reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czerwcowe ploteczki :D

reklama
Jak dla mnie 300 zł na chrzciny to dość dużo. Nigdy kasy nie dawałam - zawsze kupowałam krzyżyk - jak byłam mamą chrzestną. Ale złoty krzyżyk tyle mniej więcej kosztuje.

Na ślub tez zawsze kupuję prezent, bo lubię dawać prezenty. Jak kupuję prezent na ślub, to zakładam wydatek (od naszej dwójki) 200-400 zł.

Pati mi się nie chce pisać. Ostatnimi czasy lubię Was poczytywać np. teraz wyspałam się i sprawdzam co u was słychać. Malowanie prawie zakończone.

Na slub my dajemy tak 500 - 600 zł. Przeważnie sprawdzamy ile kosztuje talerzyk razy 2 i dokładamy 200 - 300 zł.

Mój Leszek też za tydzień będzie chrzesnym ( ja mam 3 chrześniaków i on już teraz 3 ) i też myśle o ładnym łańcuszku + 200 - 300 złotych... zdaje sobie sprawę że jakiś czas poleży... ale łańcuszek, krzyżyk, wisiorek czy kolczyki to taki symbol ........ od chrzestnych :tak:
A na wesele to zależy kto daje ... np chrzestni u nas nawet 1000 ale rodzinka do 300 stów góra..... a dalsi goście stówka albo jakiś upominek :tak: no nie mówiąc już o rodzicach :-D
a tzw podkościołowcy .. :-D kartkę z życzeniami

Ostatnia edycja:
No to pozostane juz przy swojej opcji...Chrzesna nie bede wiec nie msuze szalec:-DJa dostalam osobiscie duzo zlota na przyjeciny i dzis nie mam z tego nic:zawstydzona/y: pogubilo sie,popekalo.... z reszta na dzien dzisiejszy lubuje sie albo w srebrze albo bialym zlocie...No i mam tak juz od 15-go roku zycia ;-) Aha zamiast ramki kupic chce jakiegos ladnego aniolka gipsowego np.:tak:

Ale miałam fajną imprezkę urodzinową. Co prawda sporo osób nie przyszło (bo przeważnie nie mieli z kim dzieci zostawić), ale Ci co byli, to chyba sie dobrze bawili - ja w każdym razie tak. :-D Udało się nawet ruszyć towarzystwo do tańca.:-)
A dziś rozpoczelismy kolejny rok basenowy. Wojciaszek oszalał z radośći na widok basenu. Całkiem sobie dobrze radzi w wodzie. Staś też zadowolony, tylko, bestia jedna, jak zwykle wszystko chce robić po swojemu. Więc trudno go zmusić, żeby wykonywał w danym momencie określone ćwiczenie.
Chłopaki moje nadal trochę przeziębione (i mnie, cholercia, coś zaczyna brać), ale chcę żeby Wojtek jutro poszedł normalnie do przedszkola. Zamierzamy go zostawić na leżakowanie.

Fredko to juz...!!! Wow bede trzymac i myslec cieplo o was.

Mamoot milo ze urodziny sie udaly. Jak tance byly to chyba naprawde fajna impreza byla:-)
No i nieco spoznione lecz niemniej serdeczne zyczenia urodzinowe. Oby po 30tce bylo rownie fajnie jak przed - jak nie lepiej ;-):-)

reklama
Fredzia, trzymaj się!!!

Update!!!

Hej. Mam na imię Ala. Ważę 4kg. Wzrostu 58. Witajcie. Urodziłam się o 0.15

Fredzia, serdeczne gratulacje!!! Aluniu, witaj na świecie!

Ostatnia edycja:
Do góry