reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Kochaniutkie ja tak tylko na 2 sekundy,
później zajrzę na dłużej to poczytam co i jak
na razie muszę się pochwalić że od wczoraj czujemy niesmiałe kopniaczki maluszka, za to dzisiaj już rozszalał się na dobre i jak na małego mężczyzn przystało to są juz solidne kuksańce, nawet nie wiecie jak bardzo jestem szczęśliwa:-)

gratuluje, cudowne uczucie:tak:

A my właśnie rozpakowaliśmy wózek. Ale się ciesze. Masakra. Jeszcze 4 miesiące musi stac.

super, pochwal się wózeczkiem:tak:

No to ja uciekam leżeć dalej, nie wiem czy jeszcze dziś zajrzę, pewnie już mi sie nie będzie chciało jak będę się nadal tak czuła:-(
Dobrej nocki dziewczyny wam życzę :-D

paula24211 - Ty też masz już dużo dla malucha!, ja z zakupami czekam do końca remontu i wtedy sobie poszaleje ...

no ale juz sie powstrzymuje czasem mogłabym mase rzeczy kupic czekam jeszcze na paczke z artykułami i butelki tez kupilam i czekam na kuriera

no my tylko wytapetujemy na nowo pokoj a wiosna ruszamy z budowa domu
:tak::tak::tak:

paula24211 - ja też dzisiaj jakoś się czuje nie wyraźnie :no: od 12 boli mnie głowa i nie chce przejść, a temperaturę mam 37,2 :-( na rozpaloną głowę troche pomogły kompresy zimne, a tak to herbatkę z miodem i cytryną popijam i nigdzie dziś się nie ruszałam, chociaż powinnam parę spraw załatwić, liczę, że już jutro będzie nam lepiej :tak:

no ja tez tylko bylam raz w sklepie tez siedze w domku jutro tez najchetniej bym nigdzie nie wychodzila ale jest sprawa w sądzie w sprawie naszego wypadku i zastanawiam sie czy isc czy nie:baffled: i to jeszcze w moje urodziny nie mieli kiedy:no::no::no: mam nadzieje ze wyrok bedzie pomyslny chociaz:-D

ja juz wykąpałam sie i zmykam dziewczyny do łóżeczka życze Wam kolorowych snów i miłego wieczorku wszystkim

Witam,

a ja się pochwalę że będziemy mie córeczkę na 90% tak powiedział nam wczoraj lekarz :) Iga ma się świetnie ma już prawie 350 g. i jest tydzień starsza niż na suwaczku. Kopniaki czuję już ze 2 tygodnie ale chyba przy drugim dziecku szybciej się je odczuwa.

Mnie też pogoda dzisiaj dobija cały dzień leżakuję.

Pozdrawiam
Basia

No i jestem już po badaniach - wyniki ładne, maluszek rozwija się prawidłowo, wszystkie wymiary ma w normie. I raczej wady rozwojowe Mu nie grożą. Z markerów w 2 trymestrze ma niestety obecny jeden - nazywa się to ognisko hiperechogenne - i jest to tzw. biały punkt w serduszku - to takie niewielkie zwapnienie, u naszego maleństwa umiejscowione na zastawce trójdzielnej. Na szczęście pan doktor powiedział, że to nie jest nic, czym mamy się przejmować, tylko sprawdzić po 26 tygodniu co się z tym dalej dzieje - w poniedziałek mam wizytę u swojego lekarza, więc mam kolejny powód do zamęczania Go pytaniami - jakoś Mu bardziej ufam:sorry2:

zaraz nadrobię, co pisałyście, bo nic nie czytałam:sorry2:

paula24211 - jak fajnie z tymi ciuszkami - ja bym chyba cały czas je oglądała i układała :-D

życzę zatem pomyślnych wiatrów na sprawie ...

i żeby szybko wiosna była!

SIABA - gratuluję córeczki!
czyli w czerwcu kobietki górą!

Andzia_S - super wiadomości! trzymamy kciuki żeby ta plamka sobie poszła precz!

siaba,andzia-super że maluszki zdrowo sobie rosną!
A ja wróciłam z zebrania od starszej córci jak zwykle poddenerwowana co z jej zachowaniem się zrobiło w tym gimnazjum to ja całkowicie już niewiem:no:
Spać się chce że ojej oglądałam przed chwilą w telewizji że takiego dużego spadku ciśnienia jak dziś to nie było od 15 lat i stąd złe dzisiejsze samopoczucie.

reklama
Do góry