reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ja nadal czekam na swoje 100% , usg najwcześniej pod koniec przyszłego tygodnia.

Ja mam nadzieję jutro przekonać się na 100% :-)

a potem patrzymy na brzuch a tu dwa następne-skóra sie podniosła a ja poczułam jakby chciała wyskoczyć :-):-):-)jazd sie dopiero zacznie hehe,ale jestem rzeszczesliwa bo czuje jak sie wierci w cągu dnia i jestem spojna, a jak mamusia zasypia to ona też ;-)

Super, zazdroszczę Ci ;-)

ewus 5 miesiąc to chyba od 19 tyg sie zaczyna? średnio tak 4,5 tyg na jeden miesiąc przypada :tak:

W ciąży jest przyjęte, że jeden miesiąc ciąży to 4 tygodnie:tak:

reklama
Chodze do lekarza w Grójcu, ale wiem przynajmniej za co płace...Grójetcy lekarze są tańsi ale dużo gorszy mają sprzęt a ja wybrałam najdroższego (w dodatku z W-wskiego szpitala) i zarazem jak dla mnie najlepszego z najlepszym sprzetę (jako jedyny ma usg 4D). Po za tym nie mam zaufanado Grójeckich lekarzy i szpitala (według jednego z nich miesiąc temu powinnam poronić). No i chce rodzić w W-wie więc wybór miałam prosty
No pewnie, że najważniejsze jest zaufanie do lekarza a kasa to sprawa drugorzędna. Dlatego w pierwszej ciąży zmieniłam lekarza w 27 tyg.
Według ordynatora szpitala a mnie w mieście powinnam poronić w 12 tyg. A uchodzi za dobrego specjalistę :baffled:

jeszcze chcialam sie pochwalic,ze kupilam ciuszki dla malenstwa,choc plci nie znam :D w outlecie TUP TUP ,7zl body,4zl koszulki :D z ciuszkow mam wszystko juz,
No cobra! Zazdroszczę i gratuluję organizacji! Ja poza sprezentowaną nam chustą i kapciuszkami kupionymi jako pamiątka z Tatr nie mam jeszcze dosłownie nic :no:. I załamka mnie bierze jak czytam ile tego wszystkiego musze zakupić....:baffled: Wolę tego nawet nie próbować przeliczac na pieniądze...

wITAM Z RANA:)Ja dzisiaj mam wolne od pracy:)Więc troszkę poleniu****e a poźniej jadę się spotkać z mamą czerwcówką Emalia:)

cześć kobietki:-)

mnie dziś od rana boli okropnie głowa...niestety dzieje się tak bardzo często:-(
Weekend miałam bardzo udany...mąż zabrał mnie do naszych przyjaciół do Krakowa- urocze knajpki i spacer po Kazimierzu...super było.:-)
Jak ja wam zazdroszczę tej pewności płci...ja nadal czekam na swoje 100% , usg najwcześniej pod koniec przyszłego tygodnia.
kOCHANA MI LEKARZ POWIEDZIAŁ, ŻE JAK CZĘSTO BOLI GŁOWA TO NA CHŁOPCA:)jA TEZ JESZCZE NIE ZNAM PŁCI:)

anecznik- no to miałaś niezły ubaw wczoraj ze stadem pijanych chłopów :-DA dziś pewnie robisz za pielęgniarkę, co? :-) Naprawdę dziecko jeszcze nie słyszy głosów z zewnątrz? Ja myslałam , że już :-(

Ubaw był, ale jednocześnie zastanawiałam się który sąsiad przyjdzie pierwszy po tym jak panowie zaczęli się wydzierać, tzn. śpiewać :-D Pielęgniarką, sprzątaczką i aniołem stróżem to byłam przez całą noc, biegając z wiaderkiem :-D Za to rano miałam ubaw patrząc na mojego męża i wcale nie było mi go szkoda :-)
Już sama nie wiem czy maluchy słyszą czy nie, jedni mówią że słyszą teraz te niskie dźwięki a inni że jeszcze nie. Podobno od 25 tygodnia to już wszystko słyszą. Zresztą nieważne ważne żeby nigdy nie usłyszały tego co nie trzeba :-D

A tak na marginesie oprócz kopniaków nie mam żadnych innych obiawów ciąży i ciągle słysze że nie widać po mnie że juz połowa za mną :)

Mi aż ciężko uwierzyć, że tan czas tak szybko zleciał. Zostało nam mniej niż więcej do końca :-D

Ja od rana próbuję się zmobilizować do pisania pracy, ale coś ciężko :zawstydzona/y: Ten tydzień zapowiada się u mnie dość zaganiany, muszę kupić sukienkę na ślub, wybrać kafelki wannę itp do łazienki i kto wie co jeszcze wypadnie więc kolejny tydzień ciąży szybko minie :-D

No cobra! Zazdroszczę i gratuluję organizacji! Ja poza sprezentowaną nam chustą i kapciuszkami kupionymi jako pamiątka z Tatr nie mam jeszcze dosłownie nic :no:. I załamka mnie bierze jak czytam ile tego wszystkiego musze zakupić....:baffled: Wolę tego nawet nie próbować przeliczać na pieniądze...
Ja też zazdroszczę.. bo niewiele mam póki co. Mam body, które dostałam w prezencie do kupionych na allegro spodni ciążowych. Sama kupiłam 2 kaftaniki - Mamy koleżanka wymogła na mnie abym cokolwiek sama dla dziecka kupiła bo miała dla mnie prezent a z powodu jakiś tam przesądów powiedziała , ze nie da mi wcześniej jak czegoś wpierw sama nie kupię - więc kupiłam rzecz jasna :tak: I dostałam całą dość dużą torbę rożnych ciuszków ale to na rożny wiek - pani kiedyś prowadziła butik z rzeczami dla dzieci i jej zostało. Ja się bardzo z tego prezentu ucieszyłam :) No i mam jeszcze 2 pary skarpetek.. Czyli w sumie jak patrząc na wyprawkę to praktycznie nic. Pocieszam się, że czau jeszcze sporo a ja już jestem na zwolnieniu więc będę miała kiedy się tym zająć.

Dziś w nocy coś kiepsko spałam. Gdy mąż wychodził raniutko do pracy zjadłam śniadanko bo głodna byłam jak wilk, wzięłam prysznic i.. poszłam spać. Spałam prawie do południa :happy: teraz jem kolejne śniadanko i jest mi bardzo dobrze, że nie muszę iść do pracy.
Pozdrawiam Was poniedziałkowo i wszystkim, które mają dziś wizyty życzę powodzenia!

reklama
Do góry