reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

pytam o to tylozgięcie, bo niestety kobiety które je mają w ciąży cierpią na bóle krzyżowe- ja niestety od 17 tyg zaczęłam je odczuwać i aż mam stracha co bedzie dalej, jak macica zacznie bardzej naperac na kregosłup- nie mówiąc już o porodzie :szok:

reklama
pytam o to tylozgięcie, bo niestety kobiety które je mają w ciąży cierpią na bóle krzyżowe- ja niestety od 17 tyg zaczęłam je odczuwać i aż mam stracha co bedzie dalej, jak macica zacznie bardzej naperac na kregosłup- nie mówiąc już o porodzie :szok:

ja tez mam i niestety w moim przypadku to co piszesz się sprawdziło:-( bóle krzyżowe podczas porodu - nic miłego - ale do przeżycia - jak widać:-)

tak myślałam,że o to chodzi, nie chciałam Cię straszyć,mnie już też dokucza kręgosłup, ale i tak wiem,ze najgorsze jeszcze przede mną, a po pierwszej ciąży jestem o tym niestety przekonana :-(

Cześć dziewczynki!
Melduję się wyspana, ale kaszląca :-(
misialula- witaj wśród nas:-)
Ewitka- ale mądra babeczka z Ciebie, pięknie to wszystko ubrałaś w słowa!
ewa2323- dużo zdrówka dla Twojego synka, u nas zapalenia ucha nie było, ale był też niedosłuch... Bardzo długo męczyliśmy się z podjęciem decyzji- wycinać, czy nie, ale teraz jestem zadowolona- mały nie choruje, a bardzo odżył- nawet pani w przedszkolu powiedziała, że po zabiegu to zupełnie inny chłopiec... Dzisiaj ma badanie słuchu, sprawdzimy, czy wszystko jest ok... Nie rezygnuj z pisania z nami, użyłaś niefortunnie jednego slowa, na przyszłość będziesz bardziej uważała i tyle ;-)
Kasiulka- tak, w poniedziałek miałam ściągnięte. A powiedz mi jeszcze, czy próbowałaś ściągnąć kasę z ubezpieczenia po tym rozcięciu? Bo ja mam taki zamiar, jestem ciekawa ile można uzyskać? :-p:sorry2:
sealet- no na razie nie do końca jest sprawny, ale to się da przeżyć, przeszkadza mi ten "prąd"... Uważaj na siebie w pracy, jak Cię będzie bolał brzuch to może się zwolnij, co?
czarna wiedźma- ale posta walnęłaś :szok: Powodzenia w pisaniu magisterki, podziwiam, podziwiam...Koszmarów na szczęście nie mam, na początku ciąży miałam jakieś dziwne i pokręcone sny, ale już minęły... Co do smarowania to polecam krem na rozstępy Gerbera i olejek dla ciężarnych z Rossmana!- wszystko tanie i ładnie pachnące :-)
Koriander- kurs tkania? :baffled: Fajnie, ale to chyba nie tak bardzo intelektualne zajęcie, co? Piotruś zdrowy, tylko trochę kaszle, zobaczymy jeszcze jak to badanie słuchu dzisiaj...
Żyrafka- ja nie hartowałam sobie piersi i nie miałam problemu z karmieniem,owszem ból brodawek na początku jest i pewnie będzie- nie wierzę w jakieś specjalne sztuczki ...
anecznik- wszystkie nasze maluchy preferują teraz nocny tryb życia, bo my jesteśmy takie bezczelne, że w tym czasie ich nie bujamy :-D
Anik- jednak będziemy nocować w tym hotelu Gryf, czyli nasze poprzednie ustalenia mogą być aktualne, ale fajnie :-) A myślałam, że się będę tam straaasznie nudzić... Co do polisy to wkrótce skorzystasz z opcji- urodzenie dziecka :-D
askut- miłej kolędy!
Zdec- to zależy od polisy, ale chyba większość ma taką opcję, mi wypłacili nawet po porodzie, bo miałam cesarkę i byłam w szpitalu 4 dni

