reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

reklama
hej mamuski
no myslalam ze temat mniamania:-):-) naszych dzieciaczkow to tez temat na czerwcowe mamusie.........moze stad taka cisza....kazda czeka az inna zapoda jakis watek hahah.......
my dzisiaj z corcia po milym spotkaniu z kolezankami z dziecmi fajnie było, moja mala stake lapala za raczke inna dziewczyne choc starsza o 2 miesiace i byla awantura o zabawke hahah.........:-D:-D:-D
zreszta noc mielismy marna , mala wstawala na jedzenie o 22,30- 1-4-7 rano z tym ze o 4 to sobie pogadac chciala wiec przeszlo godzine oka nie zmruzylam......kurde kiedy ona przespi cala noc???
:-(

Mój od 20.00 do 2-3 spi, a później to juz co 2 godziny cycusia chce i sie kręci. Tez czekam aż przespi cała noc.:-)

Gabi idzie spac juz o 8 wieczorem:-) budzi sie kolo 12 i 4 na jedzonko ale zje na spaniu,nigdy sie nie wybudza,a spi do 6,7,teraz jakas nerwowa sie zrobila,ciagle sie zlosci:wściekła/y: chyba zabki atakuja:-D

Na szczescie Gabi mi sie ne wybudza w nocy,ale Viki czesto tak robila,czasami 2 h by sie bawila,Gabrysia na szczesie woli dokazywac w dzien:-D

A ja się pochwalę, byliśmy z małym w środę w kinie. U nas organizowane jest multibebe kino w środę zawsze o 12.00 stej.
:-) Filmy lecą normalne dla dorosłych, ale można przyjść z takim brzdącem. Na środku sali stoją przewijaki z pampersami, mata edukacyjna i zabawki jakby się jakiemuś dziecku nudziło. Dźwięk jest zciszony i panuje półmrok, światła nie są do końca zgaszone. Piter super, cały film był grzeczny, gadał do ekranu i ogólnie było śmiesznie, bo było dużo takich małych brzdących. Część spała, część płakała, część gadała sobie. :laugh2::laugh2: Ale fajnie było

Witam

Jestem juz na wyspach :-) od wtorku wieczorem ;-)
Od wczoraj sie zbieram, zeby Wam napisac i sie zebrac nie moge co chwile cos ;-)mimo ze maz posprzatal przed naszym powrotem to i tak po swojemu musialm porzadki porobic, dziecmi si ezajac, rozpakowac, poukladac, poprac, poprasowac, gotowac:tak: zawsze soc do roboty jest w domu. Na spacerku jeszcze nie bylismy bo pogoda nam nie pozwala.

Lot minal nam super (i do PL i z powrotem) az dziw ze mam takie grzeczne dzieciaczki :-) Alanek 2 razy spal, przygladal sie jak siostra sie bawi i sam troszke sie pobawil i poprzytulal z mamusia. Sandrunia pieknie malowala no i oczywiscie bawila sie jak zwykle swoimi konikami ponny :-) Na lotnisku czekal na nas juz tatus caly steskniony za swoimi slonkami :tak:No i musze sie pochwalic, ze tatus ma pracke :-) 2 tydzien ale zawsze cos :tak::-)

Wiec tak:
W PL pozalatwialam wszystko co chcialam :-) uff :-)

Reaktywowalam sie na studia :tak: No i takim sposobem po tylu latach wrocilam na uczelnie:-) teraz zostallo mi tylko pisac prace mgr w Visual Basic ;-)i wysylac maile promotorce :-)
Tramwajami najezdzilam sie za wszystkie czaasy :-) Sandrusia zachwycona wycieczkami krajoznawczymi, a Alanek cale podroze przesypial w wozku :-)

Zrobilam tez corci badania, wszystkie wyszly prawidlowo. Na bilansie 4 latka pediatra dosluchal sie szmerow nad serduszkiem wiec musialam skonsultowac to z kardiologiem, denerwowalam sie jak cholera bo moja mama mioala wade serca. Ale na szczescie na strachu sie tylko skonczylo. Lekarz powiedzial, ze jest szmer, ktory sie nazywa niewinnym szmerem i to nie jest bron boze zadna choroba czy wada tak poprostyu sie zdaza u malych i szczuplych dzieci, jak Sandrusia nabierze masy i urosnie to szmer przestanie byc slyszalny. Bardzo fajny lekarz pobadal ja na wszystkie sposoby UKG, EKG, osluchanie no i oczywioscie wszytsko mamusi opowiedzial bo chyba ja bylam bardziej przerazona niz ona. Na cale szczescie wszytsko jest ok.

