reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czerwcowe ploteczki :D

reklama
Kasiu, ja mam plan wziąć zwolnienie w najbliższy wtorek:-). Co prawda wiem, ze jeszcze w środę będę w robocie, ale już nieoficjalnie. Po prostu wypada wtedy takie szkolenie z programu do modelowania hałasu, które sama załatwiałam i nie udało się go wcześniej zorganizować. Nie mogę tego przepuścić. Ale to już co innego niż normalna praca.
Cieszę się, że u Ciebie tez w porządku.:-) Moja Ty Kulo:-D

Aniu, ja pracuję w międzynarodowej korporacji, gdzie bardzo duży nacisk jest stawiany na pracownika, jego życie rodzinne i ogólnie warunki socjalne. Więc u mnie nie ma kłopotu jak ktoś jest w ciąży. Z resztą ciągle jakieś "kule" się taczają po biurze (mimo, że kobiet raczej mało, bo to firma inżynierska). Teraz moja koleżanka z działu środowiskowego też jest w ciąży.
Szef mi powiedział już na początku ciąży, że jak chcę wcześniej wyjść albo jestem zmęczona, to żebym sobie poszła do domu. Wielokrotnie się pytał, jak się czuję i czy czegoś mi trzeba. Nawet jeśli to tylko uprzejmośc, to jest miło.
Ale myślę, że takie podejście wynika też stąd, że ja cały czas pracuję (bo nie mam żadnych kłopotów ciążowych i mogę pracować). Szefostwo widzi, że się staram, to i oni się starają, żeby było miło.
No i nie ma problemu, że kogos zwolnią po ciaży, że ktoś chce pracować na część etatu. Z zasady wszystkie udogodnienia dla mam mile widziane.:-)

Zapomniałam się pochwalić że Mateuszek startował w konkursie Pampersa i Akademii Rozwoju- zdjęcie z basenu. Wygraliśmy zabawkę edukacyjną Fisher Price. Nie wiem tylko co to za zabawka bo jeszcze jej nie mamy ale dostaliśmy wiadomość o wygranej:tak:

Brawo Matiś.:-)

To fakt, na pracę narzekać nie mogę. Nie dość, że nie robią problemów, to też nie byłam odsuwana od projektów dlatego, że jestem w ciaży. Może dlatego, że roboty masa, to kto by pracował zamiast mnie.
Dlatego nawet jeśli coś mi się w pracy nie podoba, to długo będę się zastanawiać zanim coś zmienię. Tak na prawdę chciałabym mieć własną firmę robiącą analizy środowiskowe. Ale to chyba jeszcze trochę poczeka.

Dzisiaj u nas pogoda przegięła. Jest 29 stopni:szok::szok::szok:Normalnie się topię. Matek ręce zjarał. Dzisiaj nawet z domu nie chce sie wychodzic:no:

reklama
U nas też cieplutko. Ola wygląda już jak murzynek. Wreszcie można nacieszyć się swobodą. No cóż, ale zmęczenie też szybciej wychodzi. Mi się poprostu dzisiaj nic nie chce.

Mati gratulujemy wygranej:-)

Do góry