reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

tez mialam miec wizyte jutro,ale nie ide:( nie dostalam jeszcze wynikow badan,a bez nich w sumie nie mam po co isc. pojde za tydzien

reklama
witam sie i ja poniedziałkowo
mieszkanie w miarę ogarnięte, pranko się robi, i w sumie brak planów na resztę dnia, tzn niby były ale jakoś pogoda nie nastraja do wyjścia gdziekolwiek więc sobie chyba daruję. Teraz czas na chwilkę relaksu ciasteczko, herbatka i necik ;-)
dopóki córa na to pozwoli

No to się zgadzam z Twoim lekarzem bo ja jestem w 20tc i nie czuje nic za bardzo, więc jak gin mówi, że czekać do 22tc to czekam cierpliwie :-D
co do ruchów ja jeszcze nie czuję ich zbyt dobrze, parę razy wydawało mi się że to juz to ale jednak nie. mimo że słyszałam że w drugiej ciąży mogą pojawić się wcześniej, no nic poczekamy, w pierwszej ciąży pojawiły się równo z początkiem 19 tygodnia i to bardzo konkretne nie mozna ich było pomylić z niczym innym;-)

Sayuri- tak ja siedzę z lalą w domku :-), poprzednio rodziłam w Żeromskim i tym razem też mam taki zamiar właśnie tam, z resztą dosyć miło go wspominam i lekarkę też mam stamtąd. A Ty z której części Krakowa jesteś?

Telewizor kupiony. Plazma Panasonic 42'' (jak dla mnie straszna krowa) Fajna promocja była w Saturnie, za każde wydane 500zł dawali 100zł w postaci bonu podarunkowego...więc jak telewizor kosztowa 2600zł to jeszcze oddali nam 500zł bonów do wykorzystana w ciągu 5 lat (będę miała na ekspres do kawy)
hmm to zakupy super udane...:-)

I właśnie zaczęliśmy z maluszkami 5 miesiąc jeśli dobrze liczę:)
gratuluję już 5 miesiąca, jak ten czas szybko leci

co do chińskiego kalendarza nam jak na razie się sprawdza:-)
co do przepowiadania przez innych nie bardzo, w pierwszej ciąży dosyć późno poznaliśmy płeć bo ok 27 tygodnia, córa nie chciała się ujawnić, natomiast wszystkie ciotki, babcie, koleżanki twierdziły że im to wygląda na chłopaka:tak:
no cóż urodziła się Joasia
a wszystkim życzymy miłego dnia i udanych wizyt

Witajcie,

ale dzisaj coś się kiepsko czuje, chyba źle spałam:baffled:, głowa mnie boli:zawstydzona/y:, mam nadzieje, że przejdzie, a w najblizszych dniach BB bedzie konkurowało z Australian Open, ktore się dzis zaczelo, bo lubię tenis:tak::-D

cobra18 gratuluje ruchów:tak:
athena83 to całkime fajna promocja:tak::-D, ekspres w prezencie, super:tak:
Anik79 powodzenia na dzisiejszej wizycie:tak:

Witam Was kochane poweekendowo! Na szczęście nie miałam tyle do nadrabiania co w ubiegłym tygodniu i tu wypada Wam podziękować za brak wzmożonej produkcji;-);-);-) Ale choć stron niewiele to nowych wieści sporo:
koriander – gratuluję własnych czterech kątów! Nie ma to jak na swoim, zwłaszcza gdy maleństwo w drodze:tak:
eagle – witam serdecznie nową czerwcóweczkę!:-) A ten wątek porodowy podesłany przez Ciebie spowodował że o mało nie zsikałam się na fotel:-D:-D:-D
misialula – no serdecznie gratuluję dziewczynki! To jak to teraz jest? Znów więcej dziewuszek na forum?
zdec –naprawde Cię podziwiam, że po takich wydarzeniach masz jeszcze werwe żeby myśleć o nauce i egzaminach. Tak czy owak fajnie że wszystko do przodu i gratuluję zdanych egzaminów. A ten ostatni zdasz spokojnie, nic się nie martw:tak:. A tak z ciekawości - co studiujesz?? Natomiast co do ruchów dziecka to póki co mam dokładnie tak samo jak Ty - czasem baraszkowanie na całego a czasem nawet kilka dni względnej ciszy. Ale ponoć to normalka!
cobra - gratuluję serdecznie pierwszych ruchów! super uczucie, nie? rybka, bąbelki... ciężko określić ale nie da się pomylić z czymś innym :-)
Anik79 - trzymam kciuki za wizyte, daj koniecznie znać jak poszło i pamiętaj o fotkach małego!

Ja mam wizytę jutro - jeszcze ktoś jutro idzie?
To ja tez się zgłaszam - mam jutro na 16.40. I to połówkową. Jadę na nią do Wrocławia więc pewnie odezwę się dopiero wieczorem albo w środę. Tak czy owak już teraz w strachu cała jestem:baffled: Ale może dowiem się wreszcie co pod sercem noszę. Dziś sniło mi się że dziewuszka i w dodatku nie jedna tylko dwie! :-D To z tego co widzę to conajmniej we trzy jutro będziemy się wizytowac :-) Ja już trzymam kciuki za Was babeczki!

Ostatnia edycja:
cześć kobietki:-)

mnie dziś od rana boli okropnie głowa...niestety dzieje się tak bardzo często:-(
Weekend miałam bardzo udany...mąż zabrał mnie do naszych przyjaciół do Krakowa- urocze knajpki i spacer po Kazimierzu...super było.:-)
Jak ja wam zazdroszczę tej pewności płci...ja nadal czekam na swoje 100% , usg najwcześniej pod koniec przyszłego tygodnia.

Cześć! Ja właśnie jem z Wami śniadanko:-)

Widzę, że sporo wizyt się szykuje dzisiaj i jutro:-)

Odrazu widać, że weekend się skończył bo coś zaczęło się dziać na bb

tez mialam miec wizyte jutro,ale nie ide:( nie dostalam jeszcze wynikow badan,a bez nich w sumie nie mam po co isc. pojde za tydzien
Ja dzisiaj rano byłam w laboratorium. Bo o 17 mam wizytę. Ale jakie to było straszne uczucie, kiedy rano nie mogłam nic zjeść:-(
Na dodatek sama muszę się doczłapać na wizytę, bo mój mąż pracuje do 18:-(
A jeszcze wizyta bez USG:-(

czarna_wiedźma studiuję Finanse i Rachunkowość.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i te dzisiejsze i te jutrzejsze:-)

zdec ja mam miec zrobiony filmik z usg,wiec usg bedzie:) zrobilam badania za kase w nfz,ale wyniki po tygodniu;/ czyli w srode.. pojde do niego za tydzien,bo bardziej mu na wynikach zalezalo

reklama
Witam dziewczyny!
Mi dziś się dobrze wstało szczególnie że mała uparła się żeby to tatuś zaprowadził ją do przedszkola ha ha ja mogłam chwile dłużej pospać:tak:
eagle-ale się uśmiałam a mój mężulek od rana wspomina jak gość dał rade założyć na głowe ochraniacz na buty:-D

nietka-oj chyba nie za bardzo wierze w działanie tego sprzetu:no:

Ja jutro też mam wizyte na 18 ale pewnie bez usg połówkowe zrobi pewnie dopiero za miesiąc.
Co do ruchów to czuje je od 3 tygodni a teraz to już są niezłe kopniaki i bardzo często się rusza niewiem a le wydaje mi się że jakoś wcześnie tym razem to czuje może mam już duże doświdczenie w tych sprawach hi hi

Do góry