reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

W takim razie źle zrobiłam suwaczek... :( ostatni @ 21.09.09, prawdopodobne zapłodnienie 05.10.09.... może to zbyt wcześnie żeby nawet była to ciąża? może po prostu się @ opóźnia... ale testy? hmm... na razie sobie nie robię zbyt dużej nadziei bo tak naprawdę to nigdy nie wiadomo. Ale będę dbać o siebie jak bym nosiła fasolkę ;)

reklama
anecznik ja pierwszą ciążę chodziłam na NFZ. I nie polecam. Drugi raz tego błędu nie zrobię. Możliwe że miałam pecha, ale teraz wiem że jak nie zapłacisz to nie będziesz miała dobrze wszystkiego zrobionego.
nie może powiedzieć że odchodzi :wściekła/y::wściekła/y: Żądam równouprawnienia!!!
racja teraz tylko kasa wszedzie :/

Ja tez musze dzisiaj kupic witaminki i lykac ,kwas lykam juz jakis czas :-)

Kasiek1983 ja bym nie wytrzymała, miałam ostatnią @ 20.09. i już zdążyłam zrobić 3 testy. Jeden za wcześnie :zawstydzona/y: bo już nie mogłam się doczekać :laugh2: drugi pokazał słabą drugą kreskę po kilku minutach, więc pomyślałam że może za długo czekałam:laugh2: Ale trzeci - wczoraj to już dwie kreski jak w mordę :tak::tak::tak: Teraz czekam tylko na potwierdzenie u lekarza.

Dziewczyny a tak właściwie to w którym tygodniu się wybraliście do lekarza żeby już coś było widać?

kasiek1983 a moze zrob sobie jeszcze tescik co ?Ale badanie moczu w przychodni ...jak z moczu wyjdzie to juz na 100 % bedziesz :-)
Ja tez niedowiarek jestem i chyba dzisiaj sobie nastepny zrobie test .

U mnie ostatnia @ 16.09 .zaplodnienie kurcze nie mam pojecia bo czesto sex byl :zawstydzona/y:
Jak bylam u gina dwa dni temu to mowil ze bardzo wczesna ciaza i pecherzyk ledwo co bylo widac :/mam isc za dwa tyg .

Gosia tak czytam że masz jakiegoś fajnego taniego gina.
Mój niestety to impreza dość kosztowna (70zł wizyta + 80zł USG):wściekła/y::wściekła/y:
No ale cóż, życie dziecka jest bezcenne:-D:-D

Ja kwas foliowy łykam odkąd dowiedziałam się o fasolce (dosłownie po zrobieniu testu wsiadłam w auto i pomknęłam do apteki hihi), bo jak już pisałam nie planowaliśmy tego maleństwa:sorry:ale skoro jest to czekamy i cieszymy się:tak::-) Witamin narazie nie biorę, bo gin mówiła że narazie mam wziąć to opakowanie kwasu do końca, a potem kupić witaminy (najlepiej Feminatal metafolin 800), bo razem nie można tego brać, gdyż Feminatal ma już kwas foliowy w składzie:tak:

Jeśli chodzi o wizyty na NFZ to jak pisałam w pierwszej ciąży na takie chodzilam. Pierwszej Pani doktor podziękowałam po 2 wizycie, gdy wreszcie zrobiła usg i powiedziała z IRONICZNYM UŚMIECHEM :"to jest ta pani rzekoma ciąża, ale ja nie powiedziałabym że to ciąża":szok: Dodam że usg było normalne przez brzuch na początku ciąży, więc nie wiem co ona mogła tam zobaczyć:eek: Kolejna gin na NFZ była super. Byłam bardzo zadowolona. A do tej co teraz chodze prywatnie zaczęłam chodzić jak się leczyłam żeby zajść w ciążę z Wojtusiam i już tam zoatałam:-D Jest super i nie zdziera kasy, bo jak z Wojtusiem miałam dodatkowe kontrole, bo robilo się rozwarcie, to umawiała się ze mną w szpitalu jak miala dyżur i wtedy nic nie placilam za badanie

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry