reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Kasiek róznie ciąże są liczone jeśli 2 tyg temu to masz rzeczywiście 2 tygodniową ciążę ale ginekolodzy liczą i tak od ostatniego dnia miesiączki więc pewne będą liczyli że to m-c bo przygotowuje się macica i takie tam np. u mnie okres 10.09 a zaszłam 22.09 teoretycznie to mam dziś równy m-c a u gina to juz 1,5 m-ca

reklama
teresalucyna popieram slowa Kasiek1983 odczekaj ze dwa dni a potem do jego mamy. Niech wie jak sprawa stoi. :tak:

Witam kolejne nowe mamusie:-) powoli się gubię:eek:hihi

Ja mam lat 27 :tak:

Już po wizycie u dentysty...nieststy NIE ostatniej:eek:. Niby jest już dobrze, ale pan doktor stwierdził że jeszcze poczekamy, bo musi być 100% suuuper. No i pewnie to lepiej, bo ważne żeby dokładnie ząbek wyleczyć:tak:Poza tym dentysta bardzo przyjemny, dowcipny, a co ważne nic nie boli mimo tego, że bez znieczulenia:szok:. To akurat mnie zaskoczyło, bo poprzednie leczenie kanałowe u innego dentysty pamiętam dokładnie i bardzo boleśnie:eek::no:

anecznik wszystko zależy na jakiego lekarza trafisz i jaki szpital...ja w pierwszej ciąży chodzilam na NFZ w drugiej prywatnie i nie odczulam innego traktowania w szpitalu. Teraz tez chodzę prywatnie, mam zaufanie to tej pani ginekolog. Poza tym wizyta w porównaniu z innymi lekarzami w mojej okolicy dość tania. A właśnie ile płacicie za wizyty prywatne u waszych ginekologów??? Ja za samą wizytę 50zł a usg chyba 30zł

Ja mam 26 lat:-D
Jak sie dzisiaj czujecie czerwcowki;-)
Ja po wizycie u lekarza juz i oczywiscie tylko sie zdenerwowalam:no:.Z polozna zobacze sie najwczesniej w 10 tyg. ciazy.Chcialam sobie wziasc sczepionke na swinska grype ale oczywiscie jeszcze nie maja i musze sie pytac znowu za dwa tyg.Wogole to lekarz byl jakis nieprzyjemny.O wszystko musialam sie go pytac bo nic nie robil tylko stukal w komputer a ja siedzialam jak glupia.Nawet o spodziewana date porodu musialam sie zapytac bo zapomnial mnie chyba poinformowac:wściekła/y:Szkoda gadac.Mam nadzieje ze chociaz polozna bede miala w porzadku :confused2:

Hej dziewczyny :rofl2:
wow ile napisane ;-)

Co do wieku to ja mam 26 latek:-)
Od rana dzisiaj chodze spiaca :/ Normalnie nic mi sie nie chce taka zamulona jestem :/
Niby jesc mi sie chce ale jak otwieram lodowke to rezygnuje ...dobrze bo jeszcze zdaze przytyc ;-)
No i drazliwa jestem ....buuu

teresalucyna cholera no ,chlopy to debile !!Bardzo wspolczuje Ci sytuacji jaka zaistniala ,napewno nie jest Ci latwo ...ehh ci faceci !!

anecznik Ja pierwsza ciaze chodzilam cala prywatnie .Jakos wizyty prywatne dla mnie sa lepsze chociaz nie wiem czemu hehe.Niby takie same jak z NFZ ale zawsze chya inaczej lekarz podchodzi ..albo mi sie tak wydaje ... no i minusem napewno jest badania za kase :/
Ja teraz bede miala prowadzona ciaze w UK no i tam tylko panstwowo ..ale na bank bede tez jezdzic do polskiej kliniki prywatnie co jakis czas :-)

kasiek1983 ja tez ciagle czuje jak bym miala dostac @ :-)

Dziewczyny lykacie juz kwas foliowy i witaminy ??

kurde tyle nas tutaj jest ciezko mi jeszcze Was spamietac ;-)

kama83 ooooo widze ,ze z UK jestes :-)
Ja tez mieszkam w uk i tam bede miala prowadzona ciaze .
Powiec mi jak to tam wyglada bo narazie jestem na urlopie w PL do 8 listopada wiec tutaj sie dowiedzialam o ciazy . Gdzie mam sie udac po powrocie do gp najpierw??

reklama
anecznik ja pierwszą ciążę chodziłam na NFZ. I nie polecam. Drugi raz tego błędu nie zrobię. Możliwe że miałam pecha, ale teraz wiem że jak nie zapłacisz to nie będziesz miała dobrze wszystkiego zrobionego.

teresalucyna rzeczywiście może dobrym pomysłem będzie pogadanie z teściową, może ona ma jakiś wpływ na synka, bo rzeczywiście zachował się jak jakiś młody gówniarz który się przestraszył (sorki za dosadność) ale denerwują mnie tacy faceci:wściekła/y::wściekła/y: bo kobieta nie może powiedzieć że odchodzi :wściekła/y::wściekła/y: Żądam równouprawnienia!!!

Gosia nie zazdroszczę ci tych wizyt u dentysty. Też bym się musiała za zęby wziąć, ale jakoś strasznie mi się nie chce:laugh2:

Vanilka witaminy to w obecnej sytuacji podstawa, ja od dwóch miesięcy biorę Feminatal800.
Rzeczywiście zgadzam się że strasznie ciężko was wszystkie spamiętać i strasznie dużo produkujecie stron:laugh2::laugh2:

Wracam po 2godzinach a tu kurcze 2 strony!!:szok::szok::laugh2::laugh2:

pati1159 masz rację nie ma co się przejmować wiekiem:laugh2: Grunt to być młodym sercem:laugh2::laugh2:

Do góry