reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

a moja mala tak juz mocno kopie ze az sie zaczynam bac cały czas ja czuje jest strasznie ruchliwa:tak::tak::tak:
Może mała zostanie akrobatką :-D

Zapomniałam się wam pochwalic, że jestem juz w trzecim cyklu po poronieniu i chyba ogranizm sie ładnie uregulował. więc chyba już przestane uwazać, choć lekarz zalecał 3 miesiące :-)
Będę trzymać kciuki ze to, żebyś została mamą po raz drugi :tak::-)

A tu u mnie za tydzień wyskoczy że jednak dwie dziewczynki i szok he he:-D
Ale raczej trafił bo akurat była też Pani doktor(taka młoda i fajniutka babka) i też potwierdziła ze chłopiec:)
A co dobre jak zobaczyli co jeden maluch wyprawia to zaczęli się śmiać:-D a on chytrus jeden chciał włożyć swoją nóżkę do buźki:-D :-D :-D
Ciekawie to musi wyglądać :happy2: takie dwa szkraby na usg :-D a dzieciaki już widać cyrk odstawiają ;-) pewnie będą chłopaki :-D

reklama
Cieszę się że są same dobre wiadomości :-)

U mnie zaczął się remont łazienki. W zasadzie wczoraj mój facet i tata postanowili że niema co czekać do ślubu i od razu zaczną działać. Tak więc mam kupę gruzu w domu i masę do sprzątania ale co tam lepsze to niż pisanie pracy przecież :wściekła/y:

ewus2090 super,ze wszystko się dobrze układa, czuć w Twoich postach,ze jesteś dużo spokojniejsza:-):-) i to się teraz dla Twoich dzieci liczy najbardziej, gratuluję oczywiście odkrycia jednej zagadki czyli syneczka:-):-D

ewitka- ja już Ci dziś pisałam czego życzę Ci z całego serca!!!!!:-):-):-)

co do płci dziecka, ja to się na nic nie nastawiam, jak dziecko będzie chciało to samo pokaże:-):-) bo ucieszyłam się najpierw,że dziewczynka, potem padło podejrzenie na chłopaka, a teraz to już chyba nie chcę wiedzieć:-);-)

Mam samych braci więc może czas zrobić niespodziankę dla moich rodziców i dać im też wnuczkę:-D he he ale dwaj chłopcy też super:tak: Tylko jakoś tak ta Oliwka dla dziewczynki weszła mi od samego początku:) teraz muszę rozważać albo dwa imiona dla chłopców albo jedno dla chłopca a drugie Oliwka:)

Dobra dziewczynki uciekam..Czeka mnie ostatni w tym semestrze egzamin i z górki:))) Ale geografia, więc nawet się nie stresuję:-p

Ewitka
Gabryś rozmawia, ale nie całymi słowami, często zamiast nazywać coś po imieniu mówi swoimi skrótami np.autobus to u niego "du" i muszę prosić żeby powtórzył. Ale to ma po Tatusiu który zaczął rozmawiać w 2,5, więc cierpliwie czekam:happy2:

Kochane moje...

Zadzowniłam jednak do mojego gina żeby sie poradzić. Brzuch twardnieje, do tego pobolewania jak przed miesiączką...Już zaczęłam się naprawde denerwować... Mam brać no- spe i magnez czyli nic nowego...

anecznik- nie zazdroszcze tego remontu. u mnie na dniach też się zacznie- zabieramy się za sypialnię i pokój Maleństwa w jednym:tak:
ewitka- doskonale Cię rozumiem, bo też straciłam swojego Skarba. Najważniejsze, że wszystko wróciło do normy. Zyczę Ci powodzonka. :-D
czarna wiedźma, ewuś- jedynie się cieszyć że waga stoi w miejscu... Jeszcze zdążycie nadrobić:tak: Mi wpadło dopiero 1,5 kg a brzuchoool juz duziiii
zdec- ale musiałaś się rozczulić widząc te szkraby:) Niedługo Twoje Maleństwo tak będą podziwiać:tak:
athena83- słyszałam, że Mustella jest najlepsza...ale rzeczywiśćie cholernie droga... Ja stosuję pharmacis m podobnie jak część dziewczyn i oliwkę w żelu po kąpieli

