reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

Dziewczyny wczoraj się zagłębiłam w składy moich kosmetyków i się okazuje, że nie mogę używać mojego wspaniałego serum wysmuklającego ani kremu z retinolem do twarzy 🫣 a jestem tak wysypana, skóra okropna. Nie wiem sama co stosować 🙈

reklama
Dziewczyny wczoraj się zagłębiłam w składy moich kosmetyków i się okazuje, że nie mogę używać mojego wspaniałego serum wysmuklającego ani kremu z retinolem do twarzy 🫣 a jestem tak wysypana, skóra okropna. Nie wiem sama co stosować 🙈
Ja mam ten sam problem i pytałam dziś lekarkę co można stosować, retinol i kwas salicylowy zdecydowanie odpadają, większość kwasów też jest niestety niewskazana w ciąży. Poleciła udać się do dermatologa, bo antybiotyki powierzchniowe są bezpieczne🤷🏻‍♀️ Więc ja też muszę odstawić co nieco.

Też miałam wywoływane w 2021, to była moja pierwsza ciąża. Wszystko rozegrało się w ciągu jednego dnia. Rano do szpitala, zaaplikowali mi tabletki. Potem Łyżeczkowanie, ale mówili że tylko trochę zostało. Wieczorem wyszłam do domu.

Ja mam ten sam problem i pytałam dziś lekarkę co można stosować, retinol i kwas salicylowy zdecydowanie odpadają, większość kwasów też jest niestety niewskazana w ciąży. Poleciła udać się do dermatologa, bo antybiotyki powierzchniowe są bezpieczne🤷🏻‍♀️ Więc ja też muszę odstawić co nieco.
Boże, kwasy też mam w peelingach... ile ja już tego w tym czasie używałam

Boże, kwasy też mam w peelingach... ile ja już tego w tym czasie używałam
Ja niestety też 🫣 czytałam różne opinie o kwasach typu migdałowy, mlekowy, azelainowy itp. Wg niektórych można stosować, wg innych nie. Chyba dla świętego spokoju lepiej odstawić 😉 Jak mi się znacznie pogorszy, to pójdę do dermatologa, ale ogólnie nie traktuje teraz cery priorytetowo😅

Ja niestety też 🫣 czytałam różne opinie o kwasach typu migdałowy, mlekowy, azelainowy itp. Wg niektórych można stosować, wg innych nie. Chyba dla świętego spokoju lepiej odstawić 😉 Jak mi się znacznie pogorszy, to pójdę do dermatologa, ale ogólnie nie traktuje teraz cery priorytetowo😅
Ja też jeszcze przejrzę te kosmetyki i odłożę. Myślę, że u mnie pogorszenie cery wynika z diety jaką prowadze od jakiegos czasu 🙈 wczoraj nutella jedzona łyżeczką, potem śledz w sosie musztardowym, haribo... i jak mam wygaldac 😅🫣

Ja już po pierwszej wizycie, jest ulga😮‍💨 Jest ładny pęcherzyk ciążowy, jest zarodek (8 mm), jest serduszko – gin nie mierzyła dopplerem, żeby na tym etapie jakoś nie zaszkodzić, ale było widać szybkie mryganie, wg niej jest wszystko w porządku. Wiek z USG (6+5) praktycznie pokrywa się z tym z OM (6+4).
Kolejna wizyta za dwa tygodnie – na moje życzenie, dla świętego spokoju. Lekarka kazała przyjść do miesiąca czasu, ale od razu jej powiedziałam, że chciałabym szybciej, bo się stresuję.

Co ciekawe nie założyła mi tym razem karty ciąży na pierwszej wizycie, powiedziała, że na kolejnej, jak przyjdę z wynikami wszystkich zleconych badań🤔 W poprzedniej ciąży zakładała mi od razu. Jak to u Was było z tymi kartami?
Dokładnie miałam dziś taką samą wizytę jak Ty. Wszystko to co piszesz miałam tak samo. Ciąża 7+0 pokrywa się z miesiaczka. Serce biło na sekundę tylko i to samo powiedział że narazie nie będzie więcej sprwdzac żeby nie męczyć. Kartę założymy za trzy tyg.
W pierwszej ciąży też miałam odrazu kartę. Ale to chyba nie ma się co martwić tylko się cieszymy że serduszko jest ❤️❤️☺️☺️

reklama
Dokładnie miałam dziś taką samą wizytę jak Ty. Wszystko to co piszesz miałam tak samo. Ciąża 7+0 pokrywa się z miesiaczka. Serce biło na sekundę tylko i to samo powiedział że narazie nie będzie więcej sprwdzac żeby nie męczyć. Kartę założymy za trzy tyg.
W pierwszej ciąży też miałam odrazu kartę. Ale to chyba nie ma się co martwić tylko się cieszymy że serduszko jest ❤️❤️☺️☺️
Cudownie, gratuluję i cieszę się, że u Ciebie też wszystko gra💪❤️

Do góry