reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czerwcowe ploteczki :D

Z doswiadczenia powiem że trzymałabym się od banku z daleka. Stres na maxa i wyzysk do ostatniej kropelki potu, co nie za korzystnie wpływa na życie rodzinne
Dobrze mają ci na górze. Jeden z moich prezesów i to nie glowny zarobił w zeszłym roku jedyne trzy miliony sześćset tysięcy i jak przeczytałam o tym w rankingu najlepiej opłacanych ludzi w Pl to sie we mnie zatrzęsło. A ja dla równowagi dostałam 60,- podwyzki :sick:

reklama
Sumka zgadam się .. stersor na maxa czasami padam na ryja a i tak źle ale w ostatnie robocie i tak miałam podobnie a ludzie byli do bani, a tu sa super więc i tak mam więcej plusów niż minusów

Asia - powiem Ci, że Ola odważyłą się na takie szkolenie - jej Marcin został z tatą i opiekunką, wyglądało to tak, że była 3 dni a potem dwa razy po 5 dni w Warszawie i wracała na weekendy, ale ja bym się chyba też nie zdecydowała, no chyba żebym nie miałą innego wyjśćia???ciężko rzec...

Ja mam teraz umowę o pracę na czas nieokreślony, więc póki co będę się trzymać tej pracy ze względu na to, że planujemy drugiego bobaska. Ale później z pewnością będę szukać czegoś innego....

Fusiku, to fantastycznie. Niemała ta podwyżka.
Ja też się jakiejś większej kasy spodziewam, ale nawet mi się nie marzy taka podwyżka.

no Fusiku, Sylwio, gatuluję taaaakich podwyżek:tak::-)
ja o swoją kasę będę walczyć we wrześniu bo od października wracam na cały etat.

a codo paszportu to my już wyrobiliśmy Izuni, wprawdzie wybieramy sie do Francji i nie wiem jak to raz wygląda ale kiedyś dziecko musiało mieć za granicą paszport bo to jest jedyny dokument potwierdzający tożsamość dziecka.

A ja dziś mojej córci ulepiłam mini ZOO:-);-)mam nadzieje że nie poddam sie i dokończe swoje" dzieło "w niedalekiej przyszłości i Zośka bedzie miała duże ZOO a nie mini :-):-)

Stokrotki - bomba!!! Ty powinnaś pomyśleć o założeniu jakiegoś interesu opierającego się na Twoich zdolnościach artystycznych :-)
Irma, paszport na dziecko nadal obowiązkowy, bo w tej chwili nawet w dowodzie dzieci się nie wpisuje, więc musi być dokument potwierdzający, że to Wasze dziecko, że wyjeżdża za zgodą obojga rodziców i że nie porywacie go z Polski :-)

reklama
Stokrotki - piękne to ZOO. Rzeczywiście jesteś dusza artystyczna:tak: Podziwiam :tak:

Dzieci mogą przekroczyć granicę na podstawie indywidualnego paszportu, wpisu do paszportu jednego z rodziców lub tymczasowego dowodu osobistego, ale tylko w przypadku podróży do jednego z krajów Unii Europejskiej.
a tu jest fajna strona o dokumentach związanych z wyjazdem

Jakie dokumenty musi mieć dziecko podczas zagranicznej podrży?

Do góry