reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
gosiagro mam umowe zlecenie ,nic nie moge,o prace dostane na poczatku kwietnia, o ile dozyje do tego czasu:-(

To uważaj na siebie, bo rzeczywiście nie jest za ciekawie.
Co za tępy pracodawca, jak chciał ci dać umowę o pracę to mógł dać na damym początku jak się dowiedział o ciąży, bo teraz jak Ci da w kwietniu a w czerwcu pójdziesz na macierzyński to ZUS się może przywalić że jesteś zatrudniona fikcyjnie i możesz żadnych pieniędzy nie dostać:-(

neti u mnie jest troche zamieszania z jezykami, bo chociaz mowie plynnie po holendersku, to z mezem jakos nie mozemy sie przestawic i do siebie nadal po angielsku mowimy :rofl2: A wiec pewnie beda trzy, chociaz moze postaramy sie jeszcze to zmienic...Najwazniejsze zeby rodzic zwracal sie do dziecka w swoim ojczystym jezyku. Najfajniejszy (a moze najtrudniejszy) jest ten pierwszy okres rozwoju mowy, kiedy dziecko uzywa dla siebie najlatwiejszych do wymowienia slow i w jednym zdaniu miesza jezyki :-D Mojej kolezanki corcia (tata Anglik, mama Polka) jest rozbrajajaca jak mowi " chce cookie" i inne takie :happy:[/QUOTE]

słodkie:-) u mnie podobnie,nie mówię jednak płynnie po francusku, coś tam powiem ale bardziej mieszam to z polskim i angielskim a z moim chłopakiem rozmawiamy głównie po angielsku,chyba idziemy na łatwiznę :-) cały czas mówimy sobie koniec z angielskim ale to już przyzwyczajenie. Myslę,że jak będzie maluszek to wtedy się zmieni

Cobra zgadzam się z karis, uważaj na siebie, a możesz chociaz liczyć na wyrozumiałość wspólpracowników??, no oprócz tej dziewczyny o której wspomniałaś. Najgorsza będzie ta niedziela i walentynki ruch pewnie bedzie straszny:szok::szok:

Lencja mmm paczek z toffi, nie mialam jeszcze przyjemnosci :laugh2: A gdzie kupujesz, u Lenkiewicza? Czy moze Zyska?:happy:
Mam niedaleko od siebie na bydgoskim taki punkt firmowy cukierni-piekarni Rumińscy z Głogowa, z tego co wiem to mają sporo punktów w całym mieście. Często kupuje u nich pieczywko i słodkości. Na stałe w swojej ofercie poza tradycyjnymi pączkami mają też i takie z toffi, z adwokatem, czekoladą. Jak będziesz w Toruniu to polecam bardzo bo są pyszne :)

To uważaj na siebie, bo rzeczywiście nie jest za ciekawie.
Co za tępy pracodawca, jak chciał ci dać umowę o pracę to mógł dać na damym początku jak się dowiedział o ciąży, bo teraz jak Ci da w kwietniu a w czerwcu pójdziesz na macierzyński to ZUS się może przywalić że jesteś zatrudniona fikcyjnie i możesz żadnych pieniędzy nie dostać:-(

rzeczywiscie w ogole o tym nie pomysłałam, kurcze ZUS na pewno bedzie węszyl:wściekła/y:

ja byłam w Ambasadzie Urody na ul. Wilczej
pakiety wellness - Ambasada Urody - Warszawa
i mogę polecić z całego serca:-)

o kurcze .. a ostatnio maz pytal sie, co chce na urodziny :D tylko najpierw sie spytam ginki czy moge sie az tak relaksowac ;>

Zaś co do zachcianek i ogorków kiszonych z paczkiem - oryginalne zestawienie, ale sama czasami podobne "wcinam" :] Wlasnie, ogorki kiszone .. *mniam* .. moze mam gdzies skitrany sloik w szafce .. ;)

Pozdrawiam tlusto-czwartkowo ;) Dobrze, ze sama niebardzo lubie paczki i faworki - moja waga jest w dzisiejszy dzien bezpieczna :] Ale juz kupilam dla rodzinki i jednego "musialam" sprobowac, czy ich przypadkiem nie potruje ^^ :]

zdec z moim szczesciem to i becikowego nie dostane :tak:
gosiagro generalnie kazdy mi mowi ze bedzie mi pomagal, ale jak ich zasypuja zamowienia ,a masterow,kucharzy i kelnerek jest po 2, a ja sama,to nie liczcie na to ze ktos mi pomoze. kazdy chce zrobic to co ma do zrobienia i miec chwile wolnego.

reklama
Cobra - rzeczywiście masz nieciekawą sytuację.. wobec tego co zostało napisane trudno znaleźć dobre wyjście. Postaraj się maksymalnie na siebie uważać. Trzymaj się kochana!

Do góry