reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny mam wiadomość od ewus, pisze w SMS:
"Niestety wczoraj musiałam jechać na pogotowie bo dostałam strasznych skurczy... na szczęście szyjka zamknięta, jak narazie nie zrobili mi nawet usg.... a skurcze nie ustają i boli dalej....:(ale muszę się jakoś trzymać i wierzyć że będzie dobrze... Pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno. smutno mi bez was"
:-:)-:)-:)-(Także dziewczyny chyba nie jest za ciekawie, już jej piszę że wszystkie trzymamy za nią kciuki i żeby walczyła o USG.

Kochana trzymaj się:tak:Oby szybciutko zrobili Ci usg. Vo i wracaj szybciutko do nas:-)

krakowianka weź no-spę jak dziewczyny radzą i odpoczywaj dużo. Trzymam kciuki żeby szybciutko przeszło:tak:

reklama
Ja też biorę aspargin też jest z potasem brzuch nie twardnieje ale wrazie czego i pytałam gin co brać jakby twardniał to przepisał właśnie nospe forte ja tak na wszelki wypadek bo poprzednio całą ciąże mi twardniał ale teraz na szczęście nie
zdec-będziesz wiedziała jakby ci się napinał jest twardy jak kamień przez kilkanaście sekund i chce się odrazu siku przynajmiej ja tak miałam w poprzedniej ciąży teraz raz na pare dni też się tak napina ale jak żadko to podobno macica musi tak ćwiczyć

Napisałam ewus że trzymamy za nią kciuki i żeby walczyła o USG. Niestety ma wiele rzeczy podobnie jak ja:-( Odpisała:
"Mam nadzieję że jutro zrobią mi USG, bo inaczej to w moim przypadku nikt nie wie czy jest tętno.... czuję ruchy ale nie jestem w stanie określić czy to oboje dzieci się rusza...narazie faszerują zastrzykami i tabletkami i kazali leżeć, ale nic nie pomaga...:( dziękuję kochane, życzę wszystkim zdrówka...."
Odpiszę jej żeby informowała nas na bieżąco.
Z drugiej strony to my czerwcóweczki mamy jakiegoś strasznego pecha, chyba jest tu raptem kilka dziewczyn zliczyć by je można na palcach dwóch rąk, które przechodzą ciążę bezproblemowo:-:)-(

rzeczywiscie duzo z nas miało/ma problemy:-:)-(
trzymam kciuki Ewus za pozytywne usg:tak:

zdec- a ten spargin to tylko magnez czy coś jeszcze?
ile razy dziennie go bierzesz i jak długo masz go brać ?

Dokładnie tak jak już ewelinka napisała aspargin jest z potasem. Biorę go dwa razy dziennie, dostałam go na słabe wyniki morfologii, ale teraz nie pamiętam na co: bo Hematokryt, Hemoglobinę i erytrocyty wszystko miałam poniżej normy.

DZĘIKI dziewczyny - zadzwoniłam jeszcze raz i powiedział, że jak twardnieje to nospę a tak to dodatkowo 2x MAGNE B6 :-). Teraz mam wrażenie, że z lewej strony jest twardy, to chyba teraz mała tam siedzi. A sikam często a wy? czuję czasem parcie takie na pęcherz ide a tam mało leci. :happy:

Napisałam ewus że trzymamy za nią kciuki i żeby walczyła o USG. Niestety ma wiele rzeczy podobnie jak ja:-( Odpisała:
"Mam nadzieję że jutro zrobią mi USG, bo inaczej to w moim przypadku nikt nie wie czy jest tętno.... czuję ruchy ale nie jestem w stanie określić czy to oboje dzieci się rusza...narazie faszerują zastrzykami i tabletkami i kazali leżeć, ale nic nie pomaga...:( dziękuję kochane, życzę wszystkim zdrówka...."
Odpiszę jej żeby informowała nas na bieżąco.
Z drugiej strony to my czerwcóweczki mamy jakiegoś strasznego pecha, chyba jest tu raptem kilka dziewczyn zliczyć by je można na palcach dwóch rąk, które przechodzą ciążę bezproblemowo:-:)-(
:szok::no::no: jestem w szoku, rzeczywiscie sporo juz bylo na naszym forum przezyc..

Zdec dobrze jej odpisalas, niech sie mala trzyma my tu wszystkie o niej myslimy i bardzo nam jej gaworzenia brakuje :tak::tak: Informuj nas jak tylko czegos sie dowiesz

krakowianka - oj sikanie to moja zmora teraz :-D niby mi sie chce już lecę, byle szybko, a tu poleci trochę i o.. po zabawie :-D
Dobrze, że już masz zalecenia :tak: ja też no-spę ciągle łykam, bo brzuch mi twardnieje, moja mała też wcześniej ciągle z lewej siedziała :-) czasem, aż to bywało bolesne, ale ją przeganiałam na srodek trochę wtedy :-p:-p

reklama
krakowianka - oj sikanie to moja zmora teraz :-D niby mi sie chce już lecę, byle szybko, a tu poleci trochę i o.. po zabawie :-D
Dobrze, że już masz zalecenia :tak: ja też no-spę ciągle łykam, bo brzuch mi twardnieje, moja mała też wcześniej ciągle z lewej siedziała :-) czasem, aż to bywało bolesne, ale ją przeganiałam na srodek trochę wtedy :-p:-p

No to mnie pocieszyłaś, bo moja mała właśnie ciągle z lewej siedzi, wypina jakąś część ciała tylko nie wiem co to, a jak się kładę to czuję bardzo wyraźnie, bo brzuch mi się z tej strony wypina hahaha :-D. a NOSPĘ ILE RAZY DZIENNIE BIERZESZ ? i codziennie ?

wczoraj zrobiłam tak mojemu mężowi :angry: bo mnie coś strzeliło :wściekła/y:

Do góry