reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Otóż byliśmy wczoraj na USG 3D i przede wszystkim nasz bobeczek jest zdrowiutki jak rybka! Wszystkie wymiary ma zgodne z wiekiem ciąży, narządy w dobrej ilości i na swoim miejscu a serduszko bije 144/min :-D Strasznie się cieszę a przy okazji już czuję się zdecydowanie spokojniejsza! :tak:
Aaaa no i z ciekawostek Pan Doktor stwierdził "że on tam pindolka nie widzi" :tak:
bardzo się cieszę, że z dzidziusiem w porzadku :-) i kolejna dziewczyneczka :-D

hej dziewczyny tez jestem przyszłą mamą czerwcowa :-)termin to 5 czerwiec
pozdrawiam
Witamy :happy2:

Witam kochane!
Oj nie nadążam za Wami nie nadążam:no: Witam nowa mamę, gratuluję wszystkim dobrych wieści:tak:
A mnie dzis naszło na słodkie i zrobiłam pyszne chuściki czy faworki (zależy kto gdzie mieszka bo to wszędzie inaczej mówią...) lub jak mówi moja córcia..."frędzelki":-D:-D:-D
Chuściki? Pierwsze słyszę :-D ale faworki to znam, mniam, mniam może ukradnę Ci pomysł i sama w sobotę zrobię :cool2: Swoją drogą nazwa Twoje córy "frędzelki" bardzo słodka :-D i pomysłowa

reklama
Dziewczyny mam pytanie, pojawila sie u was na brzuchu czarna kresa? Ja mam ja juz od 13go tygodnia, ale bardzo slabo widoczna, nie wiem jak to sie ma do ciazy, chyba nic nie znaczy ale dziwnie wyglada :tak:
co do tej czarnej linii: "Czarna linia to cienka, ciemna linia pojawiająca się około drugiego trymestru, biegnąca od pępka do kości łonowej. Wywołują ją naciągające się mięśnie brzucha, które rozstępują się, by zrobić miejsce dla dziecka. U niektórych kobiet linia ta jest wyraźniejsza niż u innych, ale niezależnie od intensywności, znika kilka tygodni po porodzie wraz z powrotem mięśni do normalnej pozycji." Naga prawda o skórze / 1 trymestr / Ciąża / Moje ciało / Mama / Bebilon

U mnie pojawiła się kilka dni temu wieczorem a rano ku wielkiemu zdziwieniu zniknęła :confused:

Faworki mniam mniam w niedziele moja mama zrobiła i zjadłam całą tace,a przed chwilą zrobiłam sobie dopiero pyszny koktajl zmiksowałam blenderem 4 banany 2 kiwi jogurt naturalny moja córcia jeszcze to słodziła ale ja nie mówie wam pycha:-p
gosiagro,czarna wiedzma -ciesze się że wszystko dobrze na wizytach!
dabin-witam nową czerwcówke!

Witajcie,

ja juz po wizycie, wszystko jest w najlepszym porządeczku:-D:-D, miałam infekcje, ale już nie ma po niej śladu, krew i mocz oki, tylko troche hemoglobina spadla, więc mam brac po jednej tabletce zelaza, plyn owodniowy w porządku, no i mogę się przytulac z kotami jak to lekarz określił bo tokso już mi nie zgraza:-D, chociaż i tak nie mam styczności z kotami, ale dobrze wiedziec:tak:. Jezeli chodzi o ruchy dziecka powiedzialam ze sa nieregularne ze jednego dnia czuje drugiego nic, ale powiedzial, że nie musze się martwic, bo to jeszcze wczesnie i narazie to naturalne, ze nie czuje ich cały czas. No i maluch waży juz prawie poł kilo:szok::szok::szok:
Zdjecia z dzisaj nie mam, ale w najblizszy wtorek mam polowkowe 3D/4D, więc sie poprawie ze zdjeciami:-D:-D, ale maluszek dzisiaj machal nózkami:-D:-D cudowny jest:-D:-D, juz sie nie moge doczekac wtorku kiedy go sobie dłuzej poogladam:tak::tak:

Olimpia - cóz za uroczą gromadkę masz, dużo rąk do pomocy:tak:
zdec - jak tam z tą brązowa krwią, jest już jej mniej?
ola-fasola-gratuluje dziewczynki:tak::tak:
Lencja - ja jeszcze nawet zadnego body nie mam dla maluszka a co dopiero łozeczko, ale teraz wolę jeszcze torche poczekac, i nie spieszyc sie z zakupami, ostatnio kupilam buciki i dzidzius sobie poszedł, pewnie głupi zabobon, ale jednak niepokój jest:-(
askut - bardzo ładny ten wózek, tylko ta cena:szok:

a no i umowilam sie jutro do stomatologa:szok:, ale przynajmniej mam nadzieje, juz ząb nie bedzie pobolewal

Cieszę się że wszystko jest w porządku. Z całego serca gratuluję:-) Czekamy we wtorek na więcej - zdjęcia:-)
Co do krwi to już leci tak jak zawsze, przestraszyłam się tylko rano bo leciało mocniej niż zazwyczaj, ale już się uspokoiło do normalnego tempa:-)

całkiem fajny(jak i cena...:szok: ) ale chyba chciała bym taki na tym stylu tylko z jedna gondolą i tu niestety sa kolory tylko czarne a ja raczej kolorowy chce:tak: jak znajde to wstawie link z takim słodkim wózeczkiem tylko niestety to chyba spacerówka:baffled:
mam
Z REKLAMY/ WÓZ.COSATTO YOU2 TWIN+ ŚPIWORKI+FOLIA (885390011) - Aukcje internetowe Allegro

I Jak?? dla mnie boski:) ten jest akurat dla chłopca i dziewczynki a są jeszcze kolory dla 2 chłopców lub 2 dziewczynek:-) (tylko narazie spacerówka mi i tak nie będzie potrzebna )

Wózeczek śliczny.:-) Ale jest to typowa parasolka, która przydaje się jak dzieci chodzą czyli jak mają ok. 2-3 lat. Na razie będzie Ci potrzebna gondola, a na parasolce jej nie zamontujesz.

