reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ja wczoraj byłam na wizycie z dzidzią wszystko dobrze, ma już prawie 12 cm. Połowkowe USG mam za miesiąc. Dowiedzieliśmy się wczoraj najwazniejszego :-) na 95% będzie dziewczynka. Strasznie się cieszę, tak naprawde przeczuwałam to i w moim przypadku kalendarz chinski sie sprawdził:-)

Super, gratuluję.

Ja też mam na 95% dziewczynkę, hihi :-D

reklama
Witajcie, ale sie rozpisalyscie dzisiaj :-D
Przede wszystkim gratuluje udanych wizyt, jak to milo czytac same dobre nowiny :tak:

Ja nie wiem jak niektore laski to robią ze przybierają przez całą ciążę 8-9 kilo???
Moja kolezanka przytyla w ciazy 5kg, ale schudla najpierw 7kg ze wzg na wymioty.. Nie martw sie agast i tak wszystko szybko zrzucisz :tak:

Ja do 12 tyg wymiotowalam jak kot, na wszystko!!
od kilku dni zdaza mi sie zwymiocic z rana, a dziś przy okazji narobilam siusiu w majtki!!:szok:
Dodam jeszcze ze od kilku dni narzekam na bol kosci ogonwej wraz z calym stawem bidrowym, chodze jakbym miala reumatyzm, a boli mnie tak ze nie moge w lozku sie przewrocic!!!
Masaakra, uroki ciazy!!
dokladnie, takie sa jej uroki :tak: ja tez wymiotowalam, teraz mam zgage i szybciej sie mecze, zasypiam kolo 22 i budze sie glodna jak wilk :baffled:

Byłam wczoraj u ginki- bez usg- ale miałam badania krwi i moczu- wszystko oki. Pani doktor poszukała też tętna- i znalazła na szczęście:-)
Chciałam wam powiedzieć,że zmieniłam zdanie co do porodu. Miał być prywatny Medicover-ale po przemyśleniach i zmianie lekarza zdecydowaliśmy się na Karową. Jeśli będzie możliwość to najwyżej pojedyńczą salę dokupimy.
Mam wskazanie do CC (neurologiczne) także wszędzie mnie przyjmą na planowy zabieg. A zawsze 10 tys. zostanie na inne sprawy. Jakoś tak przekonała mnie do tego moja Pani doktor, króra pracuje właśnie na Karowej. Jest taka fajna, że bardzo chcę aby przyjęła poród.
gratuluje dobrych wynikow, i mysle ze madra decyzja, zaoszczedzisz ale to nie najwazniejsze: wazne by miec zaufanie do lekarza, bo nawet za duze pieniadze moze trafic sie jakis konowal :sorry2:
Witam wszystkie Czerwcówki.Jestem nowa i zdeka zagubiona.Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do Swojego grona;)Mam na imię Olimpia,jestem mamą czwórki dzieci 2 chłopców i 2 dziewczynek.Jestem szczęśliwa ze w czerwcu pojawi się na świecie piąte dzieciątko.Pozdrawiam wszystkie mamuśki;)
Witaj Olmimpia, co za pokazna gromadka! :-D:-D Na pewno ci duzo pomoga przy malutkim braciszku/siostrzyczce :tak::tak:
Ja wczoraj byłam na wizycie z dzidzią wszystko dobrze, ma już prawie 12 cm. Połowkowe USG mam za miesiąc. Dowiedzieliśmy się wczoraj najwazniejszego :-) na 95% będzie dziewczynka. Strasznie się cieszę, tak naprawde przeczuwałam to i w moim przypadku kalendarz chinski sie sprawdził:-)
gratuluje i dopisuje kolejna dziewczynke do listy :-D A mi sie chinski nie sprawdzil, no ale zobaczymy jeszcze:-D

athena gratuluje chłopaka :-D

Już chyba jesteś po egzaminie, ale pomimo wszystko życzę powodzenia i trzymam kciuki za jak najlepszy wynik:-)

nie dziękuję, jeszcze wyników nie mam ale poszło mi nawet dobrze :blink:

Witam wszystkie Czerwcówki.Jestem nowa i zdeka zagubiona.Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do Swojego grona;)Mam na imię Olimpia,jestem mamą czwórki dzieci 2 chłopców i 2 dziewczynek.Jestem szczęśliwa ze w czerwcu pojawi się na świecie piąte dzieciątko.Pozdrawiam wszystkie mamuśki;)

Gratuluje i podziwiam :-D Mieć taką gromadkę to wyzwanie.

Mi też czerwony w każdej postaci:)

uwielbiam czerwony :-D:-D:-D:-D

Ma fotelik ten wózek, może akurat na tej aukcji nie ma. Ja oglądałam go w sklepie i za 3w1 wersję (gondola, spacerówka, fotelik) plus jakiś tam śpiworek torba itp. płaci się 1880zl.