Uciekam., na razie

A własnie a'propos rozstepów to smarujecie się czymś? Chodzi mi oczywiście nie tylko o piersi ale tez i o brzuch. Moje szwagierka używa jakichś super kremów za 100zł i mówi że niby działa. Ja używam masła kokosowego i kakaowego z Ziai za 10zł po każdej kąpieli i jak dotąd tez żadnych rozstępów nie mam nigdzie. A może jest jakiś faktycznie super środek działający w kazdych warunkach?? :confused:

Ja od koleżanek które rodziły słyszalam, że nie ma nic lepszego niż smarowanie się zwykłą dzieciecą oliwką, ale ja jak wyjdę z wanny to zawsze o tym zapominam :-D

Nie cobra nic z tych rzeczy. On po prostu uwielbia swój samochód i w niego inwestuje.:zawstydzona/y:
Dziewczyny mam takie pytanie z innej beczki:
W polisie ubezpieczeniowej mam coś takiego jak: Dzienne świadczenie szpitalne? Czy któraś z was kiedykolwiek z tego korzystała?
Jak dzwoniłam do Warty to kobieta mi powiedziała że warto to składać, bo może anuż rozpatrzą prośbę o wypłatę tego świadczenia pozytywnie.

Nie wiem jak tam u Ciebie w Warcie, ale w PZU mam za każdy dzień spędzony w szpitalu jakiś tam grosz (nawet nie wiem jaki) :zawstydzona/y:

Cześć dziewczynki!
Melduję się wyspana, ale kaszląca :-(

Anik- jednak będziemy nocować w tym hotelu Gryf, czyli nasze poprzednie ustalenia mogą być aktualne, ale fajnie :-) A myślałam, że się będę tam straaasznie nudzić... Co do polisy to wkrótce skorzystasz z opcji- urodzenie dziecka :-D

Uciekam., na razie

ale super:-) jezeli to faktycznie Gryf to najlepiej umówmy sie ok 18 przy Trzech Krzyzach ty będziesz miał rzut beretem:-) a mnie mąż poprostu po basenie podwiezie:-)

kuruj sie kochana bo jak dalej bedziesz kaszląca to jak wypijemy jutro to zimne piwko;-):cool2:

czarna wiedzmo ja sie smaruje maselkiem kakaowym Ziaji, oraz mam jakis naturalny krem z oliwa z oliwek, obydwa uwielbiam i nie zamierzam kupowac jakichs cudakow za wygorowane pieniadze bo po pierwsze za czesto zapominam sie smarowac :-):-p a po drugie w nie nie wierze, kwestia dobrego marketingu ;-) Zdam wam relacje na koniec ciazy ile mam rozstepow :-D

misiaula wiec ty tez z daleka piszesz :-D Witaj na forum, powiedz jestes zadowolona z prowadzenia ciazy w szkocji? Wiele sie juz skarzylo, ja czasami sie powkurzam na cos ale ogolnie nie jest chyba zle..

Kajdusia a syropek z cebuli pijesz? :-D Co do tkania, to im mniej inteligentne zajecie tym ostatnio lepiej mi wychodzi :-D A na ASP zawsze to tkanie troche bardziej kreatywne, rowniez projektowanie nadrukow na tkaninach i sitodruk do tego, wiec nie powinno byc nudno ;-)

Wczoraj zasiadlam z mezem do "powaznej" rozmowy na temat wyboru imienia dla corci... oj ciezko nam bedzie, ja nigdy nie mialam typow ani ulubionych imion dla dzieci..uffff

Jechałam przed chwilą windą, a tam były w wózeczkach takie dwa śliczne, malutkie bobaski:-):-):-)
Aż mi się cieplutko na sercu zrobiło, że jeszcze kilka tygodni i mój bąbelek też tak będzie wyglądał:tak::tak:

reklama
Do góry