reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

zdarzają się i takie chociaż fakt większość to w typie spacerówek
SPIDER COMFORT IMPLAST + ŚPIWORKI GRATIS !!! (888590287) - Aukcje internetowe Allegro
ten ma gondolki
całkiem fajny(jak i cena...:szok: ) ale chyba chciała bym taki na tym stylu tylko z jedna gondolą i tu niestety sa kolory tylko czarne a ja raczej kolorowy chce:tak: jak znajde to wstawie link z takim słodkim wózeczkiem tylko niestety to chyba spacerówka:baffled:

mam
Z REKLAMY/ WÓZ.COSATTO YOU2 TWIN+ ŚPIWORKI+FOLIA (885390011) - Aukcje internetowe Allegro

I Jak?? dla mnie boski:) ten jest akurat dla chłopca i dziewczynki a są jeszcze kolory dla 2 chłopców lub 2 dziewczynek:-) (tylko narazie spacerówka mi i tak nie będzie potrzebna )

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kurcze, to moze nie jest tak zle ze mną... Boje sie tej wagi jak ognia :-( bo w poprzedniej ciąży przytylam 30.... Ja nie wiem jak niektore laski to robią ze przybierają przez całą ciążę 8-9 kilo???
Ja przytyłam w całej ciąży 3 kg :-) No ale miałam tłuszczykowy zapasik i przez pierwszą połowę ciąży brak apetytu i waga w dół a potem długo w miejscu. Mama jak widziała ile ja jem i patrzyła na mój brzuch, to się za głowę łapała, że urodzę małe dziecko, a synek ważył 3800 :-) A ja po prostu jadłam malutko, ale często, a to najzdrowiej podobno, chyba macica uciskała mi żołądek :-). Po porodzie po wyjściu ze szpitala miałam na minusie11kg, więc od razu wskoczyłam w mniejszy rozmiar. Wszyscy się dziwili, że to taki ewenement, że tak mi ciąża posłuzyła. Oj chciałabym żeby następna ciąża też taka była, bo od porodu odrobiłam 4 kg i nie mogę ich się pozbyć.
A co do zalezności rozmiaru piersi a ilosci pokarmu, to nie ma co sie martwić, ja noszę 75D i jak karmiłam też taki rozmiar nosiłam. No i o pokarm musiałam walczyć herbatkami laktacyjnymi. I praktycznie niezależnie od tego, czy miałam pokarm w piersi czy nie, rozmiar biustu pozostawał taki sam, tylko piersi były bardziej twarde. Koleżanka ma malutki biust i pokarmu full, wystarczył jej na karmienie przez ponad 2 lata.
Co do wózeczków, ja miałam Mikado Oxford i bardzo fajnie mi się jeździło, koleżanka droższego Volanta, bardo podobny, też była zadowolona. Bardzo mi się podoba ten wózeczek Implast Bolder, szczególnie ten czerwony w kółeczka (310), ale cena powala, mój z fotelikiem kosztował połowę tej ceny.
Dla bliźniaków fajny jest wózeczek Jane twin, ale w nim można chyba zamontowac tylko jedną gondolkę, więc lepiej się sprawdza dla mam co mają dzieci z 1-2 różnicą wieku.
Jak będziecie kupować wózeczki, to zwróccie uwagę na wielkość gondoli i czy ma podnoszone oparcie. Dzięki temu dziecko przejeździ w gondoli całą zimę, a będzie mu w niej cieplutko.
Ale fajnie, że pojawiła się nowa mama z tak liczną gromadkę! Fajnie co trzy lata masz dzieciaczki Olimpia, w identycznym wieku co moja koleżanka, ona jeszcze miała płeć na zmianę, tj chłopiec, dziewczynka, chłopiec, dziewczynka. Taka trzyletnia różnica wieku, to nagromadzenie się w jednym roku wiele wydarzeń (matura, testy ginazjalne, testy podstawówkowe, przejście do 4 klasy, pójscie do szkoły, pójscie do przedszkola) chyba ciebie to teraz czeka :-)
Musicie zrobić sondaż komu się sprawdziła płeć wg kalendarza chińskiego, ciekawe ile wyjdzie procent sprawdzalności :-) Z synkiem mi się akurat sprawdziło, ale mojej kolezance już nie.

Ostatnia edycja:
Witam Was kochane! Miałam odezwać się wcześniej ale jakoś nawał róznych zajęć ciągle odsuwał mnie od komputera.:dry:
Teraz wieści dobrej treści :tak:
Otóż byliśmy wczoraj na USG 3D i przede wszystkim nasz bobeczek jest zdrowiutki jak rybka! Wszystkie wymiary ma zgodne z wiekiem ciąży, narządy w dobrej ilości i na swoim miejscu a serduszko bije 144/min :-D Strasznie się cieszę a przy okazji już czuję się zdecydowanie spokojniejsza! :tak:
Aaaa no i z ciekawostek Pan Doktor stwierdził "że on tam pindolka nie widzi" :tak: A więc zapowiada się ze będzie jednak zgodnie z chińskim kalendarzem (i zupełnie wbrew moim i małża przeczuciom) dziewuszka :-) Bardzo się cieszę choć i tak najbardziej uradowały mnie wieści o tym że maleństwo jest w znakomitej formie.
Fotki wkleję później. Niestety tylko z 2D bo mam łożysko na przedniej ścianie macicy i obraz 3D był kompletną porażką:no:

Wszystkim mamuśkom wizytującym się w ostatnich dwóch dniach gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści!:tak:

Witam też nową czerwcóweczkę!:happy2:

I kolejną mamę czerwcową witam!

Na bieżąco nadrabiam zaległości...
I a'propos wagi to ja przytyłam od początku może z kilogram:baffled: i prawdę powiedziawszy to nie wiem czy to akurat dobrze bo chyba wolałabym mieć nieco więcej na plusie.
Znów jeśli o piersi chodzi to mój normalny rozmiar to 75B a teraz mam 75-80/C więc w sumie ledwie jeden rozmiar wzwyż i mam nadzieję że to jeszcze nie koniec! :-D

Witam kochane!
Oj nie nadążam za Wami nie nadążam:no: Witam nowa mamę, gratuluję wszystkim dobrych wieści:tak:
A mnie dzis naszło na słodkie i zrobiłam pyszne chruściki czy faworki (zależy kto gdzie mieszka bo to wszędzie inaczej mówią...) lub jak mówi moja córcia..."frędzelki":-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
całkiem fajny(jak i cena...:szok: ) ale chyba chciała bym taki na tym stylu tylko z jedna gondolą i tu niestety sa kolory tylko czarne a ja raczej kolorowy chce:tak: jak znajde to wstawie link z takim słodkim wózeczkiem tylko niestety to chyba spacerówka:baffled:

mam
Z REKLAMY/ WÓZ.COSATTO YOU2 TWIN+ ŚPIWORKI+FOLIA (885390011) - Aukcje internetowe Allegro

I Jak?? dla mnie boski:) ten jest akurat dla chłopca i dziewczynki a są jeszcze kolory dla 2 chłopców lub 2 dziewczynek:-) (tylko narazie spacerówka mi i tak nie będzie potrzebna )

ewus tak jak dziewczyny piszą zwróć uwage na wymiary bo ten akurat to wydaje mi się strasznie wąski, 38 cm siedziska, a jak nadejdzie zima i trzeba będzie dzieciaczki zapakować jeszcze w ciepłe kombinezony?

hej dziewczyny tez jestem przyszłą mamą czerwcowa :-)termin to 5 czerwiec
witam kolejną już dzisiaj nową mamę

Do góry