reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czerwcowe ploteczki :D

reklama
No właśnie- ja niestety tak, jak Asia :( jak wszystko poodliczją i pozabierają to czasem i mniej niż 1000 zostaje...a jak są podwyżki u nas w oświacie to np o 12 zł...i ile hałasu o to się robi!!! Żałosne - dobrze że mam jeszcze odskocznie od tego na uczelni bo bym się nie zdecydowała zostać w PPP bez tego

Baśka, dokładnie tak jest! Ile to ja się nasłuchałam i naczytałam, że nauczyciele to darmozjady i nieroby, zarabiają po 3 tysiące, pół roku siedzą w domu, a jeszcze domagają się podwyżek.... Szkoda gadać....

Teraz to takie czasy naszly ze nikt nikogo nie szanuje,po trupach do celu i byle jak najmiejszym kosztem...:eek:Jeden drugiemu zazdrosci zamiast cieszyc sie wspolnie,kazdy sobie rzepke skrobie...ostatnio gdzies czytalam jakie sa pesje a jakie byc powinny...wiec wyszlo na to ze np.pani przy kasie ma 800 do tysiaca a powinna miec 1500-1800... wiecej nie musze przytaczac przykladow bo to zrozumiale...a jak pmysle ile daja w Pl na dziecko to poprostu az trzesie...Ech...szkoda gadac....

Dziewczyny doskonale Was rozumiem wkońcu ja tez po pedagogice :-) ale ostatnio udzielałam kredytu pralni i wiecie ile średnio zarabia praczka-prasowaczka? 1800 zł netto !!!! Byłam w głębokim szoku bo wtedy zarabiała więcej niż ja w banku i śmiałam się że jesli nie dadzą mi podwyżki będę musiała się przebranżowić :-)

wow Fusiku gratulacje ja tez mialam podwyzke ale tylko jakieś 70% Twojej tylko:-D ale i tak jestem zadowolona bo dali nam jeszcze do tego prywatna opiekę medyczna wreszcie zaczynaja dbac o pracowników:-D

reklama
Zmieniam zawód:eek:Basia, Asia, przyłączacie się?:-D
Kasia, chyba trzeba na poważnie rozważyć tę propozycję :-)
Powiem szczerze, że miałam zamiar starać się o pracę w banku, w którym pracują siostry Damiana - wykształcenie nie ma znaczenia, bo oni i tak kierują wszystkich na kilkutygodniowe szkolenie. Niestety odbywa się ono w Warszawie - a przecież nie zostawię Marcinka z opiekunką na miesiąc czy nawet dłużej... Także na razie wstrzymuję się z tym, ale za jakiś czas...kto wie...:-)

Do góry