reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Przyznam, ze mnie powiększający sie biust ani trochę nie cieszy :no::no: zawsze miałam duży biust, którego szczerze nie znoszę, bo podobają mi się małe piersi takie mniej więcej małe C, przed ciążą nosiłam E, a teraz już dość ciasno mi w F :-(

Szczerze wspolczuje, wiem co to znaczy. Mialm takie D,a teraz to juz wszystkie staniki sa przyciasne,na dniach musze sobie kupic cos wiekszego...na pewno E leeee

Agast ja też mam już 5 kg na plusie.
Ja przytylam gdzies ze4kg...ale czuje,ze bedzie wiecej niebawem:dry:

Alez kopie moja dzidzia dzisiaj :)

Moj synus wczoraj znieruchomial jakos, to sie tak martwilam juz ze szok,ale wieczorem odzyl i dzis szaleje sobie od samego rana. Cuuudooownieeee. Moge tylko lezec i sie wsluchiwac.:tak:

Dodam jeszcze ze od kilku dni narzekam na bol kosci ogonwej wraz z calym stawem bidrowym, chodze jakbym miala reumatyzm, a boli mnie tak ze nie moge w lozku sie przewrocic!!!
Masaakra, uroki ciazy!!

Ja nie mam i nie mialam problemu z wymiotami, mdlilo mnie dosc mocno na poczatku, teraz tylko czasem,jak jakis smrodek poczuje,nie moge zjesc tego na co nie mam teraz ochoty:dry:No i starsznie bola mnie plecy na dole,krzyz,kosc ogonowa i biodra,czy miednica,nie wiem,ale tez nieruchomieje i budze sie z tego bolu w nocy:-(

Za kilka dni dzien dziadka ...

Tak i wlasnie minie rok od mojej ostatniej rozmowy z moim ukochanym dziadkiem. Pozniej nie dzwonilam do niego dlugo, a on umarl... tak nagle w Wielki Czwartek :-( Po 3.miesiacach moja siostra dowiedziala sie o ciazy, o ktora bardzo sie starali..wierze,ze tak jest: jeden umiera,zeby mogl urodzic sie nastepny. U mnie na dodatek bedzie chlopak,ktorego dziadek pragnal starsznie. Nie mial nigdy syna,a jedyny wnuk zmarl w wieku dwoch lat:-(Tak starsznie mi przykro, serce do tej pory tak samo boli z rozpaczy.

Witam ...
witaj doswiadczona mamusiu :blink:

Czy macie już łóżeczka? Kupione lub wybrane? ...
..... przyszly dzisiaj body ktore zamowilam dla malucha....

Ja w Polsce u mamy bede uzywac lozeczka 'po kims',a jak juz przyjade ponownie do Londynu to kupie sobie turystyczne, juz mialam wybrane,ale okazalo sie 100cm,znajde dluzsze, z przewijakiem i karuzelka, wibracjami i tp,ladne sa.
Kupilam juz jedno body dla mego synusia,bo takie ladne jest,ze nie moglam sie oprzec. Przypadkiem na wyprzedazy natknelam sie na fotelik samochodowy maxi cosi w suuupeeer cenie,wiec go wzielm i jeszcze lezaczek chicco. Kupilam tylko ze wzg na cene,bo wiem,ze pozniej juz takich nie znajde!oplacalo sie! troche sie boje,ze jeszcze za wczesnie. Powstrzymam sie na troche i zaczne za jakis czas. Za 2miesiace jade do Pl i juz tam zostane do porodu,wiec wszystko musze miec gotowe do tego czaso. Pelny komplet.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkie

Dawno się nie odzywałam, bo dopadła mnie jakaś huśtawka nastrojów i przez ostatnie dni po prostu albo wszystko mnie denerwowało, a na dodatek jeszcze sama podkręcałam się wyobrażając sobie jakieś sytuacje, które mogły mnie wkurzyć. Zdarzyło mi się też ostro płakać i to tak po prostu nagle. Wiedziałam o tych hormonach w ciąży, ale nie sądziłam, że to będzie aż takie silne i na mnie podziała. Dziś już trochę lepiej, humor wraca. To chyba też dlatego, że moja córcia daje coraz częściej o sobie znać:-), co mnie bardzo cieszy.

Ja idę na usg3d 10 lutego. natomiast jeśli chodzi o jakieś rzeczy dla maluszka, to też jeszcze nic nie mam. Czeka nas jeszcze remont pokoju, kupno komody i dopiero wtedy zacznę kupować, na razie szkoda, by się kurzyło i walało gdzieś tam.
Najważniejszy, że wózek mam wybrany, bo to był chyba dla mnie największy problem. I tak kupię go dopiero gdzieś w maju.

Jeśli chodzi o upławy, to zdarzają mi się, ale bez krwi.

Gratuluję jeszcze wszystkim dziewczynom udanych wizyt i trzymam kciuki za następne.

Witam gorąco! Widzę że już dużo z Was zna płeć swojego szczęścia... ja idę na usg jutro ale na razie nie liczę na to że poznamy płeć ale być może się uda... najważniejsze dla mnie jest czy wszystko z dzidzią w porządku. Czuję już ruchy ale nie tak często jak się tego spodziewałam. Np. dziś bardzo mało aktywny dzidziuś :( ciekawe od czego to zależy. Niepokoi mnie to że bardzo mnie bolą krzyże i kość ogonowa... tak promieniuje że czasami nie mogę ustać na nogach. Zdarza mi się też poczuć słabo i robi mi się ciemno przed oczami, ale zauważyłam że to się zdarza kiedy wykonuje jakiś gwałtowny ruch, np. szybko wstaje i idę... przynajmniej już od tygodnia nie pracuję, odpoczywam sobie w domku i nadrabiam zaniedbane obowiązki domowe.

reklama
Do góry