reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

lenaDTR wybacz,nie mam pamieci do nickow :D tymbardziej ze to bylo z 60stron temu:) conajmniej 40 ;p
czyli w sobote zaczynam 5mc,super:)

reklama
ewus witaj "w domu" :-) Bardzo sie ciesze ze masz nowego lekarza, to bardzo wazne. no i badania na pewno cie uspokoily, gratuluje wynikow i synka + niespodzianki! :-D Brzuch szybko nadrobi, ja do 18-19tyg mialam takie wybrzuszenie i chodzilam w starych spodniach a teraz z dnia na dzien mi rosnie :szok: jutro ide na polowanie na spodnie ciazowe

ewus strasznie się cieszę że zmieniłaś tego babsztyla i trafiłaś do jakiegoś kompetentnego lekarza:-)
Gratuluję synka:-) Może drugi dzidziuś okaże się dziewczynką i będzie parka:-)
Ale teraz będzie ciężko określić, które z dzieci już ma określoną płeć:-)

ewus jak to dobrze ze wkońcu trafiłaś na normalnego lekarza:-) super że z maluszkami wszystko dobrze :-) no i gratuluje synka :-) brakuje tu chłopaków :-)

wczoraj kolega był ze swoją dziewczyną na usg - ona ma termin na kwietnia, do tej pory lekarz twierdził że chłopak- wczoraj zmienił zdanie i powiedział że dziewczynka:-) i po tych wiadomościach zaczęłam sie zastanawiać czy mój Oskarek w poniedziałek nie zamieni się w Oskarkową hahaha:-)

czesc dziewczyny kurcze znowu tyle do nadrobienia:-D:-D:-D

ale teraz chyba nie dam rady wpadłam własciwie sie tylko przywitac i zmykam do nauki a taks ie nie chce :no::no::no::no:
mąż robi rosolek wiec ja mam troche czasu na nauke bo nie musze stac przy garnkach dzisiaj hi hihi

a moja mala tak juz mocno kopie ze az sie zaczynam bac cały czas ja czuje jest strasznie ruchliwa:tak::tak::tak:

miłego dnia dziewczyny

Ewuś super, że wszystko Ok, a wagą się nie przejmuj, jeszcze zdążysz przytyć. Ale fajnie, ze na czerwcówkach będą bliźniaki!
Ewa2323 masz synka w podobnym wieku do mojego, mój dzisiaj skończył 2 latka i 8 miesięcy, na szczęście z chorobami mamy raczej spokój, a jak coś go dopadnie, to udaje nam się wyleczyć domowymi sposobami, mam nadzieję, że to rezultat długiego karmienia piersią (do 18-ego miesiąca). Zobaczymy co będzie jak pójdzie do przedszkola :-/ Niewesoło u ciebie, ze tak wcześnie maly ma problemy z uszami, bo to strasznie lubi powracać, oby dobrze się skończyło. A jak wygląda sprawa z mówieniem twojego synka? Bo mój dopiero sie rozkręca, co prawda mówi całymi zdaniami, ale na wiele rzeczy mówi po prostu TO. I ciągle na siebie mówi TY.
Co do rozstępów, kolejny przyziemny , a jakże istotny problem :-). To ja używałam głównie Gerbera, nic nowego się nie pojawiło, ale to pewnie tylko ze względu na to, ze miałam mały brzuch i rósł w miarę regularnie.
Zapomniałam się wam pochwalic, że jestem juz w trzecim cyklu po poronieniu i chyba ogranizm sie ładnie uregulował. więc chyba już przestane uwazać, choć lekarz zalecał 3 miesiące :-)

Ostatnia edycja:
ewus strasznie się cieszę że zmieniłaś tego babsztyla i trafiłaś do jakiegoś kompetentnego lekarza:-)
Gratuluję synka:-) Może drugi dzidziuś okaże się dziewczynką i będzie parka:-)
Ale teraz będzie ciężko określić, które z dzieci już ma określoną płeć:-)
No tak skrycie i po cichu liczę że może parka:)) Ale aby zdrowe:)
Anik79 he he może i tak wyjść że będzie Oskarkową:-D
A tu u mnie za tydzień wyskoczy że jednak dwie dziewczynki i szok he he:-D
Ale raczej trafił bo akurat była też Pani doktor(taka młoda i fajniutka babka) i też potwierdziła ze chłopiec:)
A co dobre jak zobaczyli co jeden maluch wyprawia to zaczęli się śmiać:-D a on chytrus jeden chciał włożyć swoją nóżkę do buźki:-D :-D :-D

w koncu doczytalam
co przewracalam strone to kolejna mi dochodzila, juz myslalam ze nie dojde do konca

glowa mnie boli,dosc mocno ,a tak poza tym to chyba wszystko ok. za bardzo nie wypoczne,dzis znow do pracy :no:

cobra a jakie masz cisnienie? przy takich omdleniach i bolach glowy powinnas mierzyc sobie
w kazdej przychodni mierza, chyba ciezarne maja za darmo

Chciałam się zapytać was, a w szczególności mam, które już rodziły i karmiły piersią czy przygotowywałyście jakoś piersi?? hartowałyście je żeby później nie mieć przeróżnych problemów, szczerze mówiąc to prawie nic nie wiem na ten temat, może macie sprawdzone pomysły? Przepraszam jeśli to jest jakieś dziwne pytanie ale słyszałam od kuzynki że on atarła sobie brodawki gąbką podczas kąpieli, inna mówiła ze naprzemiennie zimną i ciepła wodą natryskiwała....
czytalam ze nie wolno pocierac ani szorowac brodawek bo to uszkadza nablonek i przez to traca wilgotnosc i jedrnosc
najlepiej podobno tylko masowac piersi zeby rozstepow nie bylo, tak mi radzila moja bratowa, bo potem jak dziecko sie urodzi to juz kosmetykow wcierac nie wolno
A własnie a'propos rozstepów to smarujecie się czymś? Chodzi mi oczywiście nie tylko o piersi ale tez i o brzuch. Moje szwagierka używa jakichś super kremów za 100zł i mówi że niby działa. Ja używam masła kokosowego i kakaowego z Ziai za 10zł po każdej kąpieli i jak dotąd tez żadnych rozstępów nie mam nigdzie. A może jest jakiś faktycznie super środek działający w kazdych warunkach?? :confused:
ja uzywam olejku dla ciezarnych WELEDA
bardzo sobie chwale go, nawet usunal mi male rozstepy na udach
zawsze po kapieli go wmasowuje w uda, brzuch i piersi

ewus i zdec super wiesci

reklama
Do góry