reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Ja póki co nie czuję nic, a na ostatniej wizycie to był koniec 17 tc mój gin powiedział, że ruchy to dopiero za około 5 tygodni będą odczuwalne. czyli około 22 tc. Zdziwiło mnie to mocno, że tak późno.

No to się zgadzam z Twoim lekarzem bo ja jestem w 20tc i nie czuje nic za bardzo, więc jak gin mówi, że czekać do 22tc to czekam cierpliwie :-D

reklama
Witam sie w ten poniedziałkowy snieżny poranek:-)
cały weekend gdzieś tam biegalam i nawet nie miałam czasu spokojnie przy komputerze posiedzieć:-)

Wszystkim mamusiom gratuluje udanych wizyt:-)

Mnie czeka dzisiaj wizyty połówkowa:-) do 17:45 muszę wytrzymać:-) nie moge ię juz doczekać żeby zobaczyć mojego synka jak sie zmienił przez te 5 tygodni:-) bo to że wszystko w porządku to wcale nie wątpię;-) mniejszy mam stres niż przed innymi wizytami - może dlatego że mały daje o sobie znać bardzo regularnie i bardzo mocno:-)

życzę miłego dnia

kajdusia - gratulacje za zajęie II miejsca przez Wiktora należą się również Tobie - co tym samym czynię:-) wkońcu miał najlepszą nauczycielkę:-):-):-)

Hej dziewczynki.
Ja dzisiaj mam totalny brak mobilizacji do ruszania się z domu, o pójściu do pracy nie wspomnę. :dry:

Telewizor kupiony. Plazma Panasonic 42'' (jak dla mnie straszna krowa) Fajna promocja była w Saturnie, za każde wydane 500zł dawali 100zł w postaci bonu podarunkowego...więc jak telewizor kosztowa 2600zł to jeszcze oddali nam 500zł bonów do wykorzystana w ciągu 5 lat (będę miała na ekspres do kawy)

:-D ekspres się na pewno przyda a super że nie wydacie na niego pieniążków :-D

Wracając jeszcze do chińskiego kalendarza to nam się narazie sprawdziło :tak:

Już działa :-)
I co było o nim napisane? Myślisz, że faktycznie uśmierza ból? Pewnie jednej tak a 10 innym nie. Ja mam niski próg bólu i pierwszy poród wspominam nieciekawie :baffled:

Wydaje mi się że to zależy od osoby i przede wszystkim od bólów jakie będziesz miała. Na brzuszne to zupełnie nie działa i na końcowe bóle krzyżowe też nic nie da, bo są one za mocne. Więc nie wiem czy warto wydawać kasę, a widzę że wcale nie małą bo 300zł:baffled:

Zdec ja mogę ci jedynie polecić Paslavskiego, tu masz opinie na jego temat Dr n med. Wasyl Pasławski, Bardzo Dobry ginekolog, Wrocław, Mediconcept. Trzebnica sz. im. Jadwigi Sląskiej - opinie w wyszukiwarce i rankingu lekarzy ZnanyLekarz.pl
Od siebie powiem, że jest konkretny jeżeli chodzi o informację na temat przebiegu ciąży. Ma specyficzne poczucie humoru ale potrafi pocieszyć i rozweselić (na każdej wizycie ukraińsko - polskie dowcipy są standardem :-D ). Minusem u niego jest to, że przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu (czwartek i sobota) w Mediconcepcie.
Dziękuję bardzo. Widzę że doktor pracuje w Trzebnicy w szpitalu i przyjmuje we Wrocławiu. Być może się skuszę, bo właśnie kogoś takiego poszukuję. W sumie jeżeli wszystko będzie w porządku, to chyba chciałabym urodzić w Trzebnicy. Gorzej jak coś będzie nie tak z dzieciątkiem (odpukać) to wtedy będę musiała zostać we Wrocławiu, bo tu lepszy sprzęt i opieka dla wcześniaków.
I takie błędne koło, bo ciężko zdecydować.:-(

Witam z rana:-)

Ja mąż rano wstaje do pracy to tak sie cieszę że nie muszę wstawać z nim:-).
Dobrze mi na zwolnieniu.
cały weekend przegadalismy na temat imienia dla synka bo nie mamy pomysłu. Dla dziewczynki jakos zawsze mówilismy że bedzie Zuzia a dla chłopca jakoś nigdy nie bylismy zgodni- więc teraz myslimy. Dobrze że to jeszcze duzo czasu:-).

Życzę miłego dnia a dla tych które mają dziś wizyty - wspaniałych wrażeń

Witam poniedziałkowo :-)

Ja tak jak Sayuri ruchy, delikatne czuję baardzo nieregularnie a wazyta dopiero za 1,5tyg.

Anik trzymam kciuki za wizytę &&&
Wydaje mi się że to zależy od osoby i przede wszystkim od bólów jakie będziesz miała. Na brzuszne to zupełnie nie działa i na końcowe bóle krzyżowe też nic nie da, bo są one za mocne. Więc nie wiem czy warto wydawać kasę, a widzę że wcale nie małą bo 300zł:baffled:
No fakt, cena nieciekawa i jak nie działa na bóle krzyżowe - takie chyba najgorsze to sobie podaruję. Wolę za to kupić chustę albo nianię elektroniczną;-)

dorotka u nas też problem z imieniem dla synka, dla córki już mamy dawno wybrane :tak:

Witam poniedziałkowo :-) zjadłam tak obfite śniadanie, że zaraz chyba pęknę :-D a jeszcze galaretka na mnie czeka :cool2:
Mam nadzieję, że sie dziś zbiorę i spotkam z przyjaciółką, chociaż znając mnie to ona wpadnie do mnie :-D

Powodzenia na wizytach dzisiaj! :tak:
A ja uciekam poleżeć, bo się czuję ciężka jak słonik :happy2::-D

witam w poniedziałkowy ranek:)
Athena to super promocję trafiłaś(zazdroszczę:) Bo też muszę kupić:/

I właśnie zaczęliśmy z maluszkami 5 miesiąc jeśli dobrze liczę:)

reklama
Do góry