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Idę kończyć krokietki i barszczyk, bo dziś wraca mój marynarz:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Ja pułki co używam zwykłej oliwki dla dzieci :-D przymierzałam się ostatnio do kupna kremu ale jak to u mnie zwykle bywa czas leci a ja wciąż tylko myślę o jego kupnie :-D Gdzieś czytałam że rozstępy w dużym stopniu zależą od genetyki, więc jeśli ktoś ma dostać to i tak dostanie bez znaczenia jakiego kremu używał, ale nie wiem ile w tym prawdy.
Używacie też zwykłych balsamów nawilżających, tych co przed ciążą??

Też czytałam że jak ktoś ma tendencje do rozstępów to i tak wyjdą, ale ja wolę się smarować i później nie mieć do siebie wyrzutów że nic nie zrobiłam żeby przeciwadziałać.

Witam po trzech dniach nieobecności:)
A ja ze swoimi słoneczkami wyszłam już ze szpila )
Zmartwiał mnie tylko waga...Bo zaraz 5 miesiąc a ja z dwójką dzieci jeszcze nic nie przytyłam;(((
Ale może teraz nadrobię :)))I za kilka tygodni napiszę "Boże dziewczyny nie mogę się ruszyć:))"

ewus - super, że z Maluchami wszystko dobrze i zmieniłaś lekarza, a wagą się nie przejmuj bo napewno zaczniesz rosnąć:-)

Dziewczynki uświadomcie mnie:)18 tydzień to 5 miesiąc tak???

ja też nigdy nie wiem który to miesiąc, bo różne źródła podają inaczej i nie wiem czego się trzymać

czesc dziewczyny kurcze znowu tyle do nadrobienia:-D:-D:-D

ale teraz chyba nie dam rady wpadłam własciwie sie tylko przywitac i zmykam do nauki a taks ie nie chce :no::no::no::no:
mąż robi rosolek wiec ja mam troche czasu na nauke bo nie musze stac przy garnkach dzisiaj hi hihi

a moja mala tak juz mocno kopie ze az sie zaczynam bac cały czas ja czuje jest strasznie ruchliwa:tak::tak::tak:

miłego dnia dziewczyny

Mój mały facecik też wariuje w brzuszku bardzo często i coraz mocniej:-)uwielbiam to uczucie

czytalam ze nie wolno pocierac ani szorowac brodawek bo to uszkadza nablonek i przez to traca wilgotnosc i jedrnosc
najlepiej podobno tylko masowac piersi zeby rozstepow nie bylo, tak mi radzila moja bratowa, bo potem jak dziecko sie urodzi to juz kosmetykow wcierac nie wolno

chyba nie będę się przejmować i nic nie będę nic robić z piersiami, co ma być to będzie, ja też czytałam coś o pocieraniu, ze nie powinno się zbyt intensywnie myć żeby nie zetrzeć jakiejś warstwy ochronnej

Lecę zaraz kończyć obiadek

Dzisiaj mamy wizytę księdza, bedzie od 16 chodził po kolędzie a teść już od 3 godzin siedzi w gotowości, wszystko ma już przygotowane:-) w zeszłym roku to co 5 minut chodził do okna i sprawdzał czy chodzi a potem wychodził co chwilę na klatkę i nasłuchiwał

reklama
Dzisiaj mamy wizytę księdza, bedzie od 16 chodził po kolędzie a teść już od 3 godzin siedzi w gotowości, wszystko ma już przygotowane:-) w zeszłym roku to co 5 minut chodził do okna i sprawdzał czy chodzi a potem wychodził co chwilę na klatkę i nasłuchiwał

to obie czekamy na ksiedza, tylko, że moj chodzi od 15 ale na razie cisza. Siedze przy kompie i jak zadzwoni to mu otworze :-D

Do góry