Fajny wózek :-D a jak ma jeszcze fotelik to super.
Też poszukuje takiego 3w1. My zastanawiamy się nad takim VECTOR AIR_4W1_ESPIRO_FOTELIK NEO_BAZA_GONDOLA (871640991) - Aukcje internetowe Allegro
Ale chciałabym go zobaczyć najpierw w sklepie, jak się składa i wogóle jak funkcjonuje. :-)

Oki doczytałam was i mykam sobie obiadek robić bo dopiero co wróciłam z pracy. ;-)

witajcie tyle tematow znowu ze nie nadażam.....

co do biustu to ja nadal mam najmniejszy jaki jest czyli A za pierwszym razem tez mialam male piersi i dlatego moze kiepski pokarm mialam :tak:

wozek to tez szukam 3w1 ale bardzo drogie tutaj a budzet niezbyt wysoki haaa ,ale wlasnie moj J pojechal po łózeczko z calym wyposazeniem i kojec zebym na dole w pokoju miala gdzie mala polozyc u mnie sie sprawdzil z Mikolajem bardzo wiec znowu kupilam

Bole miednicy i problemy ze spaniem nadal co 2 dni mam masaze moze cos pomoga Pan z fizykoterapi mowi ze bedzie jeszcze gorzej bo corcia bedzie rosła a moja miednica jest bardzo waska ,( ciekawe jak Mikolaj sie zmiescil??)haaa:no:

Moja waga w tej ciazy i do wczoraj przytylam 1 kg wiec moze bedzie ok 9kg do konca jak za pierwszym razem jem bardzo malo wiec pewnie dlatego wogole nie mam apetytu..:sorry2:

ale obudzilam sie dzis i mam piekne czerwone delikatne kreseczki na brzuszku czyli ROZSTEPY :szok::szok::szok: zadne smarowanie nie pomaga jednak...

nadal nie mam swojego neta dlatego nie moge wstawic zdnych zdjec bo siedze u kolezanki ale niedlugo zobaczycie moj piekny brzusiooooo!

a ze sie spotkacie we Wroclawiu to wam bardyo zazdroszcze !!! chyba sie umowie z " koriander "kolezanka z Holandi gdzies na polowie drogi haaa

mamo mikolaja no bardzo chetnie, zawsze mozesz dac znac jak bedziesz w stolicy :-D

Dziewczyny mam pytanie, pojawila sie u was na brzuchu czarna kresa? Ja mam ja juz od 13go tygodnia, ale bardzo slabo widoczna, nie wiem jak to sie ma do ciazy, chyba nic nie znaczy ale dziwnie wyglada :tak:

Ja biustu nie mam wcale ale w ciąży urósł już do cc a rozmiar przy karmieniu nie ma znaczenia przy pierwszej też się martwiłam jak będzie ale mleka mam zawsze tyle że trójke bym wykarmiła awiem że koleżanki które mają duże piersi mleka miały malutko niewiem od czego to zalerzy

Witajcie,

ja juz po wizycie, wszystko jest w najlepszym porządeczku:-D:-D, miałam infekcje, ale już nie ma po niej śladu, krew i mocz oki, tylko troche hemoglobina spadla, więc mam brac po jednej tabletce zelaza, plyn owodniowy w porządku, no i mogę się przytulac z kotami jak to lekarz określił bo tokso już mi nie zgraza:-D, chociaż i tak nie mam styczności z kotami, ale dobrze wiedziec:tak:. Jezeli chodzi o ruchy dziecka powiedzialam ze sa nieregularne ze jednego dnia czuje drugiego nic, ale powiedzial, że nie musze się martwic, bo to jeszcze wczesnie i narazie to naturalne, ze nie czuje ich cały czas. No i maluch waży juz prawie poł kilo:szok::szok::szok:
Zdjecia z dzisaj nie mam, ale w najblizszy wtorek mam polowkowe 3D/4D, więc sie poprawie ze zdjeciami:-D:-D, ale maluszek dzisiaj machal nózkami:-D:-D cudowny jest:-D:-D, juz sie nie moge doczekac wtorku kiedy go sobie dłuzej poogladam:tak::tak:

Olimpia - cóz za uroczą gromadkę masz, dużo rąk do pomocy:tak:
zdec - jak tam z tą brązowa krwią, jest już jej mniej?
ola-fasola-gratuluje dziewczynki:tak::tak:
Lencja - ja jeszcze nawet zadnego body nie mam dla maluszka a co dopiero łozeczko, ale teraz wolę jeszcze torche poczekac, i nie spieszyc sie z zakupami, ostatnio kupilam buciki i dzidzius sobie poszedł, pewnie głupi zabobon, ale jednak niepokój jest:-(
askut - bardzo ładny ten wózek, tylko ta cena:szok:

a no i umowilam sie jutro do stomatologa:szok:, ale przynajmniej mam nadzieje, juz ząb nie bedzie pobolewal

Ostatnia edycja:
reklama
Witam czerwcową Mamę :-)
Fajniutkie są te wózki, aż żałuję , że już mam, po Synku...został nam do kupienia tylko fotelik samochodowy, bo mieliśmy pożyczony.
A co do upławów, ja poleciałabym do lekarza, żeby sprawdził, czy wszystko ok.
A i oczywiście gratuluję zdanych egzaminów !!!
Faktycznie miło się czyta wasze relacje z wizyt u lekarzy :) My wybieramy się 1 lutego na badania połówkowe :happy2:

Do góry