reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2025

Ja tez juz po wizycie (8+3). Kropek ma 2 cm szok... narazie wszystko idzie ksiazkowo. I mam do Was pytanie. Wyczytam w internecie, że nie ważne, czy do ginekologa chodzi się prywatnie czy na nfz to każdej przysługują bezpłatne badania prenatalne. Faktycznie tak jest? Bo koszta badań Tych podstawowych To 500 zł a jeszcze prenatalne... masakra. Podpowiedzcie proszę.
Z usg czy om 8+3?:)

reklama
Ja tez juz po wizycie (8+3). Kropek ma 2 cm szok... narazie wszystko idzie ksiazkowo. I mam do Was pytanie. Wyczytam w internecie, że nie ważne, czy do ginekologa chodzi się prywatnie czy na nfz to każdej przysługują bezpłatne badania prenatalne. Faktycznie tak jest? Bo koszta badań Tych podstawowych To 500 zł a jeszcze prenatalne... masakra. Podpowiedzcie proszę.
Tak, wszystkie kobiety mają na nfz. Ja wczoraj dostałam skierowanie

Bardzo dziwna ta sytuacja. Nie dziwię się że się denerwujesz. A jest możliwość żeby się gdzie prywatnie umówiła na dniach? Może inny lekarz będzie Ci bardziej pomocny albo będzie lepszy sprzęt.
W czwartek mam wizytę w prywatnej klinice. Myślę, że dowiem się, co się dzieje. Nie zmienia to jednak faktu, że przez ostatni tydzień przekopałam pół internetu i siedzę jak na szpilkach…

A jak już jest w witaminach zawarty kwas foliowy to bierzecie dodatkowo? Nie pamiętam jak to było w pierwszej ciaży
Ja biorę wciąż pregna start, niby to jest na czas starań, ale ma dawkę kwasu foliowego 400%, podczas gdy pregna plus na dalszy etap ma go mniej 🤷🏻‍♀️ I nie biorę dodatkowo kwasu foliowego innego. Jeszcze z pierwszej ciąży mam rozpiskę od gin czego ile przyjmować i to mi się po prostu spina w tym preparacie.
Dodatkowo łykam dha z prenacaps.

reklama
A ja mam pytanie trochę z innej beczki 😉 Pierwszy poród CC(3.5 roku temu) ponieważ synek był ułożony posladkowo. Myślicie,że można próbować sn? Jasne,że zapytam swojej lekarki,ale jak to było u was ? Dodam,że miałam dużo komplikacji po CC ponieważ zostawili mi łożysko,które się wrosło...

Do góry