Czarna_wiedźma Tobie również gratuluję dobrych wiadomości z wizyty!
Cieszę się że te nasze szkraby tak fajnie rosną:-)

Witam również serdecznie nową mamę czerwcową - dabin:-)
Tak sobie myślę że średnio codziennie dołącza do nas ktoś nowy:-):-)
To bardzo fajnie, tylko nie długo was wszystkich nie spamiętam:-):-)
Już teraz mam problem, pamiętam tylko te które są tu dłużej i cały czas piszą;-)
Tymczasem uciekam.:-)
Jutro przyjeżdża moja mama z wizytą, muszę jeszcze naczynia pozmywać:-) a potem lulu:-):-)
Dlatego dobranoc wszystkim - jak zawsze jestem pierwsza:-D:-D:-D

O matko :szok: ale mi krew z nosa trysnęła parę minut temu, aż na monitor poleciało :szok: w życiu mi sie coś takiego nie zdarzyło :no: a teraz mnie nos boli :confused:

Jesteś osłabiona. Też tak miałam, w szpitalu jak mi trysnęła to nie mogłam zahamować. Głowę daj pomiędzy nogi, nisko i może uda Ci się w miarę szybko z tym uporać.

Dzięki za radę, bo znowu poleciała :wściekła/y: muszę chyba całą tą krew "spuścić" bo inaczej sie nie położę :dry:
A wiesz od czego konkretnie to osłabienie? Brak jakiejś witaminy czy jak??

Cześć dziewczynki!
Olimpia - witaj wśród nas :-)

Ja wczoraj byłam na wizycie z dzidzią wszystko dobrze, ma już prawie 12 cm. Połowkowe USG mam za miesiąc. Dowiedzieliśmy się wczoraj najwazniejszego :-) na 95% będzie dziewczynka. Strasznie się cieszę, tak naprawde przeczuwałam to i w moim przypadku kalendarz chinski sie sprawdził:-)

Witajcie,

ja juz po wizycie, wszystko jest w najlepszym porządeczku:-D:-D, miałam infekcje, ale już nie ma po niej śladu, krew i mocz oki, tylko troche hemoglobina spadla, więc mam brac po jednej tabletce zelaza, plyn owodniowy w porządku, no i mogę się przytulac z kotami jak to lekarz określił bo tokso już mi nie zgraza:-D, chociaż i tak nie mam styczności z kotami, ale dobrze wiedziec:tak:. Jezeli chodzi o ruchy dziecka powiedzialam ze sa nieregularne ze jednego dnia czuje drugiego nic, ale powiedzial, że nie musze się martwic, bo to jeszcze wczesnie i narazie to naturalne, ze nie czuje ich cały czas. No i maluch waży juz prawie poł kilo:szok::szok::szok:
Zdjecia z dzisaj nie mam, ale w najblizszy wtorek mam polowkowe 3D/4D, więc sie poprawie ze zdjeciami:-D:-D, ale maluszek dzisiaj machal nózkami:-D:-D cudowny jest:-D:-D, juz sie nie moge doczekac wtorku kiedy go sobie dłuzej poogladam:tak::tak:

a no i umowilam sie jutro do stomatologa:szok:, ale przynajmniej mam nadzieje, juz ząb nie bedzie pobolewal

Witam Was kochane! Miałam odezwać się wcześniej ale jakoś nawał róznych zajęć ciągle odsuwał mnie od komputera.:dry:
Teraz wieści dobrej treści :tak:
Otóż byliśmy wczoraj na USG 3D i przede wszystkim nasz bobeczek jest zdrowiutki jak rybka! Wszystkie wymiary ma zgodne z wiekiem ciąży, narządy w dobrej ilości i na swoim miejscu a serduszko bije 144/min :-D Strasznie się cieszę a przy okazji już czuję się zdecydowanie spokojniejsza! :tak:
Aaaa no i z ciekawostek Pan Doktor stwierdził "że on tam pindolka nie widzi" :tak: A więc zapowiada się ze będzie jednak zgodnie z chińskim kalendarzem (i zupełnie wbrew moim i małża przeczuciom) dziewuszka :-) Bardzo się cieszę choć i tak najbardziej uradowały mnie wieści o tym że maleństwo jest w znakomitej formie.
Fotki wkleję później. Niestety tylko z 2D bo mam łożysko na przedniej ścianie macicy i obraz 3D był kompletną porażką:no:

Wszystkim mamuśkom wizytującym się w ostatnich dwóch dniach gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści!:tak:

Witam też nową czerwcóweczkę!:happy2:

gratuluje udanych wizyt i zdrowych maluszków:-)

hej dziewczyny tez jestem przyszłą mamą czerwcowa :-)termin to 5 czerwiec
pozdrawiam

witaj:-)

i równiez mówie dobranoc:-)

reklama
Witam. Ja po wizycie. Z dzidzią ok. Dostałam skierowanie na krzywą cukrową 75g- bleee. Teraz odliczanie do następnej soboty, kiedy to zobaczę synusia w 3D.
Witam też nową mamusie.
Gratuluję wszystkich udanych wizyt.
I od razu też mówię dobranoc, bo miałam męczący dzień.

Do góry