reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ewelinka307 :szok:ałła, boli mnie na samą myśl... w pierwszej ciąży miałam cesarkę, więc w sumie nadal nie znam tego bólu i boję sie tak samo jak Wy...
nietka- w przepisie był w zasadzie tylko ketchup, ale ja dodaję trochę majonezu i musztardy i czosnku :tak: podaj przepis na muffinki na gotujących.... :-p

reklama
Witajcie sobotnio, wyrwałam się z kuchennej krzątaniny by poczytać co u Was :)
Zdec - widzę, że masz swoje święto dziś, więc najlepsze życzenia urodzinowe. A swoją drogą to ciekawa jestem skąd wiecie kiedy która z nas ma urodziny, gdzie to znaleźć?

Na obiad dziś pomidorowa na bazie wczorajszego rosołu.
Jutro szykują się goście więc conieco dobroci do kawki herbatki chcę zrobić.
W planach mam ciasto z colą, zmodyfikowaną wersję ptasiego mleczka - zamierzam je zrobić w tortownicy z zatopionymi pokrojonymi kawałkami stężonej galaretki - kupiłam takie różnokolorowe więc mam nadzieję, że ucieszą i oko, i podniebienie.
No i jeszcze jeden eksperyment pralinki malinowe. Jak wyjdą podzielę się przepisem :happy2: Mam ostatnio fazę na różnego rodzaju pralinki, ciekawe jakie wyjdą tym razem :)
Miłej soboty!

dziewczyny chciałam ogłosić,że jedyna strata po odkurzaniu przez synka,jest przewrócony kwiatek:-):-D, ale za to mam wrażenie że teraz jest na podłodze więcej śmieci niż przed odkurzaniem :-D:-D:-D no ale cóż liczą się intencje, Patryk jest kochany:-)
a ja mam dziś na obiad ogórkową, a później mąż przywiezie pizzę,żebym nie musiała stać przy garnkach:-):-)

piszecie o szyjkach, ja mam badana na każdej wizycie, bo mój lekarz bardzo o to dba,żeby wszystko było ok, zresztą kiedyś mi mówił, że czasem szyjka potrafi się skrócić w bardzo krótkim czasie, dlatego uczulił mnie na wszelkie bóle brzucha i twradnienia w podbrzuszu,zebym niczego nie bagatelizowała

a co do wózków, to my też zaczynamy powoli o nim myśleć, ale szczerze mówiąc nie mam pojęcia jaki wybrać, dla Patryka miałam Atlantica z Baby Dreams i byłam bardzo zadowolona, sprawdził się bardzo w zimę, Patryk jeździł nim prawie dwa lata, potem przeszedł na zwykła parasolkę,ale na krótko bo się buntował i nie chciał jeździć w wózku tylko chodzić na nóżkach:-):-):-)

Lecę pod prysznic(co moje urwiski w brzuszku uwielbiają:-D:-D bo od razu brzuch dwa razy taki:-):-D ) a potem meczyk piłki ręcznej (kocham sport więc nie mogę tego przegapić:tak::tak: ) A przy pkazji w trakcie podjem sobie rogaliki z czekoladą które właśnie produkuje moja mama:-)

A kochanym dwupakom(czkom) życzę spokoju (i nie szaleć za mocno przy sobocie:-D:-D:-D )

dziewczyny prosze:-)

teraz musze zabunkrowac sie w kuchni i robic rogaliki
oparlam sie chruscikom i nawet ciasto na coli dalam rade odpedzic ale rogalikom juz nie dam rady powiedziec nie

nietka- w przepisie był w zasadzie tylko ketchup, ale ja dodaję trochę majonezu i musztardy i czosnku :tak: podaj przepis na muffinki na gotujących.... :-p
dzięki :-)
przepis na muffiny już wklejam, szybko sie toto robi i jeszcze szybciej jje :tak:

nietka-ja dla córci miałam też quinny ale buzz no i niestety sprzedałam teraz myśle o mutsy transporter albo abc -design 4 tec.

Właśnie dzwoniłam do koleżanki zaczeła rodzić i jest w szpitalu płacze mi w słuchawke że już nie wytrzymuje tych bóli biedna a to dopiero się zaczyna bo nawet szyjka zamknięta ona pyta mnie jak wytrzymałam bez znieczulenia bo ona już chce a mówią jej że za wcześnie i trzeba poczekać na większe bóle ojojoj niedługo nas to czeka:baffled:
drugi raz juz bym go nie kupiła :no:
trzymam kciuki za szybki poród koleżanki, u mnie w szpitalu nie dają wcale znieczulenia :no:

No i jeszcze jeden eksperyment pralinki malinowe. Jak wyjdą podzielę się przepisem :happy2: Mam ostatnio fazę na różnego rodzaju pralinki, ciekawe jakie wyjdą tym razem :)
oo to czekam na przepis :tak:

Widzę, że wiele z was na sobotę jakieś słodkości sobie przyszykowało :-) a ja się chciałam pochwalić, że kisielowca upiekłam :-D i powiem wam, że całkiem dobry :-p Cala rodzina się dziwi, bo teraz ciągle coś robię w kuchni, a przed ciążą to ciężko, żebym chciała jeść cokolwiek poza chińszczyzną, pizzą i kebabami, już o gotowaniu nie wspominając :-D a teraz zachcianki mam tylko i wyłącznie na domowe jedzenie :tak:

Czesc Kochane własnie wrocilam potem nadrobie co napisałyście ale za pamięci skladam Kochanej ZDEC najserdeczniejsze życzenia
Aniu aby w Twoim życiu zawsze świeciło słoneczko, samym wspaniałych chwil zarówno teraz jak i W czerwcu Kiedy na świat przyjdzie Wasza upragniona córeczka, duzo miłości, pomyślnych egzaminów i samych RADOSNYCH CHWIL:tak::tak::tak::tak:

reklama
Do góry