reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Cześć dziewczyny - nie było mnie prawie tydzień i tyyyyle do nadrobienia :szok::szok::szok::szok::szok: - nie wiem czy dam rade:zawstydzona/y:;-)

Gratuluję wszystkim, które miały udane wizyty, poznały płeć lub po raz pierwszy poczuły maluszka !!! Trzymam kciuki za każdą następną :-D
Nie wiem jak Wy, ale ja ostatni tydzień do wizyty świruję - mąż się śmieje, że znalazłam sobie zastępstwo na PMS:-p

Gratulacje też zdanych egzaminów - oby wszystkie były lekkie dla ciężarówek:-)

Co do zakupów, to ja na razie nic nie kupuję. Wózki (zwykły + spacerówka), fotelik i część ubranek mam po siostrzenicy - leży w piwnicy od 2 lat i czeka na mały cud. jak mrozy odpuszczą będę musiała męża zagonić, żeby wózek złożył - bo nawet nie wiem co to jest:sorry2: a ciuszki trzeba będzie na pewno przeprać i przejrzeć :tak:

Patrzyłam tez na łóżeczka, ale na razie nie mogę się zdecydować, czy drewniane czy takie "turystyczne" - są różne opinie. Koleżanka ma drewniane z blokowaną kołyską - ale mówi, że po pierwsze blokada już nie trzyma porządnie, a po drugie malutka jak uczyła się wstawać strasznie się poobijała a teraz zgryza poręcze nowymi ząbkami....
Monitora chyba nie kupię, ale zastanawiam się nad wypożyczeniem. Wiem, ze w Gdańsku była taka możliwość.

A teraz choć trochę odpowiedzi od tyłu;-):

gosiagro- trzymam kciuki za TK
ewus2090 - uściski, trzymaj się mocno i nie dawaj nerwom - pogłaszcz swoje maluszki:tak:
kpi23 - dobrze, ze się odezwałaś:tak::tak::tak: myślę, że każda z nas od czasu do czasu jest "ignorowana" lub "ignoruje " inne, przeważnie niechcący - głowa do góry. Świetny pomysł z tą agencja pomocy ślubnej - przecież jest zawsze tyle nerwów i załatwiania, a w Wa-wie ludzie maja jeszcze mniej czasu niz gdzie indziej na przygotowania - trzymam kciuki za sukces!!!
zdec - Meblik cudny :tak: my na razie kupujmy tylko łóżeczko, bo maleństwo będzie z nami w pokoju. Dziecięcy będziemy urządzać pewnie dopiero jak skończy roczek - poszalejemy :-D
Olimpia72 - szczerze współczuje zakorkowania, u mnie na szczęście póki co leci :tak:tylko czemu zawsze leci więcej w nocy akurat po tym jak zmienię piżamkę?? a potem jak na złość kilka dni spokój i nie dolewam....
Andzia_S- dziwne, że nie można wziąć dziekanki ze względów zdrowotnych - może gin wystawi Ci zaświadczenie, ze nie możesz uczestniczyć w zajęciach? Co to za szkoła, jeśli można spytać?

Czy ktoś wie co słychać u gnieshy? krakowianka79 też dawno się nie odzywała.... mam nadzieję, że wszystko OK

ojejku, jejku - jaki długi post:szok:

reklama
zupka ugotowana dla mężusia smakowała i juz zjedzona ;)
drugie danie to zażyczone makaron z pesto - to ja powinnam mieć zachcianki ... ja to czasem sie zastanawiam kto jest w ciąży ....

Znam to :-D :-D Mój facet ma obecnie częściej zachcianki niż ja :-) Potrafi z rana pójść do sklepu po jedną rzecz bo miał na nią ochotę :-) Gorzej niż baba w ciąży hihihihi :-) A gdzie moje zachcianki?? Może lepiej że ich nie mam bo gdybym była sama w domu to mi pewnie nie chciałoby się iść do sklepu :-)

Z innej beczki:
"W 21. tygodniu ciąży Twoje dziecko pije codziennie co najmniej kilkanaście mililitrów płynu owodniowego. W ten sposób nawadnia i odżywia się, a także ćwiczy się w połykaniu i trawieniu. Twoje maleństwo ma już rozwinięte kubki smakowe, więc smak płynu owodniowego jest dla niego inny każdego dnia, w zależności od tego, co zjesz. Badacze stwierdzili, że dzieci, które przyzwyczaiły się do określonych smaków w życiu płodowym, chętnie jadły potrawy o tych samych smakach po urodzeniu."

