś mnie tą uchatką i tekstem męża do łez:-D:-D:-D:-D
askut
gratki z udanej wizyty a malutka niczego sobie kluseczka:-D
zdec body zapinane na brzuszkach są super funkcjonalne,tez mam ich juz troszkę:-p
emalia-gratuluję,,pięknej ciąży'' Oby jak najszybciej ten mocz się unormował.Powodzenia:-)
Anik tez kiedyś wypozyczałam ale moja panna ma juz 9 lat i w sumie nic na nią nie było takiego co chciała a mi się i tak nudzi coś tam kumam o szyciu to uszyłam:-)Powodzenia na wizycie:-)
gryzka dobrze ze z szyjką bez zmian,odpoczywaj w miarę mozliwości:tak:a Małgosia niech szybciutko zdrowieje:-)Ja w sumie w kazdej ciązy tak po połowie juz miałam rozwarci więc nie zdziwie się ze teraz tez bd<OBY NIE tfutfutfu>
kajdusia-powinnaś jak najszybciej zasięgnąć porady lekarza,nie potrzebne nam teraz dodatkowe zamartwianie :sorry:
Andzia dzięki:-)Współczuję Ci tej cukrzycy,znam ten ból,towarzyszyła mi w poprzedniej ciąży:crazy:
ita-rewelka ten leżaczek,My dostaniemy po siostrzencu mojego A,też fiszera,szkoda kaski na nowy:-p
koriander gofry z lodami też pycha:-)Precz z przeziębieniami!!!Może Ci jeszcze ten talent przyjdzie,moja mam nauczyła się szyc na maszynie po 50tce:-D
Asencja miłych wrazen na 3d az jestem sama ciekawa czy jajeczka są na swoim miejscu:-D
karis mam nadzieje ze juz jesteś po zagniataniu a paczusie wyszły pyszotka:-)
ewelinka widze ze nie tylko ja mam takie zachcianki po słodkim,tylko mi nie ogórka a szprotek w pomidorach:-pmieszanka wybuchowa:szok:
Lencja u mnie masakra jak sama widzisz np mleczko w tubce a za minute szprotki.Na ogórki i kapuste kiszoną w ogóle nie mam ochoty na jajka gotowane tak a na jajecznice w zadnym wypadku:szok:
karis moze nie bd tak zle z tymi kg,ja pochłąniam słodkie w ilościach hurtowych na plusie mam narazie 3kg
cobra to nie pracodawca a wyzyskiwacz!!zdec ma racje,mozesz miec pozniej problemy:szok:
EWUS KCIUKI ZASISNIĘTE<TRZYMAJ SIĘ !!!!!!!!
krakowianka
no spa jedynie,moze jednak Jagódka się tak ułozyła i masz takie uczucie a jak nie przejdzie to powinnas udac sie do szpitala lub lekarza na szybką kontrol.O juz doczytałam ze rozmawiałaś z lekarzem, super!

reklama
A moja niunia dzisiaj jak na złość wali mamie w prawy jajnik, właśnie słuchałam serduszka i jest strasznie nisko jakby to określić nad włosami łonowymi/. I nie wiem czy się martwić czy nie. Na złość małej mama teraz trochę do góry tyłkiem i na drugi bok.;-)
Co do uderzeń serduszka to nie patrzyłam w kartę ciąży, ale liczyłam i gdzieś będzie ok144.

Z siuskaniem tez tak mam,parcie na max a tam parę kropli,:szok:Juz ostatnio mówie sobie ze to wody szkoda na spłukiwanie:szok: pokropelkuję zakręcę się do kuchni lub pokoju i znowu.:angry:

Asnecja - powodzenia na wizycie - ja też się zawsze nie mogę doczekać na usg;-)
Magdalena - i pewnie Twój M ma rację - kredyt dostaniecie i mieszkanko juz niedługo będzie Wasze. Ja pierwsze słyszę o stawianiu w tłusty czwartek pzrez kobiety - chociaż hasło "babski cąber" już słyszałam - nie wiedziałam tylko, że to od tego:eek: A do Małopolski zawsze mam blizej niż do pozostałych dziewczyn - prawie po sąsiedzku;-)
Klementinka - mi lekarz nic o paskach nie mówił - nawet nie wiem, czy mierzy to ph co wizytę:eek:
Lencja - co do zachcianek - ja miałam fazy na kwaśne (ogórki i kapustę kiszoną), potem na cytrusy - pochłaniałam w ogromnych ilościach mandarynki i pomarańcze, potem na słodycze (i pewnie dalej bym je jadła, gdyby nie ten cukier) - ale na lody mam nadal ogromną ochotę:-)
Karis - ja też ciepłego mleka samego nie zniosę - natomiast piję codziennie kawę inkę - pół na pół woda z mlekiem:sorry:
Krakowianka - a boli Cię mocno - bo jak boli mocno to od razu do lekarza, a jak nie boli, to no-spę i do łóżka:sorry:
Zdec - pozdrów Ewę gorąco - bidulka - nie rozumiem, dlaczego tak długo Jej nikt usg nie zrobił przy bliźniakach - pzrecież nie wiadomo czy rusza się jedno czy dwoje:sorry: i masz rację - mało na czerwcówkach ciąż bezproblemowych - zawsze coś:eek:

