u mnie też tak było niestety i wiem jakie to smutne, ok 1,5 miesiąca przed urodzeniem mojej córci zmarła moja babcia, po długiej chorobie i leczeniu wiem że bardzo chciała ale niestety nie doczekała narodzin pierwszej prawnuczki:-(masz rację, ja urodziłam Patryka w październiku a mój dziadek zmarł w lipcu, zresztą w urodziny mojego męża:-( lekarz mi niestety nie pozwolił jechać na pogrzeb, bo na samą wieść o jego śmierci dostałam skurczy, a jak moja kuzynka była w ciąży to trzy miesiące przed jej porodem zmarła nasza babcia i było kilka takich przypadków:-(
reklama
cześć dziewczyny, prosze Was powiedzcie mi, czy macie uplawy? Ja mam od 2-3 dni taki budyń (sorry) i on jest z takim doslownie poblaskiem, tak ociupinkę zabarwiony na czerwono, trochę się zdenerwowalam. Czy któraś z was tak miala?
A miałaś jakiego krwiaka?
Agniesia82
najważniejsze jest życie
a czy nie miałaś wcześniej za nim zaszłaś w ciąże, okresu w tych okolicach, bo mi się już tak zdarzyło dwa razy i lekarz mnie uspokajał,że to może być związane z wcześniejszym terminem miesiączki w tych dniach
Niby tak, w takich terminach wypadal mi okres, ale to już 19 tydzień, to myślalam, że to tylko na początku chyba to ten okres
A miałaś jakiego krwiaka?
Nic nie wiem, o żadnym krwiaku, co prawda już dwa razy plamilam w tej ciąży, raz nawet bylam w szpitalu, ale żadnego krwiaka nie znaleźli
Doświadczenie niby mam ale od ostatniego porodu minęło prawie 9 lat i wiele sie pozmieniało.Mieszkam na Niebuszewie.Jesteśmy bardzo ciekawi co noszę pod sercem ale niestety jeszcze nie wiemy,3 lutego ide na drugie badanie prenatalne więc mam nadzieję ze się dowiem.Mi się wydaje ze córcia ale to sie dopiero okaże
Doświadczenie niby mam ale od ostatniego porodu minęło prawie 9 lat i wiele sie pozmieniało.Mieszkam na Niebuszewie.Jesteśmy bardzo ciekawi co noszę pod sercem ale niestety jeszcze nie wiemy,3 lutego ide na drugie badanie prenatalne więc mam nadzieję ze się dowiem.Mi się wydaje ze córcia ale to sie dopiero okaże
no to mieszkamy nawet blisko siebie, bo ja mieszkam od września na oś.Arkońskim, a na Niebuszewie chodziłam do szkoły:-)
w zasadzie jak masz dwóch synów i dwie córki to obojętnie co będzie:-) byle zdrowe
kreatorka
Mama Niny i Blanki :)
W ciąży nie ma żadnych przeciwwskazań do leczenia zębów, a wręcz przeciwnie, bo w ciązy psują się szybciej. Ja znieczulenia nigdy nie biorę, bo ból odczuwam bardzo słabo, ale pewnie tak jak dziewczyny pisały można znieczulenie dostać :-)Witajcie,
ja dzisiaj mam wizytę i mam nadzieje, ze z moim skarbkiem ok, ze mna jednak trochę gorzej, bo od wczoraj wieczór boli mnie ząb, czy sa jakieś przeciwskazania do leczenia zębów w ciązy?? wiem, że któraś z was leczy? nie szkodzi to maluszkowi, mozna brac znieczulenie?
powodzenia na wizycie i napisz po
Witamy ale ładna gromada dzieciaków hih i to najstarsze ledwie rok ode mnie młodszeWitam wszystkie Czerwcówki.Jestem nowa i zdeka zagubiona.Mam nadzieje ze mnie przyjmiecie do Swojego gronaMam na imię Olimpia,jestem mamą czwórki dzieci 2 chłopców i 2 dziewczynek.Jestem szczęśliwa ze w czerwcu pojawi się na świecie piąte dzieciątko.Pozdrawiam wszystkie mamuśki
No to super gratulacje :-):-) mamy kolejną ślicznotkęJa wczoraj byłam na wizycie z dzidzią wszystko dobrze, ma już prawie 12 cm. Połowkowe USG mam za miesiąc. Dowiedzieliśmy się wczoraj najwazniejszego :-) na 95% będzie dziewczynka. Strasznie się cieszę, tak naprawde przeczuwałam to i w moim przypadku kalendarz chinski sie sprawdził:-)
Wybór łóżeczek jest ogromny, póki co mam tylko mniej wiecej wybrane zastanawiam sie pomiędzy kilkoma modelami, gorszy problem mam z materacem, nie wiem jaki najlepszy będzie a kupię łóżeczko gdzieś na przełomie marca- kwietnia najwcześniej, bo nie ma gdzie go wstawić na razieCzy macie już łóżeczka? Kupione lub wybrane? Ja właśnie siedzę przy necie i szukam, oglądam - ale tego jest... Wiem, że chciałabym takie z szufladą pod spodem. Wydaje mi się, ze się sprawdzi - zwłaszcza kiedy każdy kawałek miejsca się liczy.
Klementinka
Fanka BB :)
witam wszystkie mamusie
gratuluje swietnych wiesci z wizyt i zycze powodzenia na dzisiejszych:-)
dzieciaczki przesliczne, podgladam na drugim watku
Olimpia witaj wsrod nas!