Czyli jeśli będę jeść teraz dużo warzyw, szpinaku brukselki itp. To później nie będę mieć problemu żeby nakarmić nimi dziecko, bo będzie to uwielbiał :-D :-D W takmim razie koniec z fast foodami żeby maluch się zbytnio nie przyzwyczaił :-) :-)

Ostatnia edycja:
Witam. Powoli odzyskuje zmysł smaku po porannej dawce glukozy- bleee. Łapki też mnie jeszcze bolą i mam siniaczki po trzech kłuciach. Moje kochanie za to wynagrodziło mi to piękną różą. Szok. Tym bardziej ,że rzadko bywa spontaniczny. :)
Lenka- jestem z Tobą kochana.
Sealet- trafna uwaga co do gnieshy i krakowianki- dziewczyny odezwijcie się !!!

Kochane, zabieram sie za nadrabianie tego co napisałyscie ale najpierw Wam oświadczę, ze Jagoda jest Jagodą na 100 procent! Jest cała i zdrowa, wazy prawie 400 g i za chiny ludowe nie chciala pokazac twarzy. Caly czas sie chowala, za to cipke nam zaprezentowala ze wszystkich stron, hehe:tak:

A ja się mam zabrać za obiad i jakoś nie mogę się zebrać:-):-):-)
Ale powiem wam, że po tych gofrach o których mi tyle opowiadałyście, tak męczyłam mojego męża że jedziemy dzisiaj na lody i gofry do galerii:-D:-D

Kochane, zabieram sie za nadrabianie tego co napisałyscie ale najpierw Wam oświadczę, ze Jagoda jest Jagodą na 100 procent! Jest cała i zdrowa, wazy prawie 400 g i za chiny ludowe nie chciala pokazac twarzy. Caly czas sie chowala, za to cipke nam zaprezentowala ze wszystkich stron, hehe:tak:

Wspaniałe informacje:-):-) Z tym pokazywaniem to by mi bardziej na chłopaka pasowała:-):-):-)

Siedzę, czytam i nadrabiam zaległości BB i tak coś coraz trudniej mi idzie, oczy jakoś zaczynają boleć, coś jest nie tak.... odwracam sie do monitora a tu ciemno jak nie wiem - tak się wciągnęłam w czytanie, ze zapomniałam światła zapalić :-)

Witam nowe czerwcówki- sporo nas w ten tydzień przybyło :-D

zdec - jak tam Twoje krwawienie, ustało już? kiedy masz następną kontrolę?

athena83 - fajny telewizorek i jeszcze te bony ;-) my na razie żyjemy bez telewizora, pewnie kupimy po przeprowadzce do nowego mieszkanka , na wiosnę ;-) albo i nie - bo tyle będzie innych zakupów dla maluszka

cobra18 - może kiedyś sama otworzysz knajpkę sushi, występując jako główny master:tak: marzenia trzeba mieć! Dobrze, ze nic się nikomu u Ciebie w domku nie stało - wypadek wyglądał naprawdę groźnie...

Anik79 - zdradź gdzie próbowałaś robić tą krzywą w piątek;-)mnie pewnie będzie czekała za jakieś 2-3 tygodnie i dobrze byłoby wiedzieć gdzie nie iść ;-)bleee...
nie pamiętam, czy trzeba być na czczo ( coś mi się kojarzy, że przy 50g Glc nie) i czy kłują po 1 czy po 2 godzinach....

liliti - studia medyczne? możesz zdradzić kierunek? u mnie na studiach wszystkie babeczki w ciąży poradziły sobie i żadna nie musiała zarywać roku, a na medycznych nie zawsze patrzą przyjaznym okiem - więc trzymam za Ciebie kciuki!

