reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2009

:-) Ja słyszałam same pochlebne opinie na temat szkoły rodzenia. Fakt nikt za nas nie urodzi, ale myślę, że warto chodzić, bo tam są ćwiczenia i informacje dotyczycą nie tylko samego porodu, ale również ciązy, połogu i opieki na niemowlęciem i sądzę, że warto zaczerpnąć rady ekspertów, zwłaszcza przy pierwszym dziecku i jak nie można liczyć na pomoc babci, albo innych doświadczonych mam:-) Ja właśnie jestem w takiej sytuacji :-(A wiadomo mąż wie mniej ode mnie :tak:Lepiej wcześniej rozwiać wątpliwości niż potem się stresować. A czy warto to każda z nas musi ocenić sama, bo ile osób tyle opini. ;-)
Pozdrawiam ;-)

reklama
Ja też myślałam o szkole rodzenia, bo to będzie moje pierwsze dziecko, ale nie chce samej mi się tam chodzić i patrzeć jak przychodzą tam pary. Mój A cały czas pracuje i nie miał by czasu żeby ze mną pójść.:-(

Ja też myślałam o szkole rodzenia, bo to będzie moje pierwsze dziecko, ale nie chce samej mi się tam chodzić i patrzeć jak przychodzą tam pary. Mój A cały czas pracuje i nie miał by czasu żeby ze mną pójść.:-(
Moniko jestem w takiej samej sytuacji, chętnie bym do szkoły rodzenia poszła ale musiałabym chodzić sama ze względu na pracę i przekonania mojego męża. A samej to by przykro było :(

Monika i Madziumba idzcie razem :D...hmm ale troche daleko do siebie macie...no ale pomysl dobry...
U nas szkola rodzenia to byly raczej suche wyklady na temat przebiegu ciazy i samego porodu. W poprzedniej ciazy chodzilam, teraz sama polozna powiedziala ze nie musze. No i tez od poczatku bylam sama bez mamy, tesciowej, babci .... i w sumie to sie cieszylam bo mi sie nikt nie wtracal i nie udzielal szeregu "cennych" rad. A teraz gdybym miala jeszcze jakiekolwiek watpliwosci to mam przeciez nasze forum - gdzie jest mnostwo bardziej doswiadczonych ode mnie mlodych mam. Agatka - pozdrawiam :D :-):-):-):-)

Witam wszystkich :-)

No właśnie nasi panowie nie maja czasu na szkoły rodzenia.....mój tak samo żadko w domku bywa bo pracuje na obczyźnie a ja tak jakby ciagle sama no ale cóż.....tak to juz w zyciu bywa cos kosztem czegos.
Ja nigdy nie chodziłam do szkoły rodzenia i powiem ze jakbym miała mozliwosc chodzic z moim to poszłabym ot tak poprostu bardziej chyba dla niego niz dla mnie.On własnie bardzo ubolewa ze nie moze byc z nami cały czas choc tak bardzo by chciał bo naprawde jest wspaniałym mężem i ojcem zycze wszystkim takiego dobrego mężą pomimo 14 lat razem wydaje mi sie czasami jakbysmy dopiero co sie poznali i mam nadzieje zezawsze tak bedzie.Ech rozmarzyłam sie a to chyba dlatego ze niebawem przyjezdzai bedzie z nami prawie miesiac juz nie moge sie doczekac .
Miłego dnia zycze wszytkim

Witam po małej nieobecności :-)
Ja też wybieram sie do szkoły rodzenia przy szpitalu, który wybrałam. To moja pierwsza ciąża, więc na pewno jest sens.

Słuchajcie, wczoraj byłam u najcudowniejszego lekarza jakiego w zyciu poznałam!!!! Zmieniłam ginekologa - poprzednia babeczka tak mnie troche traktowała bezosobowo, jak kolejną ciążarkówkę po prostu. A ta wczoraj... MISTRZ!!!!!!!! Spedzilam u niej pol godziny w gabinecie (wczesniej bylam u poloznej na wazeniu itp). pani doktor przeanalizowala wszystkie moje wyniki, dokladnie odpowiedziala na wszystkie pytania. Nawet przy badaniu mówiła co robi i po co. A potem... posłuchalysmy serduszka Maleństwa!!!!! I co było najsmieszniejsze - ja zaczęłam piać i piszczeć ze szczęścia, a ona prawie że ze mną!! Widać że daje jej to dużą radość, a to jest naprawdę super. I w ogóle dużo moich koleżanek chodzi do przychodni gdzie ona przyjmuje i bardzo sobie chwalą - dlatego też poszłam i ja i jestem równie dobrego zdania.

A dzis... IDZIEMY NA USG!!!!!! Mam nadzieję, że Maleństwo pokaże się od odpowiedniej strony... Bardzo chcę wiedzieć już, kogo noszę pod sercem :-)

Co do szkoły rodzenia, to przede wszystkim w PL jest to usługa darmowa. Ja chodziłam w pierwszej ciąży i teraz również mam taki zamiar. Przede wszystkim dlatego, że chcę wybrać szkołę przy szpitalu, w którym będę rodziła - tak więc go zobaczę, poznam personel i ogólnie się "oswoję".
Z tego samego względu szkoła rodzenia jest moim zdaniem dobra dla tatusiów - mogą się oni oswoić z całą instytucją szpitala i porodu :-D

kalina_malina jaki szpital wybralaś??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej ziewczynki,

Troche ciezko mi nadrobic to wszystko co napisalyscie Jezeli chodzi o szkole rodzenia to ja mialam 1 zajecia w Pon. Sucha teoria ale duzo rad. Tutaj duzo mam przychodzi samych. ale panowie sa mile widziani. Co o ich braku to polecam wa stronke

Tatusiowie

reklama

U mnie pewnie też by tak było...mąż pracuje po 12 godzin więc musiałabym sama chodzić :no:

Do góry