reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

Ja od 2tyg nie mogę się wyleczyć ,nie ma dla matki czasu na chorowanie ale ledwo żyje ,dodatkowo bóle głowy mam takie jak w nieudanej ciąży ale to pewnie od zatok, ktore niechca odposcic.
Jak w żadnej ciąży nie brałam tab.przeciwbolowyvh tak w tej jadę na appap który nigdy mi nie pomagal tak teraz też jest to samo ,zawsze ibuprofen i to 400.
Czy jest tu jakaś mama z woj.pomorskiego?
Skąd z Pomorza jesteś?

reklama
Ja rowniez mam codziennie bóle podbrzusza, jajników szczególnie przy siadaniu czuję tam wszystko 😁 i odcinka lędźwiowego też mam rwanie. Myślę że tak ma byc

Dziewczyny czy na zapalenie oskrzeli a w sumie zmiany z jednej strony oskrzeli lekarze dają waszym dzieciom antybiotyk? Nasz lekarz to cały czas przepisuje antybiotyki chociaż ja wcale ich nie daje. I teraz się zastanawiam czy podać czy nie. Podobno większość zapalen oskrzeli jest wirusowe a nie bakteryjne

Dziewczęta czy któraś z Was ma niedoczynnośc tarczycy - Hashimoto?
Mieszkam w Irl Północnej czy tsh bliskie 3 to bardzo źle? Pisze, że powinnam mieć 2,5...
w ciąży ważne jest FT4, ja miałam we wrześniu tsh 2, w październiku 2,4, endokrynolog zamienił mi dni dawkowania, wcześniej brałam przez 4 dni 100, później 3 dni 150, a teraz 2 dni 100, a 5 dni 150, po porodzie mam wrócić do wcześniejszego schematu, raz w miesiącu mam badać pakiet tarczycowy, jeśli nie będzie spadać kub będzie rosnąć mam dzwonić do endokrynologa.

Dziewczyny czy na zapalenie oskrzeli a w sumie zmiany z jednej strony oskrzeli lekarze dają waszym dzieciom antybiotyk? Nasz lekarz to cały czas przepisuje antybiotyki chociaż ja wcale ich nie daje. I teraz się zastanawiam czy podać czy nie. Podobno większość zapalen oskrzeli jest wirusowe a nie bakteryjne.
Moje dziecko jeszcze nie miało zapalenia oskrzeli, ale powiem ci na własnym przykładzie, że mi ono przechodzi dopiero po antybiotyku 😞.
Wszystko zależy od tego czy dziecko ma uporczywą gorączkę.

Dziewczyny czy na zapalenie oskrzeli a w sumie zmiany z jednej strony oskrzeli lekarze dają waszym dzieciom antybiotyk? Nasz lekarz to cały czas przepisuje antybiotyki chociaż ja wcale ich nie daje. I teraz się zastanawiam czy podać czy nie. Podobno większość zapalen oskrzeli jest wirusowe a nie bakteryjne
Dziewczyny ja czasem się zastanawiam po co chodzicie do lekarza jak nie stosujecie się do zaleceń :D w sensie, rozumiem że nie chcesz dawać antybiotyku często, ale lekarz pewnie zna się lepiej niż laski na forum :p jak nie ufasz lekarzowi to idź do innego :)

reklama
Norma TSH w ciąży to 2,5. Przynajmniej tak było 4 lata temu.
Aż spojrzałam w wyniki to jeszcze lepiej bo mam 2,9
IMG_20241104_175131.jpg
IMG_20241104_175131.jpg

Do góry