Gosia*** - w polskim systemie zdrowotnym trzeba być naprawdę zdrowym, żeby chorować i w kolejkach czekać:zawstydzona/y:

eagle, kpi23 - kurujcie się z tych paskudnych infekcji!!!Herbata z miodem i cytryna, syrop z cebuli, herbatka z malin i łóżeczko:tak:

pati1159
- bierz antybiotyk, duużo pij i jedz dużo żurawiny w każdej postaci. mam nadzieję, że już jest lepiej;-)

anecznik - genialne podsumowanie "cudownych i pełnych spokoju" 9 miesięcy uśmiałam się jak norka

gosiagro - ja dopiero muszę umówić się do dentysty na przegląd i już się boję... znając moje zęby pewnie znów coś jest :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Widziałam cała dyskusję dotyczącą wagi i biustów:-) Qrcze - same szprychy jesteście, aż mi wstyd:zawstydzona/y: ratuje mnie chyba tylko to , ze dopiero dobiłam do wagi sprzed ciąży i specjalnie nie idzie w górę. Za to biust mi wyskoczył z 80B na 80E :szok: co gorsza brodawki mam tak wrażliwe, ze praktycznie każdy stanik uwiera:wściekła/y:

no - teraz chyba już wszystko napisałam :)

reklama
Nadrabiam dalej :-)

Też poszukuje takiego 3w1. My zastanawiamy się nad takim VECTOR AIR_4W1_ESPIRO_FOTELIK NEO_BAZA_GONDOLA (871640991) - Aukcje internetowe Allegro
Ale chciałabym go zobaczyć najpierw w sklepie, jak się składa i wogóle jak funkcjonuje. :-)
Fajny wózek, a najbardziej mi się podoba w nim to, że spacerówka jest przodem i tyłem do kierunku jazdy co przy płytkiej budzie jest ważne. No i cena jeszcze nie kosmiczna :tak:Ja mam problem wózka z głowy choć nie jestem do końca z mojego zadowolona. Ma za płytką budę właśnie a jak jechałyśmy pod słońce to Oldze w oczy świeciło :baffled:

gosiagro,czarna_wiedźma, emalia, agi, kpi, Kasiek, ewus, agast fajnie, że z maluchami oki po wizytach :-)

Tak sobie myślę że średnio codziennie dołącza do nas ktoś nowy:-):-)
To bardzo fajnie, tylko nie długo was wszystkich nie spamiętam:-):-)
Już teraz mam problem, pamiętam tylko te które są tu dłużej i cały czas piszą;-)
No ciężko wszystkie spamiętać - w końcu jest tu nas ponad 60 sztuk :-D

Dzisiaj zapowiada się fajny dzionek bo ze znajomymi jedziemy do Wrocławia na Avatara!:-)
No i jak wrażenia po seansie? Mój mąż był i strasznie mu się podobał :-)

dziewczyny co ja wczoraj przezylam,szok:szok:
Od poniedzialku czulam bole w dole brzucha,we wtorek sie nasilil,czulam sie jakbym miala "kij miedzy nigami" i myslalam ze dziecko az tak napiera.Wczoraj mialam tak silne bole w dole brzucha,promieniowalo az na placy i do kolan.Pojechalismy z M do szpitala bo siedzialam na toalecie i zwijalam sie z bolu.Wrocilismy o 22:35 wiec juz nie pisalam,okazalo sie ze mam ostre zapalenie pecherza moczowego.Nie spalam cala noc ,nawet slyszalam jak o 3 mleczarz mleczko pod domem zostawial.Nie moglam znalezc miejsca z bolu ani spac.W kazdym razie mam antybiotyk i mysle ze bedzie dobrze:tak:
Dzis mam scan o 14 wiec pozniej sie odezwe:-);-);-):-):-D:-D:-D:-):-):-):-)
Ojej, trzymam kciuki żeby szybko minęło.

chcialam Wam pokazac jak przed wczoraj tir trafil w moj dom,ale nie potrafie zalacznika dodac;/
:szok::szok::szok: dobrze, że nikomu nic się nie stało

paula fajne łóżeczko upolowaliście :-)

gosiagro trzymam kciuki za wyniki tomografii męża &&&

w ogole moje libido gdzies w piwnicy wyladowalo
to tak jak i moje :zawstydzona/y:

nietka -a tak byłam u dentysty wczoraj, pisalaś, ze jeszcze nie nadrobiłas, to pewnie doczytasz:) dostałam plukanki, ktore zbyt przyjemne nie sa, bleee, ale juz mniej czuje te dziąsło
już doczytałam - dobrze, że juz mniej boli :-)

Znam to :-D :-D Mój facet ma obecnie częściej zachcianki niż ja :-)
Chce się wczuć w sytuację i przeżywać ciążę razem z Tobą :-) Mdłości też mu doskwierały?? :-D

No to nadrobiłam :-) Ciekawe jak długo będę na bieżąco ;-)

Do góry