reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwcowe mamy 2025

Ja od 2tyg nie mogę się wyleczyć ,nie ma dla matki czasu na chorowanie ale ledwo żyje ,dodatkowo bóle głowy mam takie jak w nieudanej ciąży ale to pewnie od zatok, ktore niechca odposcic.
Jak w żadnej ciąży nie brałam tab.przeciwbolowyvh tak w tej jadę na appap który nigdy mi nie pomagal tak teraz też jest to samo ,zawsze ibuprofen i to 400.
Czy jest tu jakaś mama z woj.pomorskiego?
Skąd z Pomorza jesteś?

reklama
Ja rowniez mam codziennie bóle podbrzusza, jajników szczególnie przy siadaniu czuję tam wszystko 😁 i odcinka lędźwiowego też mam rwanie. Myślę że tak ma byc

Dziewczyny czy na zapalenie oskrzeli a w sumie zmiany z jednej strony oskrzeli lekarze dają waszym dzieciom antybiotyk? Nasz lekarz to cały czas przepisuje antybiotyki chociaż ja wcale ich nie daje. I teraz się zastanawiam czy podać czy nie. Podobno większość zapalen oskrzeli jest wirusowe a nie bakteryjne

Dziewczęta czy któraś z Was ma niedoczynnośc tarczycy - Hashimoto?
Mieszkam w Irl Północnej czy tsh bliskie 3 to bardzo źle? Pisze, że powinnam mieć 2,5...
w ciąży ważne jest FT4, ja miałam we wrześniu tsh 2, w październiku 2,4, endokrynolog zamienił mi dni dawkowania, wcześniej brałam przez 4 dni 100, później 3 dni 150, a teraz 2 dni 100, a 5 dni 150, po porodzie mam wrócić do wcześniejszego schematu, raz w miesiącu mam badać pakiet tarczycowy, jeśli nie będzie spadać kub będzie rosnąć mam dzwonić do endokrynologa.

Dziewczyny czy na zapalenie oskrzeli a w sumie zmiany z jednej strony oskrzeli lekarze dają waszym dzieciom antybiotyk? Nasz lekarz to cały czas przepisuje antybiotyki chociaż ja wcale ich nie daje. I teraz się zastanawiam czy podać czy nie. Podobno większość zapalen oskrzeli jest wirusowe a nie bakteryjne.
Moje dziecko jeszcze nie miało zapalenia oskrzeli, ale powiem ci na własnym przykładzie, że mi ono przechodzi dopiero po antybiotyku 😞.
Wszystko zależy od tego czy dziecko ma uporczywą gorączkę.

Dziewczyny czy na zapalenie oskrzeli a w sumie zmiany z jednej strony oskrzeli lekarze dają waszym dzieciom antybiotyk? Nasz lekarz to cały czas przepisuje antybiotyki chociaż ja wcale ich nie daje. I teraz się zastanawiam czy podać czy nie. Podobno większość zapalen oskrzeli jest wirusowe a nie bakteryjne
Dziewczyny ja czasem się zastanawiam po co chodzicie do lekarza jak nie stosujecie się do zaleceń :D w sensie, rozumiem że nie chcesz dawać antybiotyku często, ale lekarz pewnie zna się lepiej niż laski na forum :p jak nie ufasz lekarzowi to idź do innego :)

reklama
Norma TSH w ciąży to 2,5. Przynajmniej tak było 4 lata temu.
Aż spojrzałam w wyniki to jeszcze lepiej bo mam 2,9
IMG_20241104_175131.jpg
IMG_20241104_175131.jpg

Do góry