a ja po obiedzie pozwoliłam sobie znowu na faworki - malutko, ale jak tu ich nie zjeść w tłusty czwartek - pączków nie kupiłam, bo pewnie bym uległa i też zjadła - za dwie godziny zobaczymy co na to glukometr:sorry:

Ewus trzymaj sie kochana
skad to sie wzielo? jakis stres?
nie rozumie postepowania lekarzy, dlaczego w takim wypadku nie robia usg, przeciez to podstawa

Krakowianko a Ty bierz ta nospe, magnez i lez duzo, i zero stresu oczywiscie

nie wygram ze zgagą tak mnie pali, ostatnio codziennie:eek:
ja tez mam codziennie, nic juz nie dziala
obojetne co jem, ile, w nocy zawsze zgaga

Andzia no mi kazal kontrolowac bo ja zawsze mu glupkowato odpowiadam jak pyta o sluz, nigdy nie wiem czy taki jak ostatnio czy inny
wtedy sam mi sprawdza

Ostatnia edycja:
A tak z innej beczki.....Mój A mnie wczoraj rozbawił do łez....
(w zeszłym roku planowaliśmy ze w tym po komunii Rozalii wezmiemy sie za remoncik WC,geberit i kafle na sciane.Wyszło,ze nie damy rady z tym remoncikiem bo ja sobie teraz tego nie wyobrazam) i tak sobie wczoraj rozmawialiśmy na ten temat i pyta się mnie: Dobrze,narazie sie obędzie nie az takiej potrzeby tapeta jest czysta ,ale z Jędrusiem nie bd chodziła do WC?:szok:A ja mu na to....yyyy to zależy, jak bd takim ssakiem jak Rozalka i do didolkow się dossie to bd zmuszona:szok::-DSzkoda ze nie uwiecznilam na fotce jego wytrzeszczu.Daję sobie głowę obciąć ze zrobi WC do komunii:-D

Cześć dziewczyny - witam w tłusty czwartek!
Miałam na dzisiaj ambitny plan zrobic po raz pierwszy w życiu pączki domowe. Na planach się skończyło - musiałam kilka rzeczy dzisiaj pozałatwiać i coś podle się czuję. Myślałam, ze po raz pierwszy w życiu zemdleję w sklepie, ale usiadłam na chwilkę, wypiłam coś chłodnego i mi przeszło trochę... ale teraz tylko zjem obiadek i idę się położyć.

ewus2090 - trzymam za ciebie i Twoje maluszki bardzo mocno kciuki!!! Brakuje Cie na forum;-)

krakowianka79 - no-spe można brać maximum 3x2 tabl. - jeśli do tej pory nie brałaś to powinno wystarczyć doraźnie. Jeśli będzie się utrzymywać, lub często powtarzać wzięłabym przez kilka dni 3x1 tabl ( 3 tabl. w zapasie w razie potrzeby) i do tego magnez 2x1 tabl.. Dobrze by było, jakbyś mogła sobie pozwolić na kilka dni totalnego nic nierobienia i leżakowania. Jeśli brzuch twardnieje tylko z jednej strony i uwypukla sie z tej strony - najpewniej to Jagódka. A częstotliwość sikania zależy też od jej ułożenia :tak:

zdec - dzięki za wieści od ewus - pozdrów ja od wszystkich koniecznie. Faktycznie mało u nas pieknych, ksiażkowych, bezproblemowych ciąż....ciekawe czy to tylko u nas, czy generalnie tak teraz jest...

Przepraszam, że więcej nie odpiszę, ale nie daje rady:no: - muszę się położyć na trochę. Mam nadzieje, że po drzemce wszystko przejdzie.

reklama
Do góry