A z Alanka bioderkami mowia ze wszystko dobrze, ale skierowania na USG mi dac nie mogli, a prywatnie nie bylo miejsc wiec dzis poszlysmy juz tu w Omagh i lekarz zrobil USG i powiedzial, ze z bioderkami jest w szystko w najlepszym porzadeczku super bo tez sie przejmowalam. Pediatra w PL dopatrzyl sie tez ze Alankowi za szybko zaczelo sie zarastac ciemiaczko, kazal skonsultowac z neurologiem, ale niestety wolny termin diopiero 24 listopada. Wiec tego nie zdazylam zalatwic. Zostalo mi tylko poproszenie o badanie tu na wyspach ale szczerze mowiac to nie wiem gdzie sie udac :sorry:

Od przedwczoraj synus dostaje jabluszko bardzo chetnie je i az sie trzesie do sloiczka :-) i teraz juz poleci jedno za drugim :-)Mialam zamiar wprowadzac mu inne jedzonko po skonczeniu pol roczku, ale on jest taki nienazarty, ze nasze jedzenie oczami pochlania i zlosci sie ze on w tym momencie nic nie je wiec trzebabylo przysmpieszyc sloiczkowanie ;-):-) Odczekamy pare dni i zjemy marcheweczke :-)

Co do spania w lozku to nasze maluchy przychodza dopiero nad ranem ;-)zeby sie tatus do pracy wysypial ;-) wczesniej tez ni euczylismy spania w lozku bo w 4 ciezko sie wyspac, a i zeby zazdrosci czasem nie bylo ;-)

Co do szczepien to strasznie sie ich bije jeszcze po obejrzeniu wywiadu z panem dr Piotrem Beunem to juz wogole nie wiem co myslec. U nas maja byc obowiazkowe szczepienia dla dzieci w wieku przedszkolnym i szkolnym i trzese dupa jak nie wiem co. Juz nam przyszlo zawiadowmienie o szczepieniu i bilansie na 24 listopada. Tylko ze cholera nie pisze na jakie szczepienie. Wiem ze w PL mialaby miec teraz szczepienie przeciwko ospie, odrze itp ale jej nie szczepielam.

adapterek Alanek tylko na cycu. Teraz dopiero zaczynam ywprowadzac jedzonko sloiczkowe i picie inne niz mleczko.

zielona u nas czesto jest tak samo jak i u was choc zdaza sie tez ze jak zasnie o 20 to budzi sie pierwszy raz po 2 i potem dopiero o 6. Nie wiem co si epozmienialo temu memu synusiowi bo spal tak ladnie od 21 do 6-7 bez zadnej pobudki.

Martusia - dobrze że badanka wyszły dobrze zarówno u Sandry jak i u Alanka - szkoda że niewpadłyśmy na siebie gdzieś hehe może jak wiosną czy latem zajrzysz do domku to sie poprostu umówimy :tak:. bo jak tak zimno to niechce mi sie zadaleko wypuszczać w miasto z młodym.

11 mieliśmy gości , Oskar był zachwycony koleżanką - na zamkniętym wrzuciłam foty . Ach jakbym miała taką 2 na codzień to warjatkowo murowane:-):-)

reklama
Andzia dalabys rade,jabez mojej parki zycia sobie nie wyobrarzam:-D:-D:-Dnigdy nie myslalam ze dzieci tak uzalerzniaja:-D:-D:-D:-D
Oj bardzo uzależniają :tak::tak:, my już planujemy siostrzyczkę w lato jak Pitrek skończy rok zaczniemy się starać :-)
A swoją drogą ciekawe, która z nas pierwsza będzie w kolejnej ciąży ;-)

Do góry