reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ale spokojny weekend na bb:szok::szok:, ale pewnie od jutra ruszy produkcja stron z kopyta:-)
athena83 - udało ci się zakupic jakiś telewizorek?
misialula - gratuluje dziewczynki:tak::tak:
eagle - ale sie usmiałam przy tych opowieściach z porodówek, moze nie bedzie tak źle;-)
zdec- najważniejsze ze masz juz egzaminy za soba, podziwiam, ze w ogole się do nich nauczyłas cos:szok::szok: a powiedz drogi taki sprzet do wykrywania tętna maluszka?

ja zmykam obejrzymy jakis filmik na kompie, miłego wieczoru:cool2:

reklama
O kurcze jak tu dziś cichutko :-) myślałam, że sporo do poczytania będzie, a tu jedna strona tylko, aż sie zdziwiłam :confused: ale mam nadzieje, że od jutra już będzie tu żwawiej :-D

witam :D
prage doniesc iz w sobote zaczelam 18tydzien, i tego otoz wieczoru poczulam ruchy mojego malenstwa. tym razem jestem pewna ze to wlasnie ''to''.akurat mialam reke na brzuchu,moje jelita nie potrafia tak wystrzelic :tak:

Cześć. Pospałam w ciągu dnia 2 godziny, mój synek też, przed chwilą się obudziliśmy, ciekawe kiedy zaśniemy później na noc :confused:
Dobrze, że w weekend dużo nie piszecie- jestem w stanie Was doczytać :-)

liliti- no to udał Ci sie mąż, do tego grzeczna córeczka, normalnie sielanka, fajowo :-D
nietka- witam nową mamusię :-) Dużo u nas na wątku trzylatków z 2006 :-)
hefi- gratuluję dziewczynki. Też podoba mi się imię Julka :-)
koriander- wspaniałe wiadomości!!! No i co za ulga, że jak nam przyjdzie kiedyś odwiedzić Amsterdam to nie będziemy spać na dworcu:-p :-D
eagle- witaj serdecznie! I gratuluję synusia do pary- fuksiara :-D A córa ile ma latek?
Klementinka, sealet- ja też uwielbiam tą piosenkę,a najbardziej w wykonaniu Turnaua i Magdy Umer- w ogóle polecam tą płytę Kołysanki- utulanki- tam są same takie cudeńka w ich wykonaniu- tak dla dzieci jak i dla dorosłych, wzruszające- miód na serce
anecznik- no to miałaś niezły ubaw wczoraj ze stadem pijanych chłopów :-DA dziś pewnie robisz za pielęgniarkę, co? :-) Naprawdę dziecko jeszcze nie słyszy głosów z zewnątrz? Ja myslałam , że już :-(
misialula- gratuluję dziewczynki
Zdec- gratuluję zdanych egzaminów! Jak dla mnie to jesteś rewelacyjna, zwlaszcza w tych okolicznościach, mamuśku, kiedy Ty w ogóle się tego wszystkiego nauczyłaś? :szok: Jeszcze raz gratki!! Ja też jeszcze dość słabo czuję ruchy, mimo, że to druga ciąża, w tamtej odczuwałam i szybciej i mocniej....
cobra- gratuluję ruchów maluszka :-)

Nie piszcie jutro za dużo, bo jak wrócę z pracy to nie dam rady nadrobić...

Ale spokojny weekend na bb:szok::szok:, ale pewnie od jutra ruszy produkcja stron z kopyta:-)
athena83 - udało ci się zakupic jakiś telewizorek?
misialula - gratuluje dziewczynki:tak::tak:
eagle - ale sie usmiałam przy tych opowieściach z porodówek, moze nie bedzie tak źle;-)
zdec- najważniejsze ze masz juz egzaminy za soba, podziwiam, ze w ogole się do nich nauczyłas cos:szok::szok: a powiedz drogi taki sprzet do wykrywania tętna maluszka?

ja zmykam obejrzymy jakis filmik na kompie, miłego wieczoru:cool2:

Zapłaciłam 150zł, ale teraz zastanawiam się dlaczego nie kupiłam tego za 200, które pokazuje na wyświetlaczu tętno:baffled:
Ale też jest ok, są słuchawki można słuchać i jest też kabelek przez który można nagrywać. Ale tego jeszcze nie opatętowałam;-)

witam :D
prage doniesc iz w sobote zaczelam 18tydzien, i tego otoz wieczoru poczulam ruchy mojego malenstwa. tym razem jestem pewna ze to wlasnie ''to''.akurat mialam reke na brzuchu,moje jelita nie potrafia tak wystrzelic :tak:
Super:-) Gratulajacie:-):-)

Mam pytanie do dziewczyn z Wrocławia, bo stoję przed momentem w którym mam zmienić ginekologa i zupełnie nie mam pojęcia na kogo......:-( Czy możecie jakiegoś polecić??:-)

Już działa :-)
I co było o nim napisane? Myślisz, że faktycznie uśmierza ból? Pewnie jednej tak a 10 innym nie. Ja mam niski próg bólu i pierwszy poród wspominam nieciekawie :baffled:

Mam pytanie do dziewczyn z Wrocławia, bo stoję przed momentem w którym mam zmienić ginekologa i zupełnie nie mam pojęcia na kogo......:-( Czy możecie jakiegoś polecić??:-)

Zdec ja mogę ci jedynie polecić Paslavskiego, tu masz opinie na jego temat Dr n med. Wasyl Pasławski, Bardzo Dobry ginekolog, Wrocław, Mediconcept. Trzebnica sz. im. Jadwigi Sląskiej - opinie w wyszukiwarce i rankingu lekarzy ZnanyLekarz.pl
Od siebie powiem, że jest konkretny jeżeli chodzi o informację na temat przebiegu ciąży. Ma specyficzne poczucie humoru ale potrafi pocieszyć i rozweselić (na każdej wizycie ukraińsko - polskie dowcipy są standardem :-D ). Minusem u niego jest to, że przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu (czwartek i sobota) w Mediconcepcie.

Ostatnia edycja:
reklama
Nie włączyłam komputera od piątku popołudniu i jestem pod wrażeniem ile w ciągu 2 dniu umiecie napisać. :) Przyznam, że gubię się jeszcze w tych wątkach, może za jakiś czas się to poukłada :)
Co do odczuwania ruchów wszędzie czytam, że w pierwszej ciąży czuje się je ok 20 tygodnia. Ja póki co nie czuję nic, a na ostatniej wizycie to był koniec 17 tc mój gin powiedział, że ruchy to dopiero za około 5 tygodni będą odczuwalne. czyli około 22 tc. Zdziwiło mnie to mocno, że tak późno.
A jeśli chodzi o kalendarz chiński to u mnie póki co nie pasuje... wychodzi na to, że na kilka miesięcy przed poczęciem i kilka po wypada mi czas tylko na dziewczynkę. A tu rzekomo ma być chłopiec. Ciekawe tylko czy to się jeszcze czasem nie zmieni ;-)
Pozdrawiam ciepło :blink: Przyda się bo niedawno ze spaceru wróciliśmy i zimnoooo brrr... wieje mocno i to potęguje jeszcze uczucie chłodu. Chciałabym aby się ta pogoda zmieniła bo teraz to mi ciężko się zmobilizować by z domu w ogóle wyjść. :zawstydzona/y:

Do góry