reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czerwcowe ploteczki :D

a my znów chorzy :(
Głuszka pocieszałam a teraz sama mam taakiego doła...ja mam ropne zapalenie zatok a Karol jakies przeziebienie - niby nic konkretnego lekarz nie widzi a on cAły nos zapchany i okrutny kaszel bez przerwy...
mam dość...
Rusałko trzymaj sie i jak mozesz to odpoczywaj bo przy dwójce...wiadomo:)

reklama
Baśka trzymaj się. Ola ma takie same oznaki. Najgorzej jest w nocy. Około 1 dostaje strasznego ataku kaszlu i męczy się z pół godziny. A Alce wysypka nie schodzi. Wygląda koszmarnie. Prawie codziennie kończę dzień z płaczem. Mam dosyć jej usypiania. Ciągle wrzaski i histerie. Mój kręgosłup odmawia mi już posłuszeństwa. Co za dziecko. Nie uśnie normalnie tylko zawsze wkurzy wszystkich w okolicy. Nie mam kiedy naładować akumulatorki bo ciągle mam ją na karku. W nocy budzi się cwana co półtorej godziny. Po dzisiejszej kontroli waży 7 kg bez kilku gram.

Ach miałam wesprzeć cię Basieńko a sama marudzę. Dobrze będzie, przynajmniej mam taką nadzieję.

Fredzia podaj Oli syrop przeciwkaszlowy przed spaniem nie bedzie sie wybudzac kaszlem np ja daje Acodin 150 junior, i posmaruj ją np pulmex baby ułatwi jej oddychanie

Baśka, Fredka, trzymajcie sie kobitki.
Sylwia, robię śledzia wg prawie identycznego przepisu :-) Niam!

W tym roku Wigilia u mnie. Będzie 13 osób plus chłopcy.:szok:

Gotuję zalewę (taki sam skład) z cebulą i studzę. Zimną zalewam śledziki. Ale tez przekładam cebulką. No i jem potem z sosem (śmietana, majonez, musztarda). Robię min. 10 dni wczesniej. U nas to się nazywa sledzie po japońsku.

Rybka po grecku, pstrąg w galarecie, śledź w smietanie (wsadzam go do słoika z lekko podsmażoną cebulką, zielem, pieprzem i liściem laurowym i przekładam śmietaną, można tez dodać troszkę jabłka), 2 sałatki, jakas rybka na ciepło, zupa grzybowa z uszkami i słodkie: kisiel żurawinowy z mleczkiem waniliowym, kutia z łamańcami, jakies ciasta, pewnie sernik i może murzynek. I tyle. O raju, ile tego :szok:

reklama
Do góry