reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czerwcowe ploteczki :D

reklama
Mam na imię Justyna i ponad trzydzieści lat (stary mamut ze mnie :-D). mieszkam w Krakowie z małżonkiem uroczym Mateuszem i synkiem jedynakiem Tymkiem, a naszą rodzinkę dopełnia kocur Traker. Pracuję w sekretariacie na uczelni, więc gdy ja "pilnuję" studentów, Tymka pilnują babcie (mam ten komfort ze obydwie na emeryturze i obydwie mieszkają w Krakowie - tylko różne dzielnice).
Obecnie jesteśmy w trakcie budowy naszego domu - co pochłania nam mnóstwo czasu, nerwów i kasiory :baffled:
Mam nadzieję, że spotkam tu fajne mamusie, a te z Krakowa to spotkam i w realu!

dom budujemy w Prokocimiu. teraz mieszkam "na Kazimierzu" i powiem, że bardzo przyjemnie się nam tu mieszkało dopóki nie pojawiło się dziecko. wcześniej było super, bo blisko knajpy, zapiekanki na placu żydowskim, na nogach do pracy. jak się urodził Tymek to się okazało ze nie ma gdzie pójść na spacer, wały Wiślane obsrane przez pieski, w Parku Jordana fajnie, ale plac zabaw powinien być z cztery razy większy na tę ilość dzieci, która tam zagląda. no i wychodzę z dzieckiem od razu na dwupasmową ulicę, na które głównie korki i smród spalin...

No nie to zupełnie po przeciwnej stronie mieszkasz:-D, tej stronie Krakowa za która nie przepadam;-)hmmmm ja juz teraz mieszkam za miastem, przeprowadzilismy sie pod Kraków jakis czas temu. Warunki dla maluszków super:-)

Kasia nie wybacze tego nigdy:-D bo ta pijalnie widzę z pracy z okna:-)

mój mąż jest z Prokocimia, więc zadowolony, bo wraca do kumpli :-)
no a ja mam nadzieję, że za rok na święta BożegoNarodzenia zapalę sobie w kominku... będę oglądać ogród oprószony śniegiem z kotem na kolanach i lampka wina w ręce :yes:

spadam do spraw służbowych, później zajrzę

No to fakt że miejsce dla dziecka nie bardzo odpowiednie ale masz te przewagę Yasmine ze już niedługo będziecie mieć własny domek i Tymek będzie miał własne bezpieczne podwórko:-)A wogóle to ze zdjęcia na suwaczku spogląda przeuroczy chłopak:tak:

Sylwia, serio? Tak blisko masz do Galerii? Ale numer!:-D
Yasmin, a kiedy urodził się Tymek? (domyslam się, że w czerwcu ;-))
Zapiekanki na Kazimierzu są pyyycha! A Kraków to kocham niezmiennie, bo tu spędziłam okres studiów:tak:

reklama
Tymek urodził się 16-06-2006 :-)

na zdjęciach wygląda na grzecznego. na prawdę to straszny wiercipięta i gaduła. nie usiedzi 5 minut i cały czas gada coś po swojemu. chyba że się zawstydzi wtedy milczy.

wczoraj na budowie
44bh8pt7.jpg

Do góry