reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czerwcowe ploteczki :D

Trzymaj się dzielnie Olu!! A my trzymamy kciuki!!

Kasiu - ja sobie codziennie "aplikuję" palec i dotykam szyjki. Jeśli jest dość twarda i palec sie nie zagłębia w "otworek" w szyjce, to znaczy, że rozwarcia nie ma i szyjka mocno trzyma. Poza tym przed porodem szyjka się obraca - normalnie jest jakby obrócona do tyłu, jak coś sie zaczyna, to wychyla się do przodu, w kierunku wyjścia z pochwy. I w taki to sposób (po konsultacji z położną i lekarzem tej metody) badam się codziennie. Dlatego mam nadzieję, że niczego nie przegapię :)

Ja w zasadzie badałam sie tak przez całą ciążę (tylko nie codziennie), więc jestem juz zaznajomiona z tym, jak to wygląda i jak sie zmieniało przez te 9 miesięcy...

reklama
AniuS - naprawde super ze potrafisz sobie sama zbadac , ja bym sie nie odwazyla...Na pewno nie przegapisz!!!!
Ja bym chciala zeby Mateuszek do 38 tygodnia byl jeszcze w brzuszku, zeby nabral wagi, chociaz do 2800g.
Czekam z niecierpliwosci do nastepnego czwartku, do wizyty u mojego gina, zeby sie dowiedziec jak bede rodzic i gdzie...

Aniu teraz te dzieciatka to sie tak rozne rodza, nie przejmuj sie tak waga, jak juz wczesniej pisalam znajoma urodzila zdrowa corcie o czasie - 1900g i wszystko gra . Napewno do czasu porodu synus osiagnie zadowalajaca wage , w tym okresie duzo przybiera kazdego dnia :)

Anius wkladam palca i to gleboko i nic nie czuje !!! Tak jakby tam nie bylo szyjki a przeciez kilka miesiecy temu sprawdzalam i wiem gdzie ona powinna byc i jak powinnam ja czuc ..hmmmm dziwne strasznie ! A kłuje mnie bardzo od kilku dni nawet nie moglam chodzic, co swiadczyc ma o rozwieraniu sie no ale bez przesady , przeciez az takiego rozwarcia miec nie moge bo wody by mi odeszly...Ale numer! jeszcze jestem w szoku :o

matko boska....!!!! ::) ::) ::) az sie boje jak to bedzie jak sie u mnie zacznie ::) ::) ::) ::)
trzymam kciuki OLU!!!!!!! zycze z calego serducha zdrowego dzidziusia.... :-* :-*

Nie wiem czy ktoras jest z Krakowa ale jeśli tak to 27-28 V w Plazie Fundacja Szczęśliwe Macierzyństwo organizuje takie bezpłatne kosultacje i można sobie zrobić za darmo usg 4D (z takich ciekawszych rzeczy). Zreszta tu jest link:
http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/fundacja/

ewentualnie Szczecinianki z końcowymi terminami powinny jeszcze zdążyc bo u nich jest to 24-25 VI
pozdrawiam

Chyba miała ją położna zbadać  ::) z tego co wcześniej pisała zastanawiała się czy sie z nią nie umówić.
A ja wczoraj odstawiłam magnez i efektem były dziś dosyć silne skurcze......... ;D Tak mnie strach obleciał że szybciutko zaczęłam go brać od nowa. Dotarło do mnie że trochę mam cykora ;D ;D ;D

ja tez mam skurcze kilka razy dziennie, chociaz biore nospe, maz mowi zebym wiecej lezala, bo inaczej te skurcze przepowiadajace zrobia sie porodowymi...
a ja naprawde prawie caly czas leze...

sumka - to lepiej bierz ten magnez...

Ja tam biorę magnez cały czas - 1 tabletkę filomag dziennie... Nie branie go kończyło się skurczami.....łydek :) A to średnia przyjemność :)

A nie wiem, czy widziałyście, że pojawiła się nowa lipcóweczka - i to taka, co to nosi w brzucholku 3 dzieciaczków!! Spora gromadka...

A Agatatje faktycznie jakaś cichutka... Czyżby się zaczęło???

reklama
a ja nie biore magnezu ;D
wczoraj na nowo wziely mnie skurcze az sobie lezalam ciagle myslac o tym jak w szkole rodzenia mowili, zeby chodzic i takie tam, tylko jak tu chodzic jak wszystko boli i jest niedobrze? :p
tak sobie mysle, ze do soboty cos sie z tego wykluje ;D
najlepiej jakis porodzik ;)

buehehehe, aniu, ja bym chciala zeby sie juz nie zaczynalo tylko rozkrecilo!!!!!!!!!!!!!!!!!

trojaczki??? WOOOOW ;D

Do góry