reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwcowe mamy 2021

A dziewczyny moja mała waży obecnie 2300...czy to nie za mało ?
Lekarz oglądał ostatnie pomiary i kręcił nosem , ale potem powiedział , że urosła .
No i też pamiętaj że ta waga jest +- tylko. Mi ostatnio przy wadze 2365gr pisało +-350gr a to robi ogromna różnice już. Także spokojnie :)

reklama
No i są na świecie nasi dwaj dżentelmeni 🙂 niestety podłączeni pod tlen i karmieni sonda, ale mówią mi że przy wczesniakach to częste. Waga chłopców: Filip 2370g (47cm), Franek 2500g (50cm). Ogromna pomyłka przy USG które mi robili w szpitalu. Wg 3 lekarzy Filip miał mieć hipotrofie bo zatrzymał się przy wadze z 32tc 1700g...a tu zonk😁 pozdrawiamy serdecznie
Gratulacje dla mamy i dzieci. Będzie dobrze, na pewno.

Gratuluje przystojniaków 🥰 ja juz też rozpakowana wcześniej. Miałam termin na 13.06. urodziłam ale 13 maja. Saczyly mi sie wody plodowe od jakiegos czasu i podjeto nieudana probe wywolania a skonczylo sie na cc. Maluch ok czekam az mi go dadza na sale. Przyjmuje antybiotyk i kroplowki. 9/10 pkt 2700 i 51 cm pozdrawiamy 🥰
O! Proszę jaka niespodzianka 😀 Najważniejsze że wszystko dobrze. Gratulacje dla mamy i maluszka.

No i ja po wizycie.
Pakuje się do szpitala. 😣
Jeszcze dzisiaj mam być na oddziale. Duże ciśnienie...lekarz rozważa cesarkę , bo nerki też powoli mi wysiadają ...kończę 35tydzień...jestem załamana .
Spokojnie, spokojnie, nic się nie stresuj, 35tydz to nie jest źle, maleństwo da radę. Będziesz pod opieką lekarzy a to najważniejsze. Wszyscy razem dacie radę 🌷

No i są na świecie nasi dwaj dżentelmeni [emoji846] niestety podłączeni pod tlen i karmieni sonda, ale mówią mi że przy wczesniakach to częste. Waga chłopców: Filip 2370g (47cm), Franek 2500g (50cm). Ogromna pomyłka przy USG które mi robili w szpitalu. Wg 3 lekarzy Filip miał mieć hipotrofie bo zatrzymał się przy wadze z 32tc 1700g...a tu zonk[emoji16] pozdrawiamy serdecznie
Gratuluje przystojniaków [emoji3059] ja juz też rozpakowana wcześniej. Miałam termin na 13.06. urodziłam ale 13 maja. Saczyly mi sie wody plodowe od jakiegos czasu i podjeto nieudana probe wywolania a skonczylo sie na cc. Maluch ok czekam az mi go dadza na sale. Przyjmuje antybiotyk i kroplowki. 9/10 pkt 2700 i 51 cm pozdrawiamy [emoji3059]
Gratulacje[emoji3059][emoji3590]

reklama
Gratulacje dla rozpakowanych 🥳 marysia1205 trzymam kciuki!
Ja się zastanawiam co z tą wagą, przybierałam intensywnie przez całe 7 miesięcy (11kg) a od 3 tyg waga stoi w miejscu zupełnie choć jem tak samo +trochę więcej lodów🥲. Mam nadzieje ze to nic złego :/

Do góry