reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ja póki co nie czuję nic, a na ostatniej wizycie to był koniec 17 tc mój gin powiedział, że ruchy to dopiero za około 5 tygodni będą odczuwalne. czyli około 22 tc. Zdziwiło mnie to mocno, że tak późno.

No to się zgadzam z Twoim lekarzem bo ja jestem w 20tc i nie czuje nic za bardzo, więc jak gin mówi, że czekać do 22tc to czekam cierpliwie :-D

reklama
Witam sie w ten poniedziałkowy snieżny poranek:-)
cały weekend gdzieś tam biegalam i nawet nie miałam czasu spokojnie przy komputerze posiedzieć:-)

Wszystkim mamusiom gratuluje udanych wizyt:-)

Mnie czeka dzisiaj wizyty połówkowa:-) do 17:45 muszę wytrzymać:-) nie moge ię juz doczekać żeby zobaczyć mojego synka jak sie zmienił przez te 5 tygodni:-) bo to że wszystko w porządku to wcale nie wątpię;-) mniejszy mam stres niż przed innymi wizytami - może dlatego że mały daje o sobie znać bardzo regularnie i bardzo mocno:-)

życzę miłego dnia

kajdusia - gratulacje za zajęie II miejsca przez Wiktora należą się również Tobie - co tym samym czynię:-) wkońcu miał najlepszą nauczycielkę:-):-):-)

Hej dziewczynki.
Ja dzisiaj mam totalny brak mobilizacji do ruszania się z domu, o pójściu do pracy nie wspomnę. :dry:

Telewizor kupiony. Plazma Panasonic 42'' (jak dla mnie straszna krowa) Fajna promocja była w Saturnie, za każde wydane 500zł dawali 100zł w postaci bonu podarunkowego...więc jak telewizor kosztowa 2600zł to jeszcze oddali nam 500zł bonów do wykorzystana w ciągu 5 lat (będę miała na ekspres do kawy)

:-D ekspres się na pewno przyda a super że nie wydacie na niego pieniążków :-D

Wracając jeszcze do chińskiego kalendarza to nam się narazie sprawdziło :tak:

Już działa :-)
I co było o nim napisane? Myślisz, że faktycznie uśmierza ból? Pewnie jednej tak a 10 innym nie. Ja mam niski próg bólu i pierwszy poród wspominam nieciekawie :baffled:

Wydaje mi się że to zależy od osoby i przede wszystkim od bólów jakie będziesz miała. Na brzuszne to zupełnie nie działa i na końcowe bóle krzyżowe też nic nie da, bo są one za mocne. Więc nie wiem czy warto wydawać kasę, a widzę że wcale nie małą bo 300zł:baffled:

Zdec ja mogę ci jedynie polecić Paslavskiego, tu masz opinie na jego temat Dr n med. Wasyl Pasławski, Bardzo Dobry ginekolog, Wrocław, Mediconcept. Trzebnica sz. im. Jadwigi Sląskiej - opinie w wyszukiwarce i rankingu lekarzy ZnanyLekarz.pl
Od siebie powiem, że jest konkretny jeżeli chodzi o informację na temat przebiegu ciąży. Ma specyficzne poczucie humoru ale potrafi pocieszyć i rozweselić (na każdej wizycie ukraińsko - polskie dowcipy są standardem :-D ). Minusem u niego jest to, że przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu (czwartek i sobota) w Mediconcepcie.
Dziękuję bardzo. Widzę że doktor pracuje w Trzebnicy w szpitalu i przyjmuje we Wrocławiu. Być może się skuszę, bo właśnie kogoś takiego poszukuję. W sumie jeżeli wszystko będzie w porządku, to chyba chciałabym urodzić w Trzebnicy. Gorzej jak coś będzie nie tak z dzieciątkiem (odpukać) to wtedy będę musiała zostać we Wrocławiu, bo tu lepszy sprzęt i opieka dla wcześniaków.
I takie błędne koło, bo ciężko zdecydować.:-(

Witam z rana:-)

Ja mąż rano wstaje do pracy to tak sie cieszę że nie muszę wstawać z nim:-).
Dobrze mi na zwolnieniu.
cały weekend przegadalismy na temat imienia dla synka bo nie mamy pomysłu. Dla dziewczynki jakos zawsze mówilismy że bedzie Zuzia a dla chłopca jakoś nigdy nie bylismy zgodni- więc teraz myslimy. Dobrze że to jeszcze duzo czasu:-).

Życzę miłego dnia a dla tych które mają dziś wizyty - wspaniałych wrażeń

Witam poniedziałkowo :-)

Ja tak jak Sayuri ruchy, delikatne czuję baardzo nieregularnie a wazyta dopiero za 1,5tyg.

Anik trzymam kciuki za wizytę &&&
Wydaje mi się że to zależy od osoby i przede wszystkim od bólów jakie będziesz miała. Na brzuszne to zupełnie nie działa i na końcowe bóle krzyżowe też nic nie da, bo są one za mocne. Więc nie wiem czy warto wydawać kasę, a widzę że wcale nie małą bo 300zł:baffled:
No fakt, cena nieciekawa i jak nie działa na bóle krzyżowe - takie chyba najgorsze to sobie podaruję. Wolę za to kupić chustę albo nianię elektroniczną;-)

dorotka u nas też problem z imieniem dla synka, dla córki już mamy dawno wybrane :tak:

Witam poniedziałkowo :-) zjadłam tak obfite śniadanie, że zaraz chyba pęknę :-D a jeszcze galaretka na mnie czeka :cool2:
Mam nadzieję, że sie dziś zbiorę i spotkam z przyjaciółką, chociaż znając mnie to ona wpadnie do mnie :-D

Powodzenia na wizytach dzisiaj! :tak:
A ja uciekam poleżeć, bo się czuję ciężka jak słonik :happy2::-D

witam w poniedziałkowy ranek:)
Athena to super promocję trafiłaś(zazdroszczę:) Bo też muszę kupić:/

I właśnie zaczęliśmy z maluszkami 5 miesiąc jeśli dobrze liczę:)

reklama
Do góry