reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2025

Ja tez juz po wizycie (8+3). Kropek ma 2 cm szok... narazie wszystko idzie ksiazkowo. I mam do Was pytanie. Wyczytam w internecie, że nie ważne, czy do ginekologa chodzi się prywatnie czy na nfz to każdej przysługują bezpłatne badania prenatalne. Faktycznie tak jest? Bo koszta badań Tych podstawowych To 500 zł a jeszcze prenatalne... masakra. Podpowiedzcie proszę.
Z usg czy om 8+3?:)

reklama
Ja tez juz po wizycie (8+3). Kropek ma 2 cm szok... narazie wszystko idzie ksiazkowo. I mam do Was pytanie. Wyczytam w internecie, że nie ważne, czy do ginekologa chodzi się prywatnie czy na nfz to każdej przysługują bezpłatne badania prenatalne. Faktycznie tak jest? Bo koszta badań Tych podstawowych To 500 zł a jeszcze prenatalne... masakra. Podpowiedzcie proszę.
Tak, wszystkie kobiety mają na nfz. Ja wczoraj dostałam skierowanie

Bardzo dziwna ta sytuacja. Nie dziwię się że się denerwujesz. A jest możliwość żeby się gdzie prywatnie umówiła na dniach? Może inny lekarz będzie Ci bardziej pomocny albo będzie lepszy sprzęt.
W czwartek mam wizytę w prywatnej klinice. Myślę, że dowiem się, co się dzieje. Nie zmienia to jednak faktu, że przez ostatni tydzień przekopałam pół internetu i siedzę jak na szpilkach…

A jak już jest w witaminach zawarty kwas foliowy to bierzecie dodatkowo? Nie pamiętam jak to było w pierwszej ciaży
Ja biorę wciąż pregna start, niby to jest na czas starań, ale ma dawkę kwasu foliowego 400%, podczas gdy pregna plus na dalszy etap ma go mniej 🤷🏻‍♀️ I nie biorę dodatkowo kwasu foliowego innego. Jeszcze z pierwszej ciąży mam rozpiskę od gin czego ile przyjmować i to mi się po prostu spina w tym preparacie.
Dodatkowo łykam dha z prenacaps.

reklama
A ja mam pytanie trochę z innej beczki 😉 Pierwszy poród CC(3.5 roku temu) ponieważ synek był ułożony posladkowo. Myślicie,że można próbować sn? Jasne,że zapytam swojej lekarki,ale jak to było u was ? Dodam,że miałam dużo komplikacji po CC ponieważ zostawili mi łożysko,które się wrosło...

Do góry