reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

dziewczyny jednak cos takiego jak przypływ energii w II trymestrze istnieje:-):-):-D
moje dzisiejsze osiągnięcia(przypominam,że jest niedziela:-D):
obiad z dwóch dań i deser
trzy prania
wysprzątana kuchnia
przerwa na kawkę
wysprzątana łazienka i ubikacja
odgruzowany pokój Patryka
chyba jeszcze poodkurzam i umyje podłogi :-D:-D

ciekawe co będę robić jutro...może jakiś remoncik ;-):-D

reklama
dziewczyny jednak cos takiego jak przypływ energii w II trymestrze istnieje:-):-):-D
trzy prania
wysprzątana kuchnia
przerwa na kawkę

Zazdroszczę energii:-D ale masz rację w drugim trymestrze chyba tak jest bo i ja mam czasem cos takiego...:tak:Tylko uważaj na siebie żebyś sie nie przeforsowała...:no:

powiem Ci, że jak byłam w pierwszej ciąży to mój mąż z kolegą odmalowali pokój w kawalerce w której wtedy mieszkaliśmy, ja byłam w 7 miesiącu i miałam w sobie tyle energii,że po całym tym malowaniu wszystko sama wysprzątałam i jeszcze meble poustawiałam na miejsce i jak mój mąż wrócił z pracy to mnie opie...... z góry do dołu, a ja się zastanawiałam co by tu jeszcze zrobić:-)
ale spokojnie robię wszystko w miarę rozsądku i robię sobie sporo przerw na odpoczynek podczas pracy:-):-)

powiem Ci, że jak byłam w pierwszej ciąży to mój mąż z kolegą odmalowali pokój w kawalerce w której wtedy mieszkaliśmy, ja byłam w 7 miesiącu i miałam w sobie tyle energii,że po całym tym malowaniu wszystko sama wysprzątałam i jeszcze meble poustawiałam na miejsce i jak mój mąż wrócił z pracy to mnie opie...... z góry do dołu, a ja się zastanawiałam co by tu jeszcze zrobić:-)
ale spokojnie robię wszystko w miarę rozsądku i robię sobie sporo przerw na odpoczynek podczas pracy:-):-)
he he mężczyzna na Twoim miejscu by powiedział że mała przerwa na papieroska albo piwko...a my co??mała przerwa na siku:-D:-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
czesc dziewczyny
byla u mnie kolezanka ale sobie pogadałysmy hi hi
nie ma to jak ploty babskie:tak::tak::tak:

a potem sie wkurzyłam bo mielismy napisac prace do jednej babki
w grupie 6 osob i okazalo sie ze 4 dziewczyny dzisiaj sie spotkały napisaly prace i niby w drodze losowania ja mam ja przedstawic na zajeciach:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no tak sie wkurzylam ale ze jestem takaa ze sie nie odezwe to powiedzialam ok bo wiem ze i tak bym nic nie napisala do tej babki wiec juz niech im bedzie ale nie wierze w to ze to w drodze losowania jedna z dziewczyn jest taka ze napewno bylo tak ze powiedziała ze mnie nie ma i ze nic nie naszykowalam do tej pracy to mam czytac cwane :no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wpieniły mnie i jeszcze dzwoni do mnie ta jedna najmądrzejsza i mowi ze najlepiej byloby sie tego na pamiec nauczyc:-D:-D:-D myslalalm ze sie usmieje tyle egzaminow a ja nie mam co robic tylko sie na pamiec uczyc tego myslalam ze pekne ze smiechu:szok::szok::szok:

kasiulka-doczytałam w necie co zrobić i prawdopodobnie trzeba wymienić matryce to około 300 do mojego laptopa:-(zamiast łóżeczka trzeba będzie zakupić jakomś matryce niepodoba mi się to ale cóż jak sie jest niezdarą to trzeba za to płacić!

Poszukaj może zepsutych laptopów na aukcjach internetowych. Często sprzedają tam zmasakrowany sprzęt ale ze sprawnymi matrycami to wystarczyło by wymienić. Tylko musiałabyś wcześniej sprawdzić czy do Twojego sprzętu będzie pasować :-)

trzy prania
wysprzątana kuchnia
przerwa na kawkę

To zapraszam do mnie :-) pomogłabyś w remoncie mojemu facetowi bo mu coś ciężko się zebrać :-)

Uświadomiłam sobie że zostały mi dwa tygodnie do ślubu a ja wciąż sukienki nie mam. Pojechałam dziś nawet na giełdę żeby czegoś poszukać (moja ostatnia nadzieja) a tam tylko 4 buki otwarte ale nic dziwnego przy takim mrozie :-) :-)

Ostatnio się znowu zastanawiałam kiedy to ja mam dużo ruchu na świeżym powietrzu zażywać. Mówią mi że powinnam dużo spacerować w ciąży ale kiedy ??? Przy kilkunastowym mrozie czy później w wielkim i ciężkim brzuszkiem :-D :-D

Właśnie wróciłam od teściów z obiadku jej jaka jestem nażarta,coś jest z tym przypływem energii ja od rana do wieczora bym coś robiła sprzątała tylko jak się najem to niemoge się ruszyć:no:

Dziewczyny Was też wieczorem a czasem w ciągu dnia boli kręgosłup?? Mnie ostatnio bolą plecy zwłaszcza jak się kładę spać ale ból promieniuje po prawie całym kręgosłupie nie tylko w dolnej części. To tak jak bym przez cały dzień robiła coś w skłonie, np plewiła czy truskawki zbierała, okropne.

Jakie to były tabletki na ból gardła dla ciężarnych???

reklama
Dziewczyny Was też wieczorem a czasem w ciągu dnia boli kręgosłup?? Mnie ostatnio bolą plecy zwłaszcza jak się kładę spać ale ból promieniuje po prawie całym kręgosłupie nie tylko w dolnej części. To tak jak bym przez cały dzień robiła coś w skłonie, np plewiła czy truskawki zbierała, okropne.

Jakie to były tabletki na ból gardła dla ciężarnych???

co do tabletek to niestety nie wiem, bo jakoś m na szczęście nie były potrzebne
a co do bóli kręgosłupa to mi też dokucza, szczególnie wieczorem jak już się położę do łóżka to nie ma szans,żebym leżała na plecach i czasem jak siadam to boli mnie kość ogonowa, ale miałam już tak niestety podczas pierwszej ciąży więc byłam na to gotowa

Do góry