reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czerwcowe ploteczki :D

reklama
Ja wiem tylko że na pieluchy to około 150-200 zł na miesiąc na bank idzie...w tym miesiącu na pewno wiecej przez rotawirusa :) nad resztą się nie zastanawiałm - reszta raczej nieregularnie - zwłaszcza zabawki, ciuchy, kosmetyki - są miesiące że duzo, jakieś zapasy i są miesiące że mniej...

No mi dzisiaj jesienne zakupy zrobilismy - 4 pary rajstop ( w tym 3 z autami ;)), czapkę i fajne antyposlizgi - w sumie nic wielkiego ale wszystko absolutnie niezbędne...no może bez czapki by się obyło bo to któraś tam kolejna do kolekcji, ale fajne była no i wiadomo - takiej jeszcze nie ma ;)

No to fajnie ze zakupy wam sie udały dziewczyny ( z wyjatkiem Ell - niestety :sick:, myslę że też tyle za kurtkę bym nie dała dla maluszka ). My jak narazie nie mysliy o jesiennej garderobie , poczekamy jeszcze troszke . Zośka tak szybko rośnie że wole się wstrzymać a jak na razie pogoda jest u nas łaskawa aż jestem w szoku tylko raz dziennie pada :-);-) i jest w miare ciepło

czesc dziewczyny
dziekuje za bardo mile powitanie :-)
Mam nadzieje ze sie szybko wkrece w ploteczki z Wami.
stokrotki swietne rozwiazanie z tymi wolnymi weekendami. Tez to musimy wprowadzic, chociaz moj maz mi duzo pomaga.

Ja nie mam pojecia ile wydaje na Natanka :no:fajnie tak nie myslec o tym....:-) Poprostu tyle ile trzeba choc raczej chyba nalezymy do tych oszczednych ze wzgledu na to ze w ostatnim czasie przez dlugi czas bylsimy bez pracy no ale bardzo cenie sobie to ze nie musze sie martwic za co kupic jutro pampersy a wiem ze w Polsce bym sie martwila.

a co do rozwiązań, to my mamy tak, aby mała nas nie wykończyła popołudniami, i oczywiście aby z nudów nie kombinowała, to jesteśmy z nią na zmianę po pół godziny. Jest to bardzo fajne, bo wtedy faktycznie jest sie tylko z Otylką...a druga strona ma albo czas dla siebie albo czas dla domu:tak: i co 30 minut zmiana. Do tej pory zajmowalismy się nią wspólnie...ale to oznacza ze praktycznie była pozostawiona sama sobie...albo któreś z nas od czasu do czasu między domowymi robótkami do niej zagadało. Ze zmiany zadowolona i Otylka i rodzice;-)

A u nas od wieczora okropnie leje. Dziś rano budzimy się, Krzysiek do pracy wychodzi, ja śniadanko sobie szykuję i coś długo mój luby garażu nie otwiera. Więc schodzę na dół, a on mi mówi że do pracy dziś nie idzie bo nas zalało. Normalnie koszmar. Mamy w piwnicy takie dwa miejsca pod poziomem ziemi i wszystko tam pływa. Pojechał do marketu pompę kupić. A wszystko przez jeleni, którzy kanalizację kopali, musieli coś naruszyć bo od tego czasu wszystko zamiast do rowu ściekać to ludziom na działkach zalega i zalewa wszystko. Jak ja niecierpię deszczu!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Basia u mnie tez nadal leje i tez juz nie jest ciekawie bo ponizej poziomu gruntu tez zaczyna przeciekac w pralni i w kotłowni juz jest troche wody a ciagle pada............. mieli nam kłas kostkę granitowa przed domem i robic tynk na elewacji ale przez ten ........ deszcz niestety nici z tego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:k.....a nadal leje i nie zanosi sie zeby miało przejść

Do góry