Agniesia82 a bierzesz jakies leki? moze to oznaka ze masz za malo progesteronu?
najlepiej skontaktuj sie z lekarzem
do mni przyszly dzisiaj body ktore zamowilam dla malucha, jeszcze w uniwersalnych kolorach i wzorach
piekne mini ciuszki, jak mysle ze juz za pare miesiecy bede w to moje dzieciatko ubierac to...doczekac sie nie moge
dzisiaj mi sie porod snil, bardzo pozytywnie dlatego rano sie zdziwilam
gratuluje swietnych wiesci z wizyt i zycze powodzenia na dzisiejszych:-)
dzieciaczki przesliczne, podgladam na drugim watku
Olimpia witaj wsrod nas!
Agniesia82 a bierzesz jakies leki? moze to oznaka ze masz za malo progesteronu?
najlepiej skontaktuj sie z lekarzem
do mni przyszly dzisiaj body ktore zamowilam dla malucha, jeszcze w uniwersalnych kolorach i wzorach
piekne mini ciuszki, jak mysle ze juz za pare miesiecy bede w to moje dzieciatko ubierac to...doczekac sie nie moge
dzisiaj mi sie porod snil, bardzo pozytywnie dlatego rano sie zdziwilam
Najważniejsze zeby Było zdrowe!!Zastanawiałaś się w jakim szpitalu urodzisz?Ja zdecydowałam się na Police.
ja chcę rodzić w Zdrojach, bo tam pracuje mój lekarz prowadzący i znam tam kilka osób z personelu na ginekologi i noworodkach:-) a co do Polic, moja koleżanka urodziła tam w grudniu i bardzo sobie wszystko chwaliła :-)
reklama
zyrraffka
Szczęśliwa mama
athena83,liliti, ola-fasola- gratuluję udanych wizyt:-)mam nadzieję ze niepominęłam nikogo
pati1159- ja też ostatnio miałam robione usg prze brzuch i cały obolały miałam do końca dnia,ale trochę ponaciskał mnie:-(
zdec- mój mąż żartuje że mam 3 balony- piersi i brzuch
misialula- ja już nie mamproblemó z wymiotami i mdłościami, odnośnie siusiu i bólu, to skontaktuj sięmoże z lekarzem,może to infekcja jakaś lepiej nie lekceważyć tego
cobra ja już od 2 tyg. czuję codziennie, od tyg.nawet bardzo intensywnie, tylko dzisiaj jakoś dzidzia spokojniejsza, mam nadzieję ze wszystko jest dobrze
ewus- bardzomiprzykro z powodu Twojego dziadka:-(
gosiagro - nie wskazane jest NIE leczyć zębów w ciąży,każde najmniejsze zapalenie jest szkodliwe dla dziecka, słyszałam żesą jakieś specjalne znieczulenia dla kobiet w ciązy, najlepiej zapytać stomatologa
Olimpia gratuluję, piąte dzieciątko to nie lada wyzwanie:-) za tojaką pomoc będziesz mieć:-)
ewelinka - fajny teściu, mój to kupuje sobie kolejny złoty łańcuszek za ponad 1000zł a żeby tak kupiłnową kuchenkę, albopralkę na raty chociaż, bo się "sypią" ze starości - to nie bo po co,lepiej sięobwiesić złotem
lencja - ja jeszcze nawet jednego śpioszka nie mam a co dopiero łóżeczko, teraz chcę jak najszybciej pracę skończyć i spokojnie zajać się wtedy zakupamii przygotowaniami
agniesia - ja mam upławy ale wydaje mi się że w normie są, ikrwi nigdy nie miałam,
kurcze wogóle dzisiaj nie czuję mojego synka:-(
pewnie jak zacznępisać pracę to zacznie się wiercić
nareszcie doczytałam do końca, tyle stron naprodukowałyscie:-)
pati1159- ja też ostatnio miałam robione usg prze brzuch i cały obolały miałam do końca dnia,ale trochę ponaciskał mnie:-(
zdec- mój mąż żartuje że mam 3 balony- piersi i brzuch
misialula- ja już nie mamproblemó z wymiotami i mdłościami, odnośnie siusiu i bólu, to skontaktuj sięmoże z lekarzem,może to infekcja jakaś lepiej nie lekceważyć tego
cobra ja już od 2 tyg. czuję codziennie, od tyg.nawet bardzo intensywnie, tylko dzisiaj jakoś dzidzia spokojniejsza, mam nadzieję ze wszystko jest dobrze
ewus- bardzomiprzykro z powodu Twojego dziadka:-(
gosiagro - nie wskazane jest NIE leczyć zębów w ciąży,każde najmniejsze zapalenie jest szkodliwe dla dziecka, słyszałam żesą jakieś specjalne znieczulenia dla kobiet w ciązy, najlepiej zapytać stomatologa
Olimpia gratuluję, piąte dzieciątko to nie lada wyzwanie:-) za tojaką pomoc będziesz mieć:-)
ewelinka - fajny teściu, mój to kupuje sobie kolejny złoty łańcuszek za ponad 1000zł a żeby tak kupiłnową kuchenkę, albopralkę na raty chociaż, bo się "sypią" ze starości - to nie bo po co,lepiej sięobwiesić złotem
lencja - ja jeszcze nawet jednego śpioszka nie mam a co dopiero łóżeczko, teraz chcę jak najszybciej pracę skończyć i spokojnie zajać się wtedy zakupamii przygotowaniami
agniesia - ja mam upławy ale wydaje mi się że w normie są, ikrwi nigdy nie miałam,
kurcze wogóle dzisiaj nie czuję mojego synka:-(
pewnie jak zacznępisać pracę to zacznie się wiercić
nareszcie doczytałam do końca, tyle stron naprodukowałyscie:-)